RECEPT za CakePops (nutella in mascarpone)

deli

Osnova Cake Popsov je biskvit, v katerega zamešamo nekaj kremastega: ponavadi je to mascarpone, nutella, ali kakšna maslena krema.

Za biskvit potrebujemo:

  • 4 jajca
  • 100 gr sladkorja
  • 120 gr moke

Beljake ločimo od rumenjakov in jih s polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Ostalo polovico sladkorja stepemo z rumenjaki tako, da le ti lepo narastejo. V beljake narahlo najprej zamešamo rumenjake, potem pa postopoma in nežno s kuhalnico vmešamo moko, tako, da vse skupaj rahlo dvigamo, da se sestavine lepo premešajo.  

Biskvit pečemo na 1800 C približno 30 minut (odvisno od vaše pečice).

Pečen biskvit ohladimo in nalomimo na čimmanjše kose (najbolje je, da ga zmiksamo v mešalniku), v njega pa potem zamešamo dodatke po okusu. Mi smo zamešali mascarpone in nutelo

Dodatki k biskvitu:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 veliki žlici nutelle
  • malo ruma (če popsi niso za otroke)

Obliv: Potrebujemo približno 300g obliva

Iz teh sestavin naredimo približno 25 popsov, teže 32 do 35g.

Postopek: Mascarpone in nutelo damo v skledo in dobro premešamo, potem pa mešanico dodamo zdrobljenemu biskvitu, ter dobro zmešamo, da masa postane gosta in jo je mogoče oblikovati. Če je masa presuha, postopoma dodajamo eno ali drugo sestavino. Priporočljivo je, da maso čez noč pustimo v hladilniku, da se sestavine dobro povežejo med seboj.

Naredimo kupčke (najbolj enakomerni so, če vsakega posebej stehtamo), potem pa med rokami oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na peki papir in vanje zapičimo palčke. Predno zapičimo palčke, konico palčke pomočimo v obliv. Narejene damo na hladno, da se obliv na palčkah strdi.

Obliv: Lahko ga stopimo v mikrovalovni pečici, ali nad soparo. Če ga topimo nad soparo, v manjšo posodo vlijemo žlico olja (oz. po potrebi), dodamo čokoladne bombončke (Candy Melts, Deco Melts, jedilno čokolado ali slašičarski obliv) in posodo postavimo v večjo posodo z vodo, ter segrevamo, da se obliv lepo stopi. Med topljenjem večrat premešamo.

Bel obliv lahko obarvamo z barvami za čokolado.

Ko se obliv na palčki strdi, Cakepops pomočimo v obliv in ga počasi vrtimo, da je enakomerno oblit.

Če boste za okras uporabili kakšne mrvice, nonperlice, ali barvni sladkor, se obliv ne sme popolnoma strditi, saj se posip na obliv potem ne bo prijel.

Najbolje se oblivajo, če sta obe sestavini (popsi in obliv) približno iste temperature.

Lahko pa počakamo, da se obliv popolnoma strdi in Popse okrasimo naknadno.

Vzamemo dresirno vrečko, jo napolnimo z obarvano čokolado, jo spodaj odstrižemo in brizgamo.

Lahko jih okrasimo tudi s čoko tubami.

  • 27.12. zaprto
  • 30. in 31.12. odprto od 9:00 do 15:00

Pekis priporoča

-20%
Stojalo (za 32 kom) Cake Pops ***-20%***
9.96 €
7,96 €

Stojalo (za 32 kom) Cake Pops ***-20%***

Premer luknje 5 mm (za klasične bele palčke)

1,95 €

Palčke za Cake Pops (15cm) 25 kom

Količina: 25 kom

Dolžina: 15 cm, premer: 4 mm

Palčke so primerne za pečico

12,95 €

Modelčki (4 delni) za popolne CakePops

4 različni modelčki za popolne Cake Popse. Zvezdica, srček, trikotnik okrogel.

1,95 €

Palčke za Cake Pops ali slamce 10 kom št.21

Pakiranje 10 palčk

Dolžina 19,5 cm

Premer 6 mm

4,95 €

Obliv Deco Melts, ORANŽEN 250g

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

4,95 €

Obliv Deco Melts, VIJOLIČEN 250g

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

1,95 €

Palčke za Cake Pops ali slamce 10 kom št.33

Pakiranje 10 palčk

Dolžina 19,5 cm

Premer 6 mm

1,95 €

Palčke za Cake Pops ali slamce 10 kom št.8

Pakiranje 10 palčk

Dolžina 19,5 cm

Premer 6 mm

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

CakePops - Tiramisu

Navodila za pripravo

Mini lučke - Cakesicles

Osnova Mini lučk je biskvit, v katerega zamešamo nekaj kremastega: ponavadi je to mascarpone, nutella, ali kakšna maslena krema.

Uporabimo barve za obliv CakePops v mini papirčkih za mafine

CakePops lahko naredimo in postrežemo tudi malo drugače in sicer v papirčkih za muffine.

Potrebujemo:

Recept za domače čokoladne praline

Domače čokoladne praline s trdno čokoladno lupino, polnjene z različnimi polnili so vedno najboljše. Lahko jih izdelamo v kombinaciji z lešniki, mandlji ali dodatki po vašem okusu.

Stojalo za Mini tortice - cake popse

Stojalo za Mini tortice - cake pops

Kaj je slaščičarski obliv in uporaba
Postani mojster oblivanja sladic. Poznaš razliko med čokolado in slaščičarskimi oblivi?

Strani

Aktualni izdelki za peko

-20%
Dr.Oetker rebrast pekač 30 cm ***-20%***
24.95 €
19,96 €

Dr.Oetker rebrast pekač 30 cm ***-20%***

Trpežen pekač za potico, šarkelj, ali ostala peciva, odporen na + 230 °C do -18 °C

  • Velikost 30 x 10 x 7 cm
  • Izdelano v Nemčiji
3,95 €

Strgalnik za muškatni orešček - s predalom za shranjevanje

Široko rezilo je primerno za izdelavo tankih ostružkov čokolade, sadja in sira. Velikost: 31 x 6,5 cm.

2,95 €

ČOKO tuba (31g) Čokoladno rjava

Tubo ogrejete v topli vodi in pišete, ali delate okraske. Zelo preprosto. Primerno tudi za piškote, saj se masa lepo strdi.

-30%
Sila in Everest Predpasnik + kapa (Tačke na patrulji) ***-30%***
12.50 €
8,75 €

Sila in Everest Predpasnik + kapa (Tačke na patrulji) ***-30%***

Od 3 do 8 let.

  • Višina 55 cm
  • Širina 45 cm
  • Kapa ima ježka in je nastavljiva

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini