Recept za LUBENICE

Recept za LUBENICE

deli

Iz  sestavin za rdečo in zeleno maso naredimo testo. Dve tretjini mase obarvamo z  rdečo barvo, eno tretjino pa z zeleno. Masi damo v hladilnik za vsaj 30 minut.

Oba dela razvaljamo v klobaso in jo razdelimo na deset delov. Testo z rdečo barvo oblikujemo v kroglico. Ko rdeče kroglice otrdijo, jih ovijemo v testo z belo barvo ali sladkorno maso in nato še v testo z zeleno barvo.

Med delom naj bodo kroglice malo vlažne, da se mase med seboj dobro sprimejo.

Veliko, okroglo lubenico damo v hladilnik za vsaj 1 uro, še bolje, čez noč.

Vsako kroglico nato  z ostrim, tankim nožem razrežemo na osem delov da dobimo krhlje, ki jim potem dodamo še koščice (čokolado raztopimo , z njo napolnimo vrečko in nabrizgamo).

Rdeča masa,  Zelena masa  

  • 200 gr sladkorja
  • 160 gr mletih orehov
  • 250 gr mletih piškotov (albert ali baby piškoti)
  • 200 gr stopljene margarine

Bela masa

  • 200 gr mleka v prahu     
  • 200 gr sladkorja v prahu
  • 200 gr margarine  
  • Belo maso lahko nadomestimo tudi z sladkorno maso.

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Piškoti iz keksomata - testomata

Piškoti iz keksomata - testomata

Postopek:  Iz beljakov stepemo sneg.
 
OVSENI PIŠKOTI

OVSENI PIŠKOTI

Ovsene kosmiče stresemo v ponev in med mešanjem pražimo tako dolgo, da zadišijo. Pustimo, da se ohladijo. 

Recept - linški piškoti

Recept - linški piškoti

V moko zdrobimo margarino in maslo, dodamo jajce, sladkor in limonino lupino.

Piškoti GOBICE

Piškoti GOBICE

Iz sestavin zamesimo testo in ga pustimo najmanj 1 uro počivati v hladilniku.

Strani

Dostava in osebni prevzemi v poletnem času!

  • Naročila bodo v poletnih mesecih odposlana v roku do 3 delovnih dni.
  • Za osebni prevzem boste prejeli obvestilo ko bo naročilo pripravljeno.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.