OVSENI PIŠKOTI

OVSENI PIŠKOTI

deli

Ovsene kosmiče stresemo v ponev in med mešanjem pražimo tako dolgo, da zadišijo. Pustimo, da se ohladijo. 

V skledo stresemo vse sestavine in zgnetemo testo.

Postavimo v hladilnik za vsaj pol ure in ogrejemo pečico na 180 °C.

Iz testa izdelamo kroglice, jih polagamo na s peki papirjem obložen pladenj nekoliko narazen, ker malce narastejo in potlačimo z vilico.

Pečemo cca 12-15 minut

Orehe  lahko zamenjate z lešniki, s kokosovo moko ipd. Lahko dodate tudi rozine, vendar jih je dobro pri vsakem piškotu potlačiti noter, da se ne zažgejo, ali pa jih prej malo nasekljajte.

Nekaj o ovsenih kosmičih

Ovseni kosmiči zelo dobro urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. So antioksidant, bogati so z vlakninami. Odlični so za kosti in vezivno tkivo.

Vsebujejo vitamin B, silicij, folno kislino, železo, mangan, fosfor, magnezij ter kalcij in zasluženo jim rečemo: Hrana v službi zdravja

  • 250 gr polnozrnate moke
  • 250 gr ovsenih kosmičev
  • 150 gr masla ali margarine
  • 150 gr rjavega sladkorja ali 4 zvrhane žlice medu
  • 1 pecilni prašek
  • 150 gr mletih ali nasekljanih orehov
  • 2 jajci
  • 1/2 dcl mleka
  • naribana limonina lupinica

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept za IŠLERJE

Recept za IŠLERJE

Maslo, margarino in sladkor v prahu gladko premešamo, dodamo jajce in vanilijev sladkor. Moko in orehe združimo in postopoma dodamo k masi.

Piškoti iz keksomata - testomata

Piškoti iz keksomata - testomata

Postopek:  Iz beljakov stepemo sneg.
 
Recept - linški piškoti

Recept - linški piškoti

V moko zdrobimo margarino in maslo, dodamo jajce, sladkor in limonino lupino.

Recept za brizgane piškote

Recept za brizgane piškote

Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča, potem ga z mešalnikom penasto stepemo.

Piškoti GOBICE

Piškoti GOBICE

Iz sestavin zamesimo testo in ga pustimo najmanj 1 uro počivati v hladilniku.

Strani