Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

deli

Tortopretvornik je nepogrešljivo orodje v vsakem slaščičarskem arzenalu, ki omogoča enostavno prilagoditev velikosti torte s pravo pretvorbo sestavin za okrogle, kvadratne in pravokotne torte. Ne glede na to, ali želite torto povečati ali zmanjšati, vam tortopretvornik pomaga ohranjati enak okus in teksturo, kar zagotavlja odlične rezultate ob vsakem pečenju.

Kakšna mora biti velikost obroča za 10,12,16,18,20,25,30 kosov torte?

Okrogle torte:

Premer 20 .................... 10 kosov

Premer 22 .................... 12 kosov

Premer 24 ………………..14-16 kosov

Premer 26………………...16-18 kosov

Premer 28 ………………. 18-20 kosov

Premer 30………………....25 kosov

Premer 32……………….. 30 kosov

Količine materiala za biskvit:

Za 14 do 16 kosov torte potrebujemo:

  • 6 jajc
  • 150 gr sladkorja
  • 180 gr moke
  • žlico kakava (če delamo čokoladni biskvit)

Količine za premer torte 26 cm (18 kos)

  • 9 jajc
  • 225 gr sladkorja
  • 270 gr moke

Količine za premer torte 28 cm (20 kos):

  • 10 jajc
  • 250 gr sladkorja
  • 300 gr moke

Količine za torto -  knjiga (35 kos):

  • 15 jajc
  • 375 gr sladkorja
  • 450 gr moke

Izračun za pravokotne torte:

1.) Kos pravokotne torte naj bi bil velik cca 3 - 3,5 x 10 cm. Iz tega si lahko izračunate, kako velik naj bo obroč.

2.) Izračun iz obstoječega obroča: en del obroča delite s 3,5; drugega pa z 10, rezultate med seboj pomnožite in dobite približno velikost torte.

Primer: Obroč 30 x 22 = 18-20 kos ( 30:10 x 22:3,5) = ( 3 x 6,28 ) = 18,8

Za okrogle torte lahko preprosto izračunate premer in višino, kar vam omogoča natančno določitev potrebnih količin sestavin. Pri kvadratnih tortah določite dolžino stranice, medtem ko za pravokotne torte upoštevate dolžino in širino. Ta natančnost je še posebej koristna, ko delate z različnimi velikostmi pekačev, saj vam tortopretvornik omogoča, da natančno prilagodite sestavine glede na površino torte.

Uporaba tortopretvornika ne le da poenostavi postopek peke, temveč tudi odpravlja skrbi glede količin in razmerij. S tem preprosti izračunom boste lahko ustvarili čudovite torte, ne glede na to, katero obliko izberete, in zagotovili, da so vaše sladice vedno pripravljene za postrežbo. Odkrijte, kako lahko tortopretvornik obogati vašo peko in pripomore k še večjim sladkim uspehom!

Pekis priporoča

28,95 €

Pekač z odstranljivim dnom Ø 26 cm

Notranji Ø 26 cm, Višina 7 cm

Zelo kakovosten in trpežen premaz

  • Poreklo: Nemćija
  • Material: kovina
16,95 €

Dr.Oetker tradicionalni okrogel pekač z odstranljivim dnom 18 cm

Odlična toplotna prevodnost za najboljše rezultate pečenja

  • Zunanji premer 18 cm
  • Višina 6,5 cm
  • Izdelano v Nemčiji
14,95 €

Pekač s keramično prevleko in odstranljivim dnom 22 cm

  • Notranji premer: 22 cm
  • Višina: 6,7 cm
  • Temperaturno odporen do: 250ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina s premazom ILAFLON Resist R
11,50 €

Patisse Klasičen višji obroč pekač z odstranljivim dnom Ø16 cm

  • Notranji premer: 16 cm
  • Višina: 12 cm
  • Debelina: 0,30 mm
  • Temperaturno odporen do: 215ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina
11,00 €

Patisse Profi pekač z odstranljivim dnom 20 cm

  • Višina: 6,5 cm
  • Debelina: 0,30 mm
  • Temperaturno odporen do: 215ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina
14,90 €

Nepropusten obroč pekač z odstranljivim dnom Ø18 cm

  • Notranji premer: 18 cm
  • Višina: 6 cm
  • Debelina: 0,60 mm
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina
18,88 €

Dr.Oetker tradicionalni okrogel pekač z odstranljivim dnom 24 cm

Odlična toplotna prevodnost za najboljše rezultate pečenja

  • Zunanji premer 24 cm
  • Višina 6,5 cm
  • Izdelano v Nemčiji
16,95 €

Pekač s keramično prevleko in odstranljivim dnom 24 cm

  • Notranji premer: 24 cm
  • Višina: 6,7 cm
  • Temperaturno odporen do: 250ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina s premazom ILAFLON Resist R

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Koliko materiala (moke, jajc in sladkorja) potrebujem za 16,18,20,30 kosov torte?

Količine za biskvit:

Za 14 do 16 kosov torte potrebujemo:

Količina smetane za torte različnih velikosti

Količina smetane za različne velikosti tort

Torta Nutella - Recept za torto

Postopek za biskvit:

Recept za biskvit in količine sestavin za različne velikosti tort

Ločimo beljake in rumenjake.

Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja.

Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

Sadna smetanova torta

Za torto premera 24 cm:

Po receptu naredimo biskvit.

Prvo plast sem nadevala z breskvami in borovnicami, drugo pa z višnjami in jagodami, pol/pol.

Osvežilna jagodna torta z jagodnim biskvitom
  • Biskvit - Postopek:

Strani

Aktualni izdelki za peko

5,95 €

Držala za razrez peciva po plasteh, 2 kom

Držala za razrez biskvita, peciva, kruha in še kaj vam omogočata ravne in enakomerne plasti peciva. Uporabite lasten nož. 

Višine: 0,5 do 2,8 cm

2,95 €

ČOKO tuba - Čokoladno rjava

Tubo ogrejete v topli vodi in pišete, ali delate okraske. Zelo preprosto. Primerno tudi za piškote, saj se masa lepo strdi.

8,50 €

Modelček za 3D pite v obliki buče

Oblika kalupa samodejno vtisne vzorec buče na testo. Enostavna uporaba, samo položite testo v model, dodajte nadev in zaprite.

5,95 €

Topper za torto (12 kom) Pujsa Pepa z družino

12-delni set topperjev za torte "Pujsa Pepa" Dr. Oetker za očarljivo dekoracijo tort

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini