Naročila bodo v poletnih mesecih odposlana v roku 5 delovnih dni.

Osvežilna jagodna torta z jagodnim biskvitom

Osvežilna jagodna torta z jagodnim biskvitom

deli
  • Biskvit - Postopek:

Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake. Dodamo jagodno aromo in rahlo premešamo. Na koncu v maso počasi dodajamo moko in z lopatico ali slaščičarsko kartico mešamo tako, da maso narahlo dvigujemo.

Pazite! Če maso mešate, mehurčki popokajo, biskvit ne bo kompakten in se med peko ne bo dvignil!

Pod obroč za peko damo peki papir in obroč ali model napolnimo z biskvitom tako, da ga s slaščičarsko kartico ali lopatko narahlo potiskamo od sredine navzven, da je ob robovih višji, saj nam v nasprotnem primeru na sredini naraste. Biskvit pečemo v ogreti pečici 35 minut na 180 stopinj

Pečen biskvit pustimo čez noč da se dobro ohladi in ga razrežemo šele naslednji dan.

  • Nadev - Jagodna krema:

Zmešamo mascarpone in  sladkor.
Stepemo sladko smetano in jo vmešamo v mascarpone maso.
Vmešamo še jagode.
Dodamo predhodno namočeno in malo segreto želatino, ali želatino Fix

  • Sestavljanje torte:

Biskvit prerežemo dvakrat, tako da dobimo tri oblate. Torto sestavimo v obroču.

Polovico nadeva damo na prvi oblat, ki ga predtem namočimo z jagodnim sokom, pokrijemo z drugim oblatom, ki ga spet namočimo, nato druga polovica nadeva, ter tretji oblat. Vse skupaj postavimo za nekaj ur v hladilnik (najbolje čez noč).

Če želimo torto višjo kot je obroč, obod obroča obložimo z acetatno folijo.

Namig: Aromo lahko dodate tudi v testo za muffine (Cupcake).

Biskvit:

Količine za premer torte 24 cm (14 do 16 kosov)

  • 6 jajc

  • 150 gr sladkorja

  • 180 gr moke

  •  Aroma jagoda

Jagodna krema:

  • 250 ml sladke smetane

  • 250 g mascarponeja

  • 50-80 gr sladkorja v prahu

  • 300 g spasiranih ali na koščke narezanih jagod (sveže ali zamrznjene, ki jih prej odmrznemo, posujemo s sladkorjem v prahu in odcedimo)

  • 10 gr želatine

  • jagodni sok za sočenje biskvita

Da bo dekoracija sladic slajša ...

 Recept za biskvit in količine sestavin za različne velikosti tort

Recept za biskvit in količine sestavin za različne velikosti tort

Ločimo beljake in rumenjake. Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja.

Torta Nutella - Recept za torto

Torta Nutella - Recept za torto

Količine za premer torte 24 cm (14 do 16 kosov)

Sestavine:

Biskvit

Sadna smetanova torta

Sadna smetanova torta

Za torto premera 24 cm:

Po receptu naredimo biskvit.

Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

Kakšna mora biti velikost obroča za 16,18,20,25,30 kosov torte?

Okrogle torte:

Koliko materiala (moke, jajc in sladkorja) potrebujem za 16,18,20,30 kosov torte?

Koliko materiala (moke, jajc in sladkorja) potrebujem za 16,18,20,30 kosov torte?

Količine za biskvit:

Za 14 do 16 kosov torte potrebujemo:

Torta ČEBELICA - Recept za torto

Torta ČEBELICA - Recept za torto

Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.

Strani

Pekis priporoča

Žaga za biskvit z dvemi rezili 32 cm
10,90 €

Žaga za biskvit z dvemi rezili 32 cm

Žaga z dvojnim rezilom. Biskvit lahko z enim rezom razrežete na 2 plasti, eno rezilo pa po potrebi lahko tudi odstranite. 32 cm.

Pripomoček za izdelavo mreže
12,90 €

Pripomoček za izdelavo mreže

Praktičen plastični valjček, ki ustvarja popolne diamante na testu. Širina valjčka: 11,5 cm.

Nož za torto gladek, nazobčan 33cm, Soft-Grip
17,95 €

Nož za torto gladek, nazobčan 33cm, Soft-Grip

Dvostransko rezilo: gladko in nazobčano in ročaj z mehkim oprijemom.

Dolžina noža 33 cm, dolžina rezila 16 cm. Širina 4,7 cm

Kaiser pekač z odstranljivim dnom SRCE 24 cm
17,90 €

Kaiser pekač z odstranljivim dnom SRCE 24 cm

Velikost zunaj: 26 cm, notranja 24 cm, višina 7 cm.

Material: kovina

Pekač z odstranljivim dnom Ø 20 cm
18,50 €

Pekač z odstranljivim dnom Ø 20 cm

Velikost: Ø 20 cm, Višina 7 cm

Zelo kakovosten in trpežen premaz za čisto zabavo pri peki

  • Poreklo: Nemćija
  • Material: kovina
Zenker Deluxe podolgovat pekač 32x22,5 cm
38,95 €

Zenker Deluxe podolgovat pekač 32x22,5 cm

Deluxe pekač z ravnim dnom in zaščito pred puščanjem.

  • Premer 32 x 22,5 cm
  • Višina 7 cm
  • Izdelano v Nemčiji
Pekač s keramično prevleko in odstranljivim dnom 28 cm
19,95 €

Pekač s keramično prevleko in odstranljivim dnom 28 cm

  • Notranji premer: 28 cm
  • Višina: 6,7 cm
  • Temperaturno odporen do: 250ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina s premazom ILAFLON Resist R
Aroma SIROVA TORTA
2,50 €

Aroma SIROVA TORTA

Visoko koncentrirana aroma LorAnn z okusom sirove torte, 3 do 4 krat močnejša kot ekstrakti.

Strani

Dostava in osebni prevzemi v poletnem času!

  • Naročila bodo v poletnih mesecih odposlana v roku 5 delovnih dni.
  • Za osebni prevzem boste prejeli obvestilo, da je pripravljeno.