Vanilijevi, orehovi, kokosovi, pistacijevi rogljički

deli

Vanilijevi Rogljički

  • 450 g moke
  • 150 g margarine
  • 150 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 zav. vanilin sladkor
  • 1 jajce
  • limonina lupina ali aroma

Postopek: Vse sestavine zgnetemo v testo in ga pustimo nekaj časa počivati.
Če uporabljamo pekač za rogljičke, je testo v vdolbine pekača najbolje razmazati s kartico, ali pa rogljičke oblikujemo ročno in pečemo na peki papirju.
Pečemo 12 – 15 min. pri 180* C
Ohlajene povaljamo v mletem sladkorju (netopljiv sladkor v prahu).
Lahko pa konice pomočimo v stopljeno čokolado, potem pa po želji še v orehe, lešnike, kokos …

Orehovi rogljički

  • 350g moke
  • 250 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g mletih orehov
  • 1 jajce

Postopek: Vse sestavine zgnetemo v testo in ga pustimo nekaj časa počivati.
Če uporabljamo pekač za rogljičke, je testo v vdolbine pekača najbolje razmazati s kartico, ali pa rogljičke oblikujemo ročno in pečemo na peki papirju.
Pečemo 12 – 15 min. pri 180* C
Ohlajene povaljamo v mletem sladkorju (netopljiv sladkor v prahu).
Lahko pa konice pomočimo v stopljeno čokolado, potem pa še v orehe.

Kokosovi rogljički

  • 70 g kokosove moke
  • 370 g moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 250 g margarine
  • 1 jajce
  • 1 vanilin sladkor

Postopek: Vse sestavine zgnetemo v testo in ga pustimo nekaj časa počivati.
Če uporabljamo pekač za rogljičke, je testo v vdolbine pekača najbolje razmazati s kartico, ali pa rogljičke oblikujemo ročno in pečemo na peki papirju.
Pečemo 12 – 15 min. pri 180* C
Ohlajene povaljamo v mletem sladkorju (netopljiv sladkor v prahu).
Lahko pa konice pomočimo v stopljeno čokolado, potem pa še v kokos.

Pistacijevi rogljički

  • 360g moke
  • 220g masla
  • 90g sladkorja v prahu
  • 1 vanilin sladkor
  • 50g drobno nasekljanih pistacij
  • ščepec soli
  • malo limonine lupinice

Postopek: Presejemo moko in sladkor v prahu. Dodamo koščke hladnega masla, vanilin sladkor, nasekljane pistacije, sol in limonino lupinico. Vse sestavine zgnetemo v krhko testo, ga zavijemo v folijo in postavimo vsaj za eno uro v hladilnik.
Če uporabljamo pekač za rogljičke, je testo v vdolbine pekača najbolje razmazati s kartico, ali pa rogljičke oblikujemo ročno in pečemo na peki papirju.
Pečemo 12 – 15 min. pri 180* C
Ohlajene povaljamo v mletem sladkorju (netopljiv sladkor v prahu).

Pekis priporoča

14,95 €

Pripomoček za dvigovanje pekačev, 2 delni

Za enostavno vstavljanje in odstranjevanje pekačev iz pečice.

59,95 €

Dr.Oetker posoda za kuhanje v pari

Posoda za puding je odlična za pripravo več zrnatih kruhov na pari z nizko vsebnostjo maščob.

  • Premer: 21 cm
  • Višina: 16,5 cm
  • Prostornina: 2,5 L
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
38,95 €

Pekač s posebno perforacijo (z okvirom za podaljšanje) 38x35 cm

Posebnost tega pekača je perforirano dno za posebej hrustljave rezultate pečenja in prilagodljivost velikosti po širini zaradi nastavljivih robov.

14,80 €

Decora pekač za ameriške krofe 6 kom, 7.5 cm

Velikost: 27 x 18 cm

Velikost krofov: 7,5 cm

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

24,95 €

Dr.Oetker nastavljiv pekač za kruh ali pecivo 20 do 35 cm

Velikost: 20-35 x 11,5 cm / višina 7 cm

Zelo kvaliteten in trpežen protilepljiv premaz za čisto zabavo pri peki

19,95 €

Dr.Oetker silikonski pekač za potico-šarkelj 22 cm

Vrhunski in fleksibilni silikonski kalup

  • Premer zunaj 22 cm
  • Višina 12 cm
16,98 €

Nelepljiv pekač za MINI Muffine, PME

Pekač za 24 mini muffinov.

Velikost pekača pribl.: 35 x 26,5 x 2 cm

9,95 €

PME pekač za piškote 37,5 x 24,5 cm

  • Notranja:
    33,1 x 22,9 cm
  • Zunanja:
    37,5 x 24,5 cm
  • Višina 1,6 cm

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept - Baby piškoti

Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

Cookie recept

Cookies so zelo priljubljeni piškoti, ki jih lahko v hipu pripravimo doma. Piškoti bodo zelo krhki, okusni in nasploh domači.

Imenujejo se tudi american cookies ali chocolate chips.

Ingverjevi - pirini ovseni piškoti

Zdravi piškoti iz ovsenih kosmičev in svežega naribanega ingverja ki bodo zadovoljili še tako zahtevne gurmane s svojo preprostostjo, bogatim okusom in enostavno pripravo.

Brizgani piškoti - Recept

Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča, potem ga z mešalnikom penasto stepemo. Ko je rahlo, mu postopoma začnemo dodajati sladkor v prahu, vanilijev sladkor in sol.

Peka s 3D silikonskimi pekači

3D silikonski pekači nam ponujajo izvirne oblike pri peki.

Piškoti za noč čarovnic
  • 300 g moke
  • 150 g masla
  • 1 limona
  • 0,5 vrečke pecilnega praška
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vanilin sladkorja
  • 30 g mletih lešnikov

Strani

Aktualni izdelki za peko

5,95 €

Držala za razrez peciva po plasteh, 2 kom

Držala za razrez biskvita, peciva, kruha in še kaj vam omogočata ravne in enakomerne plasti peciva. Uporabite lasten nož. 

Višine: 0,5 do 2,8 cm

5,95 €

Mehki sladkorni biseri (Mix Glamour Vibes) Glamurozne vibracije

Posip glamurozne vibracije za torte, piškote, CakePops, muffine, pecivo... 80g

6,95 €

Metalik tekoča ZLATA barva

Za barvanje in risanje po piškotih, sladkorni masi, marcipanu, čokoladi, icing royal kremi...

5,95 €

Topper za Sveto obhajilo ali birmo – Kelih, Ogenj, IHS (mirror gold)

  • Širina: 11 cm
  • Višina brez podstavka: 14 cm
  • Material: visoko kakovostna plastika – zrcalno zlata površina

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini