Samo najboljše za vaš domač kruh. Okrogla oblika za številne klasične kruhke.
V teh košaricah ima testo čas za počitek in se odlično pripravi na peko. Naše fermentacijske košare so narejene iz naravnega izdelka in se lahko razlikujejo po obliki in velikosti.
Za pripravo krušnega testa.
Velikost: približno Ø 23,5 cm / V 7,5 cm
Kapaciteta: 1250 g
Material: naravni ratan
Navodilo za vzdrževanje:
- Pred uporabo košarice dobro pomokajte.
- Košarice po uporabi očistite z blago krtačo, NE čistite pod tekočo vodo.
- Niso primerne za peko.
Recept za rženi kruh
Sestavine za približno 1,2 kg kruha
- 465 g ržene moke
- 435 ml vode
- 150 g pšenične moke
- 21 g svežega kvasa
- 2 čajni žlički soli
- 1 čajna žlička sladkorja
Priprava testa:
- Med seboj zmešajte 90 g ržene moke in 60 ml vode ter pustite pokrito testo počivati približno 36 ur pri sobni temperaturi, dokler testo ne postane kislo.
- Nato zgnetemo kislo testo s preostalimi sestavinami in pustimo pokrito počivati vsaj 30 minut.
- Testo znova zgnetemo in damo v dobro pomokano košarico za vzhajanje.
- Testo pokrijemo in pustimo počivati še za 45 minut.
- Nato testo previdno prestavimo na pekač s peki papirjem in pečemo v predhodno ogreti pečici.
Čas pečenja:
V pečici z gretjem na vrhu in dnu pečemo približno 10 minut pri 240°C in nato še 30 do 35 minut pri 200°C
Zabavajte se pri peki kruha!