Sestavine za 12 krofov
- 2 jajci
- 80 g rjavega sladkorja
- ščepec soli
- 100 ml mleka
- 50 g stopljenega masla
- 150 g moke brez glutena
- 1/2 pecilnega praška
- 25 g kakava
- 1 banana
V posodi stepemo jajca s sladkorjem, dodamo ščepec soli. Stepamo, da dobimo puhasto zmes.
Zmesi dodamo mleko in stopljeno maslo in premešamo.
Moko zmešamo s pecilnim praškom in kakavom, ter vse skupaj skozi cedilo presejemo k masi.
Ročno premešamo in na koncu vmešamo še pretlačeno banano.
Pekač namažemo z oljem, margarino ali sprejem za peko.
Maso razporedimo po pekaču. Najbolje je, da maso vlijete v dresirno vrečko in jo počasi nabrizgate v pekač. Maso nabrizgamo le do ene tretjine, ker krofki precej narastejo in če je mase preveč, niso lepih oblik.
Pečemo od 10 do 13 minut (odvisno od vaše pečice) na 170*C do zlato rumene barve.