Recept za ŠAMROLE

Recept za ŠAMROLE

deli

Polnilo za šamrole.

  • Beljake stepemo v čvrst sneg, ki mu med stepanjem dodamo 110 gramov sladkorja.
  • Sladkorni sirup: V kozici pristavimo 190g sladkorja in toliko vode, da prekrije sladkor. Kuhamo do 116*C ali do močne niti, če nimamo termometra. Pene, ki nastanejo med vretjem, čistimo (odstranjujemo jih z žlico ali čopičem)
  • Ko je sladkorni sirup kuhan, ga še vročega med nenehnim stepanjem beljakov počasi vlivamo v sneg in ga 1 minuto hitro stepamo, nato za nekaj časa vključimo najmanjšo hitrost, dokler sneg ni dovolj trd.
  • V brizgalno vrečko nadevamo beljakov sneg, s katerim z obeh strani nadenemo rolice.
  • Na koncu šamrole posujemo z netopljivim sladkorjem v prahu.

Rolice za šamrole lahko kupimo že narejene, ali pa si jih naredimo sami.

Izdelava rolic:

  • Potrebujemo 500 g listnatega testa
  • Moko za razvaljanje

Listnato testo tanko razvaljamo in narežemo na 1 cm široke trakove. Trakove ovijemo okrog namaščenih tulcev in pečemo v pečici na peki papirju pri temperaturi 220 stopinj približno 10 minut.

Še tople snamemo s tulcev in pustimo, da se popolnoma ohladijo

  • 110 gr kristalnega sladkorja (za stepanje)
  • 4 beljake
  • 190 gr kristalnega sladkorja (za kuhanje)
  • Rolice za šamrole

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept za MINJONE

Recept za MINJONE

Nekaj o minjonih: Minjoni so majhne tortice, običajno so veliki 3,5 x 3,5 cm x 3,5 cm.

INDIJANČKI  (slaščičarski šolski recept)

INDIJANČKI (slaščičarski šolski recept)

Stepamo in postopoma dodajamo sladkor, ter  stepamo do čvrstega snega.

Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) veljajo za eno boljših italijanskih - sicilijanskih slaščic. Ime prihaja iz besede canollo, kar pomeni "majhna tuba".

Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

Zmešajte ricotto, mascarpone in grški jogurt do gladke zmesi. Med mešanjem dodajajte sladkor v prahu.

Čokoladni Muffini v kornetu

Čokoladni Muffini v kornetu

Naredimo testo za muffine. Količina zadošča za cca 15 kornetov

Recept za ROLADO

Recept za ROLADO

Cela jajca s sladkorjem močno stepamo, da masa naraste. S kuhalnico narahlo vmešamo moko.

Strani

Pekis priporoča

MINI model za košarice mignon srčki 4 cm, 6 kom
6,90 €

MINI model za košarice mignon srčki 4 cm, 6 kom

Pakirano: 6 MINI pekačev

Dolžina 4,1 x višina 1 cm

Material: kovina

Pekač za LADJICE 7 cm, 6 kom
8,90 €

Pekač za LADJICE 7 cm, 6 kom

Pakirano: 6 pekačev

Velikosti 7 x 3 x 1,5 cm

Material: kovina

Modeli za panakoto, puding, 6 kosov
8,50 €

Modeli za panakoto, puding, 6 kosov

Panakota, puding ali žele? S temi oblikami lahko pripravimo več okusnih priboljškov.

Modelček za čokoladne košarice
3,90 €

Modelček za čokoladne košarice

2 delni kalup, 3 košarice, za izdelavo čokoladnih košaric, ki jih po želji napolnimo.. s sadjem, kremami, bomboni...

Ladjice 67 mm, 20 kom
2,50 €

Ladjice 67 mm, 20 kom

Ladjice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 20kom, velikost:67mm

Modelčki za šamrole, smetanove zvitke 6 kom, rostfrei
17,50 €

Modelčki za šamrole, smetanove zvitke 6 kom, rostfrei

Za izdelavo predjedi in sladic. Material: rostfrei

dolžina 14cm, premer 3 in 2.5cm

Model čebelji panj, polžek - 1 kom, bukov les
9,95 €

Model čebelji panj, polžek - 1 kom, bukov les

Model za izdelavo mini čebeljega panja, polžje lupine, kape... Material: bukov les. Velikost 3,5 x 3,5 cm

Pekač za košarice ali mini biskvitke
9,90 €

Pekač za košarice ali mini biskvitke

Pekač za košarice ali mini kolače. Zgoraj:9cm, spodaj: 5cm, višina: 4cm

Strani