Recept za ŠAMROLE

Recept za ŠAMROLE

deli

Polnilo za šamrole.

  • Beljake stepemo v čvrst sneg, ki mu med stepanjem dodamo 110 gramov sladkorja.
  • Sladkorni sirup: V kozici pristavimo 190g sladkorja in toliko vode, da prekrije sladkor. Kuhamo do 116*C ali do močne niti, če nimamo termometra. Pene, ki nastanejo med vretjem, čistimo (odstranjujemo jih z žlico ali čopičem)
  • Ko je sladkorni sirup kuhan, ga še vročega med nenehnim stepanjem beljakov počasi vlivamo v sneg in ga 1 minuto hitro stepamo, nato za nekaj časa vključimo najmanjšo hitrost, dokler sneg ni dovolj trd.
  • V brizgalno vrečko nadevamo beljakov sneg, s katerim z obeh strani nadenemo rolice.
  • Na koncu šamrole posujemo z netopljivim sladkorjem v prahu.

Rolice za šamrole lahko kupimo že narejene, ali pa si jih naredimo sami.

Izdelava rolic:

  • Potrebujemo 500 g listnatega testa
  • Moko za razvaljanje

Listnato testo tanko razvaljamo in narežemo na 1 cm široke trakove. Trakove ovijemo okrog namaščenih tulcev in pečemo v pečici na peki papirju pri temperaturi 220 stopinj približno 10 minut.

Še tople snamemo s tulcev in pustimo, da se popolnoma ohladijo

  • 110 gr kristalnega sladkorja (za stepanje)
  • 4 beljake
  • 190 gr kristalnega sladkorja (za kuhanje)
  • Rolice za šamrole

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Pretvornik – Pretvorbe iz tujih merskih enot

Pretvornik – Pretvorbe iz tujih merskih enot

V tujih receptih sestavin pogosto ne merijo v gramih ali litrih, temveč v skodelicah (cup), žlicah (spoon) in unčah (oz.), temperaturo pa v stopinj

INDIJANČKI  (slaščičarski šolski recept)

INDIJANČKI (slaščičarski šolski recept)

Stepamo in postopoma dodajamo sladkor, ter  stepamo do čvrstega snega.
176 gr kristalnega sladkorja
Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) veljajo za eno boljših italijanskih - sicilijanskih slaščic. Ime prihaja iz besede canollo, kar pomeni "majhna tuba".

Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

Zmešajte ricotto, mascarpone in grški jogurt do gladke zmesi. Med mešanjem dodajajte sladkor v prahu.

Recept za MINJONE

Recept za MINJONE

Nekaj o minjonih: Minjoni so majhne tortice, običajno so veliki 3,5 x 3,5 cm x 3,5 cm.

Jagodni Cheesecake  v kozarcu

Jagodni Cheesecake v kozarcu

V mešalniku zmeljemo piškote s stopljenim maslom.

Strani

Pekis priporoča

MINI model za košarice mignon srčki 4 cm, 6 kom
6,90 €

MINI model za košarice mignon srčki 4 cm, 6 kom

Pakirano: 6 MINI pekačev

Dolžina 4,1 x višina 1 cm

Material: kovina

Pekač za LADJICE 7 cm, 6 kom
8,90 €

Pekač za LADJICE 7 cm, 6 kom

Pakirano: 6 pekačev

Velikosti 7 x 3 x 1,5 cm

Material: kovina

Kornet KOZAREC
2,50 €

Kornet KOZAREC

Kornete lahko uporabite za indijančke, v njem lahko spečete muffine, lahko jih polnite tudi z raznimi nadevi. Pakiranje: 15 kom

Obroč za mini tortico - 2 kom, rostfrei
11,90 €

Obroč za mini tortico - 2 kom, rostfrei

2 obroča za monoporcijske tortice. Material: rostfrei

Višina 5.5 x širina 7 cm

Obroč 2 kom + 1 potiskač za mini tortico, rostfrei
16,90 €

Obroč 2 kom + 1 potiskač za mini tortico, rostfrei

2 obroča za izdelavo mini tortic. Material: rostfrei

Višina 5.5 x širina 7 cm

Košarice MIGNON - kakav 44 mm
2,50 €

Košarice MIGNON - kakav 44 mm

Košarica iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami. 20kom, velikost:44mm

Obroč srce za mini tortico 1 kom, rostfrei
5,50 €

Obroč srce za mini tortico 1 kom, rostfrei

Obroč srce za mini tortico. Material: rostfrei

Širina 7 x višina 4 cm

Obroč za mini tortico - 1 kom, rostfrei
6,90 €

Obroč za mini tortico - 1 kom, rostfrei

Obroč za izdelavo mini tortic. Material: rostfrei

Višina 7 x širina 5 cm

Strani