RECEPT za CakePops (nutella in mascarpone)

deli

Osnova Cake Popsov je biskvit, v katerega zamešamo nekaj kremastega: ponavadi je to mascarpone, nutella, ali kakšna maslena krema.

Za biskvit potrebujemo:

  • 4 jajca
  • 100 gr sladkorja
  • 120 gr moke

Beljake ločimo od rumenjakov in jih s polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Ostalo polovico sladkorja stepemo z rumenjaki tako, da le ti lepo narastejo. V beljake narahlo najprej zamešamo rumenjake, potem pa postopoma in nežno s kuhalnico vmešamo moko, tako, da vse skupaj rahlo dvigamo, da se sestavine lepo premešajo.  

Biskvit pečemo na 1800 C približno 30 minut (odvisno od vaše pečice).

Pečen biskvit ohladimo in nalomimo na čimmanjše kose (najbolje je, da ga zmiksamo v mešalniku), v njega pa potem zamešamo dodatke po okusu. Mi smo zamešali mascarpone in nutelo

Dodatki k biskvitu:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 veliki žlici nutelle
  • malo ruma (če popsi niso za otroke)

Obliv: Potrebujemo približno 300g obliva

Iz teh sestavin naredimo približno 25 popsov, teže 32 do 35g.

Postopek: Mascarpone in nutelo damo v skledo in dobro premešamo, potem pa mešanico dodamo zdrobljenemu biskvitu, ter dobro zmešamo, da masa postane gosta in jo je mogoče oblikovati. Če je masa presuha, postopoma dodajamo eno ali drugo sestavino. Priporočljivo je, da maso čez noč pustimo v hladilniku, da se sestavine dobro povežejo med seboj.

Naredimo kupčke (najbolj enakomerni so, če vsakega posebej stehtamo), potem pa med rokami oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na peki papir in vanje zapičimo palčke. Predno zapičimo palčke, konico palčke pomočimo v obliv. Narejene damo na hladno, da se obliv na palčkah strdi.

Obliv: Lahko ga stopimo v mikrovalovni pečici, ali nad soparo. Če ga topimo nad soparo, v manjšo posodo vlijemo žlico olja (oz. po potrebi), dodamo čokoladne bombončke (Candy Melts, Deco Melts, jedilno čokolado ali slašičarski obliv) in posodo postavimo v večjo posodo z vodo, ter segrevamo, da se obliv lepo stopi. Med topljenjem večrat premešamo.

Bel obliv lahko obarvamo z barvami za čokolado.

Ko se obliv na palčki strdi, Cakepops pomočimo v obliv in ga počasi vrtimo, da je enakomerno oblit.

Če boste za okras uporabili kakšne mrvice, nonperlice, ali barvni sladkor, se obliv ne sme popolnoma strditi, saj se posip na obliv potem ne bo prijel.

Najbolje se oblivajo, če sta obe sestavini (popsi in obliv) približno iste temperature.

Lahko pa počakamo, da se obliv popolnoma strdi in Popse okrasimo naknadno.

Vzamemo dresirno vrečko, jo napolnimo z obarvano čokolado, jo spodaj odstrižemo in brizgamo.

Lahko jih okrasimo tudi s čoko tubami.

Pekis priporoča

1,95 €

Palčke za Cake Pops (15cm) 25 kom

Količina: 25 kom

Dolžina: 15 cm, premer: 4 mm

Palčke so primerne za pečico

12,95 €

Modelčki (4 delni) za popolne CakePops

4 različni modelčki za popolne Cake Popse

9.95 €
5,97 €

Stojalo (za 32 kom) Cake Pops ***-40%**

Premer luknje 5 mm (za klasične bele palčke)

3,95 €

Obliv za Cake Pops, piškote - Bel 300g

Slaščičarski obliv, podoben beli čokoladi. Čudovit okus po vaniliji, enostavna uporaba.Za barvni obliv uporabite barve za obliv

1,95 €

Palčke za Cake Pops ali slamce 10 kom št.35

Pakiranje 10 palčk

Dolžina 19,5 cm

Premer 6 mm

1,95 €

Palčke za Cake Pops ali slamce 10 kom št.10

Pakiranje 10 palčk

Dolžina 19,5 cm

Premer 6 mm

1,95 €

Palčke za Cake Pops ali slamce 10 kom št.38

Pakiranje 10 palčk

Dolžina 19,5 cm

Premer 6 mm

5,98 €

Wilton nastavki in adapter za Candy Melts in oblive

Trije različni nastavki za dekoriranje z oblivi in čokolado.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

CakePops - Tiramisu

Navodila za pripravo

Uporabimo barve za obliv CakePops v mini papirčkih za mafine

CakePops lahko naredimo in postrežemo tudi malo drugače in sicer v papirčkih za muffine.

Potrebujemo:

Stojalo za Mini tortice - cake popse

Stojalo za Mini tortice - cake pops

Dekoracija CakePopsov in Muffinov

Uporaba nastavkov za dekoriranje z oblivi in čokolado.

Domače karamelne lizike za boleče grlo

Odličen pripomoček za prehlad, ki so ga uporabljale že naše babice.

Prva pomoč pri razdraženem grlu in hripavosti.

Recept za domače čokoladne praline

Domače čokoladne praline s trdno čokoladno lupino, polnjene z različnimi polnili so vedno najboljše. Lahko jih izdelamo v kombinaciji z lešniki, mandlji ali dodatki po vašem okusu.

Aktualni izdelki za peko

4,95 €

Zgoščevalec soka (vezivo za hladen sok)

  • Prah - zelo produktiven
  • Količina polnjenja: 150 g

Osnovna mešanica za vezanje tekočin. Veganska, prozorna in brez glutena

3,95 €

Mini korneti, 30 kom

Mini korneti, ki jih napolnete in dekorirate po želji.

Višina: 7,5cm, premer: 3cm

6,95 €

Mini gorilnik (brener) za karameliziranje in flambiranje

Karamelizira sladkor v nekaj sekundah. Za pite - crème brûlée - kolače - meringue - sirne kolače, tudi za meso.

9,95 €

Silikonski model za gumi medvedke

Domači gumijasti medvedki so najbolj zdravi in okusni. Primerni za vse generacije. 50 kom., velikost medvedka 2 cm

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini