Osnova Cake Popsov je biskvit, v katerega zamešamo nekaj kremastega: ponavadi je to mascarpone, nutella, ali kakšna maslena krema.
Za biskvit potrebujemo:
- 4 jajca
- 100 gr sladkorja
- 120 gr moke
Beljake ločimo od rumenjakov in jih s polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Ostalo polovico sladkorja stepemo z rumenjaki tako, da le ti lepo narastejo. V beljake narahlo najprej zamešamo rumenjake, potem pa postopoma in nežno s kuhalnico vmešamo moko, tako, da vse skupaj rahlo dvigamo, da se sestavine lepo premešajo.
Biskvit pečemo na 1800 C približno 30 minut (odvisno od vaše pečice).
Pečen biskvit ohladimo in nalomimo na čimmanjše kose (najbolje je, da ga zmiksamo v mešalniku), v njega pa potem zamešamo dodatke po okusu. Mi smo zamešali mascarpone in nutelo
Dodatki k biskvitu:
- 250 gr mascarpone
- 2 veliki žlici nutelle
- malo ruma (če popsi niso za otroke)
Obliv: Potrebujemo približno 300g obliva
Iz teh sestavin naredimo približno 25 popsov, teže 32 do 35g.
Postopek: Mascarpone in nutelo damo v skledo in dobro premešamo, potem pa mešanico dodamo zdrobljenemu biskvitu, ter dobro zmešamo, da masa postane gosta in jo je mogoče oblikovati. Če je masa presuha, postopoma dodajamo eno ali drugo sestavino. Priporočljivo je, da maso čez noč pustimo v hladilniku, da se sestavine dobro povežejo med seboj.
Naredimo kupčke (najbolj enakomerni so, če vsakega posebej stehtamo), potem pa med rokami oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na peki papir in vanje zapičimo palčke. Predno zapičimo palčke, konico palčke pomočimo v obliv. Narejene damo na hladno, da se obliv na palčkah strdi.
Obliv: Lahko ga stopimo v mikrovalovni pečici, ali nad soparo. Če ga topimo nad soparo, v manjšo posodo vlijemo žlico olja (oz. po potrebi), dodamo čokoladne bombončke (Candy Melts, Deco Melts, jedilno čokolado ali slašičarski obliv) in posodo postavimo v večjo posodo z vodo, ter segrevamo, da se obliv lepo stopi. Med topljenjem večrat premešamo.
Bel obliv lahko obarvamo z barvami za čokolado.
Ko se obliv na palčki strdi, Cakepops pomočimo v obliv in ga počasi vrtimo, da je enakomerno oblit.
Če boste za okras uporabili kakšne mrvice, nonperlice, ali barvni sladkor, se obliv ne sme popolnoma strditi, saj se posip na obliv potem ne bo prijel.
Najbolje se oblivajo, če sta obe sestavini (popsi in obliv) približno iste temperature.
Lahko pa počakamo, da se obliv popolnoma strdi in Popse okrasimo naknadno.
Vzamemo dresirno vrečko, jo napolnimo z obarvano čokolado, jo spodaj odstrižemo in brizgamo.
Lahko jih okrasimo tudi s čoko tubami.