Iz sestavin za rdečo in zeleno maso naredimo testo. Dve tretjini mase obarvamo z rdečo barvo, eno tretjino pa z zeleno. Masi damo v hladilnik za vsaj 30 minut.
Oba dela razvaljamo v klobaso in jo razdelimo na deset delov. Testo z rdečo barvo oblikujemo v kroglico. Ko rdeče kroglice otrdijo, jih ovijemo v testo z belo barvo ali sladkorno maso in nato še v testo z zeleno barvo.
Med delom naj bodo kroglice malo vlažne, da se mase med seboj dobro sprimejo.
Veliko, okroglo lubenico damo v hladilnik za vsaj 1 uro, še bolje, čez noč.
Vsako kroglico nato z ostrim, tankim nožem razrežemo na osem delov da dobimo krhlje, ki jim potem dodamo še koščice (čokolado raztopimo , z njo napolnimo vrečko in nabrizgamo).
Rdeča masa, Zelena masa
- 200 g sladkorja
- 160 g mletih orehov
- 250 g mletih piškotov (albert ali baby piškoti)
- 200 g stopljene margarine
Bela masa
- 200 g mleka v prahu
- 200 g sladkorja v prahu
- 200 g margarine
- Belo maso lahko nadomestimo tudi z sladkorno maso