O biskvitu: Recept 'Kako naredimo in spečemo dober biskvit' se nahaja med recepti za torte, enako pomembno pa je tudi, da je biskvit pravilno nasočen. Za sočenje biskvita lahko uporabljamo sadne sokove ali sladkorne sirupe. Sladkorni sirup je mešanica vode in sladkorja v razmerju 1:2. Sladkor in vodo zavremo na štedilniku in ohladimo, potem pa poljubno primešamo želeni okus (rum, pomarančni sok, jagodov, ribezov, borovničev sok…) – odvisno od okusa torte.
Pomembno !!! Ko torto napolnimo s kremo, jo v modelu čez noč postavimo v hladilnik, saj se mora krema pred nadaljno obdelavo dobro strditi.
- Posoda, v kateri stepamo beljake, mora biti popolnoma čista, prav tako tudi metlice za stepanje. V beljake ne smejo zaiti delci rumenjakov. Beljake v začetku stepamo počasi, ko se spenijo, povečamo hitrost. Sladkor dodajamo bolj na začetku stepanja, že takoj, ko se beljaki začenjajo malo peniti.
- Narejene biskvitne mase nikoli ne pustimo stati. Spečemo jo takoj, sicer masa upade.
- Pecilni prašek in kakav vedno presejemo skozi cedilo.