Pretvornik – Pretvorbe iz tujih merskih enot

Pretvornik – Pretvorbe iz tujih merskih enot

deli

V tujih receptih sestavin pogosto ne merijo v gramih ali litrih, temveč v skodelicah (cup), žlicah (spoon) in unčah (oz.), temperaturo pa v stopinjah Fahrenheit.

Te tabele vam bodo v pomoč, ko boste naslednjič pretvarjali iz tujih merskih enot.

Shranite jih med recepte, da bodo vedno pri roki.

Priročne merilne žličke, ki vam bodo zelo v pomoč pri tujih receptih, najdete v rubriki: Ostali slaščičarski pripomočki

TEŽA

  • 1/2 oz. = 14 g
  • 1 oz. =  28 g
  • 3 oz. = 84 g
  • 4 oz. = 112 g
  • 8 oz. = 224 g
  • 12 oz. = 336 g
  • 16 oz. (1 pound) = 448 g

TEMPERATURA

  • 325 *F = 160* C
  • 350 *F = 180* C
  • 375 *F = 190*C
  • 400 *F =  200*C
  • 425 *F = 220*C
  • 450 *F = 230*C
  • 475 *F = 245*C
  • 500 *F = 260*C

PROSTORNINA GROBIH SESTAVIN (KRISTALNI SLADKOR)

  • 1 čajna žlička = 5g
  • 1 žlica = 15 g
  • 1/8 cup (skodelice) = 30g
  • 1/4cup (skodelice) = 55g
  • 1/3 cup (skodelice) = 75 g
  • 3/8 cup (skodelice) = 85 g
  • 1/2 cup (skodelice) = 115 g
  • 3/4  cup (skodelice) = 170g
  • 1 cup (skodelica) = 225 g

PRETVORNIK TEKOČIN ( OLJE, VODA, MLEKO)

  • 1/8 teaspoon (žlička) = 0,5 ml
  • 1/4 teaspoon = 1 ml
  • 1/2 teaspoon = 2 ml
  • 3/4 teaspoon = 4 ml
  • 1 teaspoon = 5 ml
  • 1 tablespoon (žlica) = 15 ml
  • 1/4 cup (skodelice) = 60 ml
  • 1/3 cup (skodelice) = 75 ml
  • 1/2 cup (skodelice) =125 ml
  • 2/3 cup (skodelice) = 150 ml
  • 3/4 cup (skodelice) = 175 ml
  • 1 cup (skodelica)  = 250ml
  • 1 quart = 1 l
  • 1 gallon = 4 l

PROSTORNINA DROBNIH RAZSUTIH SESTAVIN (MOKA, SLADKOR V PRAHU)

  • 1/8 cup = 15 g
  • 1/4 cup = 30 g
  • 1/3 cup = 40 g
  • 3/8 cup = 45 g
  • 1/2 cup = 60 g
  • 2/3 cup = 75 g
  • 3/4 cup = 85 g
  • 1 cup = 120 g

 

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Kako dosežemo, da se fondant ne oprijema modelčkov

Kako dosežemo, da se fondant ne oprijema modelčkov

Delovne površine ali modelčke posipamo s koruznin škrobom ali sladkorjem v prahu.

Barvni sladkor za sladkorno peno

Barvni sladkor za sladkorno peno

Kako naredimo barvni sladkor?
 
Izdelava potonike za tortno dekoracijo

Izdelava potonike za tortno dekoracijo

Video prikazuje kako izdelamo potoniko iz modelirne mase z uporabo modelčkov.

Kako izdelamo mak za tortno dekoracijo

Kako izdelamo mak za tortno dekoracijo

Video prikazuje kako izdelamo mak iz modelirne mase z uporabo modelčkov.

Vse kar potrebujemo da spečemo okusno torto

Vse kar potrebujemo da spečemo okusno torto

Okusno torto lahko spečemo brez posebnega znanja. Za to potrebujemo:
- 250 g mešanice za biskvit

Strani

Pekis priporoča

Čopič za živilske barve 1
3,50 €

Čopič za živilske barve 1

Idealen za barve v prahu (poprašitev) in za risanje z vsemi živilskimi barvami.

Velikost 1

Za ohranjanje sveže torte z nastavljivim kotom
13,85 €

Za ohranjanje sveže torte z nastavljivim kotom

Za torte do 30 cm in višine 10 cm. Velikost 30 x 10 cme

Krožnik za serviranje z lopatico, 32 cm
26,95 €

Krožnik za serviranje z lopatico, 32 cm

Zunanji premer 32 cm, notranji 30 cm

Odporno proti rji, varno za pomivanje posode

Čopič za živilske barve 3
3,95 €

Čopič za živilske barve 3

Idealen za barve v prahu (poprašitev) in za risanje z vsemi ostalimi živilskimi barvami.

Velikost 3

Čopič pahljača za živilske barve
4,95 €

Čopič pahljača za živilske barve

Idealno za tanko razprševanje barvila na suhih in trdnih površinah. Ščetine iz najlona, najboljša kakovost.

Podstavek za torto - 28 cm aluminij
10,50 €

Podstavek za torto - 28 cm aluminij

Velikost: ø 28 cm

Primeren za dviganje, prenos, pečenje in serviranje.

Tester za dovolj pečen bikvit, 2 delni
7,95 €

Tester za dovolj pečen bikvit, 2 delni

Varno zagotovilo, da bo vaš biskvit popolnoma pečen. Velikost: približno 10 in 15 cm

Podstavek za torto - 32 cm aluminij
10,90 €

Podstavek za torto - 32 cm aluminij

Velikost: ø 32 cm

Primeren za dviganje, prenos, pečenje in serviranje.

Strani