Pretvornik – Pretvorbe iz tujih merskih enot

Pretvornik – Pretvorbe iz tujih merskih enot

deli

V tujih receptih sestavin pogosto ne merijo v gramih ali litrih, temveč v skodelicah (cup), žlicah (spoon) in unčah (oz.), temperaturo pa v stopinjah Fahrenheit.

Te tabele vam bodo v pomoč, ko boste naslednjič pretvarjali iz tujih merskih enot.

Shranite jih med recepte, da bodo vedno pri roki.

Priročne merilne žličke, ki vam bodo zelo v pomoč pri tujih receptih, najdete v rubriki: Ostali slaščičarski pripomočki

TEŽA

  • 1/2 oz. = 14 g
  • 1 oz. =  28 g
  • 3 oz. = 84 g
  • 4 oz. = 112 g
  • 8 oz. = 224 g
  • 12 oz. = 336 g
  • 16 oz. (1 pound) = 448 g

TEMPERATURA

  • 325 *F = 160* C
  • 350 *F = 180* C
  • 375 *F = 190*C
  • 400 *F =  200*C
  • 425 *F = 220*C
  • 450 *F = 230*C
  • 475 *F = 245*C
  • 500 *F = 260*C

PROSTORNINA GROBIH SESTAVIN (KRISTALNI SLADKOR)

  • 1 čajna žlička = 5g
  • 1 žlica = 15 g
  • 1/8 cup (skodelice) = 30g
  • 1/4cup (skodelice) = 55g
  • 1/3 cup (skodelice) = 75 g
  • 3/8 cup (skodelice) = 85 g
  • 1/2 cup (skodelice) = 115 g
  • 3/4  cup (skodelice) = 170g
  • 1 cup (skodelica) = 225 g

PRETVORNIK TEKOČIN ( OLJE, VODA, MLEKO)

  • 1/8 teaspoon (žlička) = 0,5 ml
  • 1/4 teaspoon = 1 ml
  • 1/2 teaspoon = 2 ml
  • 3/4 teaspoon = 4 ml
  • 1 teaspoon = 5 ml
  • 1 tablespoon (žlica) = 15 ml
  • 1/4 cup (skodelice) = 60 ml
  • 1/3 cup (skodelice) = 75 ml
  • 1/2 cup (skodelice) =125 ml
  • 2/3 cup (skodelice) = 150 ml
  • 3/4 cup (skodelice) = 175 ml
  • 1 cup (skodelica)  = 250ml
  • 1 quart = 1 l
  • 1 gallon = 4 l

PROSTORNINA DROBNIH RAZSUTIH SESTAVIN (MOKA, SLADKOR V PRAHU)

  • 1/8 cup = 15 g
  • 1/4 cup = 30 g
  • 1/3 cup = 40 g
  • 3/8 cup = 45 g
  • 1/2 cup = 60 g
  • 2/3 cup = 75 g
  • 3/4 cup = 85 g
  • 1 cup = 120 g

 

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Kako dosežemo, da se fondant ne oprijema modelčkov

Kako dosežemo, da se fondant ne oprijema modelčkov

Delovne površine ali modelčke posipamo s koruznin škrobom ali sladkorjem v prahu.

Barvni sladkor za sladkorno peno

Barvni sladkor za sladkorno peno

Kako naredimo barvni sladkor?
 
Izdelava potonike za tortno dekoracijo

Izdelava potonike za tortno dekoracijo

Video prikazuje kako izdelamo potoniko iz modelirne mase z uporabo modelčkov.

Kako izdelamo mak za tortno dekoracijo

Kako izdelamo mak za tortno dekoracijo

Video prikazuje kako izdelamo mak iz modelirne mase z uporabo modelčkov.

Vse kar potrebujemo da spečemo okusno torto

Vse kar potrebujemo da spečemo okusno torto

Okusno torto lahko spečemo brez posebnega znanja. Za to potrebujemo:
- 250 g mešanice za biskvit
O biskvitu

O biskvitu

O biskvitu: Recept 'Kako naredimo in spečemo dober biskvit' se nahaja med recepti za torte, enako pomembno pa je tudi, da je biskvit  pravil

Strani

Pekis priporoča

Čopič za živilske barve 1
3,50 €

Čopič za živilske barve 1

Idealen za barve v prahu (poprašitev) in za risanje z vsemi živilskimi barvami.

Velikost 1

Silikonska lopatica s termometrom
27,90 €

Silikonska lopatica s termometrom

Silkonska lopatica s termometrom, za čokolado, kreme, marmelade, sirupe...

Čopič za živilske barve 3
3,95 €

Čopič za živilske barve 3

Idealen za barve v prahu (poprašitev) in za risanje z vsemi ostalimi živilskimi barvami.

Velikost 3

Wilton MEGA lopatica za piškote in peciva
9,95 €

Wilton MEGA lopatica za piškote in peciva

Nepogrešljiv pripomoček pri peki piškotov.

Velikost: 31,7 x 17 x 5,4 cm

Podstavek za torto - 28 cm aluminij
10,50 €

Podstavek za torto - 28 cm aluminij

Velikost: ø 28 cm

Primeren za dviganje, prenos, pečenje in serviranje.

Mreža za oblivanje in hlajenje 45x30 cm
9,90 €

Mreža za oblivanje in hlajenje 45x30 cm

Kromirana mreža za hlajenje in oblivanje.

Velikost: 45,4 x 30,4 cm

Podstavek za torto - štirioglat 43x32 cm aluminij
21,95 €

Podstavek za torto - štirioglat 43x32 cm aluminij

Velikost: 43x32 cm

Primeren za dviganje, prenos, pečenje in serviranje.

Za ohranjanje sveže torte z nastavljivim kotom
13,85 €

Za ohranjanje sveže torte z nastavljivim kotom

Za torte do 30 cm in višine 10 cm. Velikost 30 x 10 cme

Strani