AROME

deli

Zakaj so arome boljše, kot naribana lupinica limone, pomaranče in ostalih agrumov?

Pri vseh vrstah agrumov se zaradi preprečevanja gnitja in razvoja plesni namreč uporablja enak postopek: takoj po obiranju jih poškropijo s fungicidi in pesticidi, ti pa ostanejo v njihovem olupku.
Prehranski strokovnjaki opozarjajo, da velja dobro razmisliti, preden olupke uporabljamo v prehrani.
Pranje, pa tudi dolgotrajno namakanje, ne moreta uničiti vseh kemikalij in strupov, ki so v olupku.

Raje kot škropljeno sadje, izberite kontrolirano izdelavo arom. 
Arome, ki jih izdelujejo proizvajalci, so izdelane po strogih merilih in zato bolj zdrave kot je, na primer naribana limonina lupina.

Proizvodnja arom
Poznamo arome, ki so pridobljene s fizikalnimi postopki: stiskanjem, prešanjem, dodajanjem encimov ali mikroorganizmov ter arome, ki so pridobljene s kemijskimi postopki izolacije. Običajni potrošnik težko zazna razliko v okusu med vaniljevim sladkorjem, ki mu je bil dodan sintetizirani vanilin, in sladkorjem z izvlečkom naravne vanilje. Arome, ki so proizvedene sintetično, imajo prednost pred naravnimi iz vidika čistosti, saj ne vsebujejo primesi alergenov. Če za osnovni kriterij postavimo kompleksnost arome - da se aroma živila približa tisti, ki smo je vajeni iz narave, pa imajo prednost naravne.
 
Uporaba izraza »naraven«
Zakonodaja EU zelo podrobno predpisuje pravila za uporabo izraza naraven. Glede na izvor surovin se uporabljata izraza »naravne arome« in »arome«. Če je na živilu navedba »naravna aroma« , vsebuje le aromatične sestavine naravnega (rastlinskega ali živalskega) izvora, ki so bile pridobljene s fizikalnimi postopki: stiskanjem, prešanjem, dodajanjem encimov ali mikroorganizmov.
Z oznako »arome« pa so označene tiste, ki so pridobljene s kemijskimi postopki izolacije.

Uporaba arom
Z izboljšanje okusa in vonja jih dodajamo v kreme, biskvite, peciva, kompote, brezalkoholne in alkoholne pijače, trde sladkarije – lizike, bonbone, čokolado, torte, piškote, glazure, sladoled,  fondant in široka paleta drugih pekovskih in slaščičarskih izdelkov.

Pekis priporoča

9,98 €

Polnilo (Praliné Hazelnut) Praline Lešnik, 325g

Prijetno mehko polnilo iz lešnikov Pralliné, kot nalašč za polnjenje čokolad, tort ali piškotov.

6,50 €

Masleno sladko testo emulzija za peko in aromo

Eden najbolje prodajanih okusov! Z bogatim okusom kremnega masla v kombinaciji s pridihom citrusov in vanilije

9,95 €

Pasta (Lebkuchen) MEDENJAKI, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

2,85 €

Aroma (Caramel) Karamel

Visoko koncentrirana aroma LorAnn z okusom karamele, 3 do 4 krat močnejša kot ekstrakti.

6,95 €

Pasta (Mandarin) MANDARINA, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

2,85 €

Aroma (Raspberry) Malina

Visoko koncentrirana aroma LorAnn z okusom maline, 3 do 4 krat močnejša kot ekstrakti.

5,95 €

Barvilo in aroma (Apricot) MARELICA

Pripravek za barvanje z okusom, ki doda barvo in okus vsem vašim sladicam: tortam, glazuram, makronom, jogurtom, sladicam…

2,50 €

Aroma AMARETTO

Visoko koncentrirana aroma LorAnn z okusom kave, 3 do 4 krat močnejša kot ekstrakti.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Barvni sladkor za sladkorno peno
Kako naredimo barvni sladkor?
 
Če se sprašujete kako narediti barvno in okusno sladkorno peno, je recept zelo preprost.
Profesionalne pekovske emulzije

Kaj je pekovska emulzija - kako in kje se uporablja - ali so emulzije močnejše od ekstraktov ?

Pretvornik – Pretvorbe iz tujih merskih enot

V tujih receptih sestavin pogosto ne merijo v gramih ali litrih, temveč v skodelicah (cup), žlicah (spoon) in unčah (oz.), temperaturo pa v stopinjah Fahrenheit.

Tortopretvornik za pravokotne torte

Kakšna mora biti velikost obroča za 15, 20, 25,30, 40, 50, 60 kosov torte?

K različnim izdelkom uporabljamo različno smetano Kakšno smetano uporabimo?

K različnim izdelkom uporabljamo različno smetano.

Kako rišemo na pirhe

Da bo slika na pirhih lepo vidna, moramo najprej odstraniti barvo iz jajčne lupine, da bo bela. To naredimo tako, da sledimo spodnjim korakom:

Strani

Aktualni izdelki za peko

14,98 €

Rdeča silikonska podloga za peko in modeliranje 50x40cm

Praktičen pripomoček, saj se testo in sladkorna masa nanjo ne prijemljejo. Velikost: 50 x 40 cm / od -40°C do +230°C

0,45 €

Podporna palčka (palčke za vezane, nadstropne torte) 30 cm

Podporno palico skrajšajte na višino torte in postavite pod podstavek. Pri manjših nadstropnih tortah enostavno po sredini z vrha ojačamo torto. Premer 1 cm

9,95 €

Sladkorne dekoracije Harry Potter, Logo in očala

Za enostavno okrasitev torte, muffina... Vsebina 6 kom

15,95 €

Silikonski modelček Silikomart za MINI lučke

Za sladoled, Cakepops (Popsicles).

1x model + 50x lesenih MINI palčk

Velikost: 7,8 x 3,8 x 1,8 cm.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini