Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

deli

Zmešajte ricotto, mascarpone in grški jogurt do gladke zmesi. Med mešanjem dodajajte sladkor v prahu.
Dodajte limonin sok in drobno narezano kandirano sadje, ter  cca 25 g drobno nasekljanih pistacij.
Zmes vstavite v vrečko za okraševanje (dresirno vrečko) in z maso napolnite canolli tubice.

Na konceh jih povaljajte v nasekljanih pistacijah in posujte s sladkorjem v prahu.

  • 150 g sladkorja v prahu plus dodatni za končni  posip
  • 400 g skuta ricotta
  • 150 g maskarpone sira
  • 150 g grškega jogurta,
  • limonin sok (količina po želji)
  • 75 g pistacij
  • kandirano sadje

Skuta Ricotta je mlečni izdelek, značilen za italijansko kuhinjo. Gre za različico skute. Pridobiva se iz ovčjega in/ali kravjega mleka. Skuto lahko kupite v trgovinah v vseh večjih trgovskih centrih.

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept za ŠAMROLE

Recept za ŠAMROLE

Polnilo za šamrole.

Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) veljajo za eno boljših italijanskih - sicilijanskih slaščic. Ime prihaja iz besede canollo, kar pomeni "majhna tuba".

Jagodni Cheesecake  v kozarcu

Jagodni Cheesecake v kozarcu

V mešalniku zmeljemo piškote s stopljenim maslom.

Recept za MINJONE

Recept za MINJONE

Nekaj o minjonih: Minjoni so majhne tortice, običajno so veliki 3,5 x 3,5 cm x 3,5 cm.

Tiramisu v kozarčkih

Tiramisu v kozarčkih

Skuhamo kavo, odstavimo za 5 minut in jo vlijemo v večjo skledo, kjer ji primešamo rum, ali pomarančni liker.

Recept za ROLADO

Recept za ROLADO

Cela jajca s sladkorjem močno stepamo, da masa naraste. S kuhalnico narahlo vmešamo moko.

Strani

Pekis priporoča

Kornet KOZAREC
2,50 €

Kornet KOZAREC

Kornete lahko uporabite za indijančke, v njem lahko spečete muffine, lahko jih polnite tudi z raznimi nadevi. Pakiranje: 15 kom

Praline temne kocke - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom
12,95 €

Praline temne kocke - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom

Čokoladne temne kocke za nadaljnjo obdelavo izdelane iz najfinejše temne čokolade. 63kom, velikost:25mm

Košarice MIGNON kakav 44 mm, 20 kom
2,50 €

Košarice MIGNON kakav 44 mm, 20 kom

Košarica iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami. 20kom, velikost:44mm

Praline bele kocke - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom
12,95 €

Praline bele kocke - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom

Bele čokoladne kocke za nadaljnjo obdelavo izdelane iz najfinejše bele čokolade. 63kom, velikost:25mm

Rolice mignon - šamrole - listnate
2,50 €

Rolice mignon - šamrole - listnate

Rolice za šamrole in za polnjenje z raznimi kremami in nadevi (vanilijeva krema...) recept. Pakiranje:9 kom, vel:cca 50 do 60 mm

Praline mlečni orehi - čokoladke za nadaljno obdelavo, 54 kom
11,95 €

Praline mlečni orehi - čokoladke za nadaljno obdelavo, 54 kom

Čokoladni mlečni orehi za nadaljnjo obdelavo izdelane iz najfinejše mlečne čokolade. 54kom, velikost:35mm

Pekač za LADJICE
19,90 €

Pekač za LADJICE

16 ladjic velikosti 7 x 3 cm

Velikost pekača cca. 35 x 27 cm

Modeli za panakoto, puding, 6 kosov
8,50 €

Modeli za panakoto, puding, 6 kosov

Panakota, puding ali žele? S temi oblikami lahko pripravimo več okusnih priboljškov.

Strani