Zmešajte ricotto, mascarpone in grški jogurt do gladke zmesi. Med mešanjem dodajajte sladkor v prahu.
Dodajte limonin sok in drobno narezano kandirano sadje, ter cca 25 g drobno nasekljanih pistacij.
Zmes vstavite v vrečko za okraševanje (dresirno vrečko) in z maso napolnite canolli tubice.
Na konceh jih povaljajte v nasekljanih pistacijah in posujte s sladkorjem v prahu.
Potrebujemo:
- 150 g sladkorja v prahu plus dodatni za končni posip
- 400 g skuta ricotta
- 150 g maskarpone sira
- 150 g grškega jogurta,
- limonin sok (količina po želji)
- 75 g pistacij
- kandirano sadje
Skuta Ricotta je mlečni izdelek, značilen za italijansko kuhinjo. Gre za različico skute. Pridobiva se iz ovčjega in/ali kravjega mleka. Skuto lahko kupite v trgovinah v vseh večjih trgovskih centrih.