Recept - Čokoladna šarlota

Recept - Čokoladna šarlota

deli

Šarlota iz treh vrst čokolade

  • V vodni kopeli stopite vsako čokolado posebej.
  • Pripravite želatino ( lističe, ali želatino v prahu namočite v hladni vodi, da se strdi).
  • Stepite sladko smetano.
  • Stepite beljake s sladkorjem v trd sneg.
  • V stepeno smetano narahlo zamešajte beljake.
  • V maso vlijte želatino, ki ste jo predtem v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici utekočinili. Pri želatini morate paziti, da jo segrejete samo toliko, da se utekočini. Pazite, da vam ne zavre.
  • Dobljeno zmes razdelite na 3 dele.
  • V vsak del  vmešajte čokolado (belo, mlečno in temno).
  • Model splaknite z mrzlo vodo in ga napolnite najprej z eno vrsto mase in postavite v hladilnik.
  • Ostali dve masi pustite na sobni temperaturi.
  • Po cca 40 minutah ohlajeni in strjeni masi dodajte drugo plast.
  • Ponovno postavite v hladilnik, da se strdi.
  • Na koncu v model dodajte tretjo plast in pustite, da se strdi.
  • Po približno 3h urah je masa trda, še bolje je, če šarloto v hladilniku pustite čez noč.

Sestavine za 6 oseb

  • 100 g bele čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g temne čokolade
  • 250 g sladke smetane
  • 3 beljaki
  • 3 žlice sladkorja
  • 10 g želatine

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Krhko testo za SLADKE košarice

TESTO:

  • 300 g moke tip 500
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • limonina lupinica

OSTALO

ŠAMROLE Recept za ŠAMROLE

Polnilo za šamrole.

Recept za MINJONE

Nekaj o minjonih: Minjoni so majhne tortice, običajno so veliki 3,5 x 3,5 cm x 3,5 cm.

Primer polnjenja in okrasitve s sadjem Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) veljajo za eno boljših italijanskih - sicilijanskih slaščic. Ime prihaja iz besede canollo, kar pomeni "majhna tuba".

Canolli, polnjeni s kremo in pistacijami Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

Zmešajte ricotto, mascarpone in grški jogurt do gladke zmesi. Med mešanjem dodajajte sladkor v prahu.

Sladice v kozarčkih Jagodni Cheesecake v kozarcu

V mešalniku zmeljemo piškote s stopljenim maslom. Zmes nato razporedimo na dno treh kozarcev (s hrbtno stranjo žlice jo čvrsto pritisnemo od dno).

Strani

Pekis priporoča

Pekač za LADJICE
22,95 €

Pekač za LADJICE

16 ladjic velikosti 7 x 3 cm

Velikost pekača cca. 35 x 27 cm

Kozarčki za sladice 210 ml, prozorni, 20 kom
8,90 €

Kozarčki za sladice 210 ml, prozorni, 20 kom

Velikost: 7,1 x 4,2 x 7,2 cm

Količina 20 kom, prozorni

Zasnovani za večkratno uporabo

Pekač za kruhove skodelice, tortice...
29,90 €

Pekač za kruhove skodelice, tortice...

Velikost pekača: 35 x 27 cm

Velikost skodelic: širina 7cm, višina 5 cm

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

Kozarčki za sladice 320 ml, prozorni, 20 kom
9,95 €

Kozarčki za sladice 320 ml, prozorni, 20 kom

Velikost: 8,5 x 5 x 7,5 cm

Količina 20 kom, prozorni

Zasnovani za večkratno uporabo

Modeli za panakoto, puding, 6 kosov
9,95 €

Modeli za panakoto, puding, 6 kosov

Panakota, puding ali muosse? S temi oblikami lahko pripravimo več okusnih priboljškov.

Papirčki za mini pite (košarice) 4x2 cm, Črni, 120 kom
4,50 €

Papirčki za mini pite (košarice) 4x2 cm, Črni, 120 kom

Premer dna: pribl. Ø 4 cm

Višina 2 cm

Vsebina: 120 skodelic

Ladjice 67 mm, 20 kom
2,50 €

Ladjice 67 mm, 20 kom

Ladjice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 20kom, velikost:67mm

Papirčki za mini pite (košarice) 4x2 cm, Rdeči, 120 kom
4,50 €

Papirčki za mini pite (košarice) 4x2 cm, Rdeči, 120 kom

Premer dna: pribl. Ø 4 cm

Višina 2 cm

Vsebina: 120 skodelic

Strani

Zaradi povečanih količin paketov predstavljajo paketi s plačilom po povzetju dodatno časovno breme za GLS kurirje in tudi večje varnostno tveganje zato je priporočljivo naročilo s predplačilom na TRR.

Dostava in osebni prevzemi!

  • Od ponedeljka do petka od 9:00 do 16:00.
  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.