Čokoladno jagodna bomba v kozarčkih

Čokoladno jagodna bomba v kozarčkih

deli

Priprava sladic v kozarcu je hitra in enostavna, zato so primerne tudi za takrat, ko nimamo časa za peko tort, ali ostalih sladic

Potrebujete samo primerne kozarčke, ter nekaj domišljije in kreativnosti.

Kombinacije sestavin so neomejene, saj sladice z različnimi kremami in dodatki lahko naredimo na 1001 način; od tiramisuja, raznih mouse in ostalih krem, strjenk, pudingov...

Rahla in zapeljiva sladica, za prste obliznit :-)

Čokoladni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  •  60 g kvalitetne temne čokolade
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Nad soparo stopimo temno čokolado in stopljeni primešamo sladkor v prahu ter dobro zmešamo, da dobimo enotno zmes. Mlačno čokolado nato počasi vlivamo in nežno, s pomočjo lopatke, primešamo stepeni sladki smetani in ponovno zmešamo v enotno zmes.

Vlijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik, da se masa strdi.

Na čokoladni mousse vlijemo jagodnega

Jagodni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  • 125 g jagod (lahko tudi zmrznjene, ki jih morate predtem odtajati)
  • 1 list ali vrečko želatine
  • malo rdeče jedilne barve (po želji)

Jagode pokuhamo, zmiksamo in precedimo. Želatino pripravimo po navodilih na vrečki in jo primešamo k jagodam. Vse skupaj nežno primešamo k sladki smetani.
Če želite, lahko za intenzivnejšo barvo dodate še malo rdeče živilske barve, da bo jagodni mousse še lepši.

Na dno kozarčka lahko nadrobite razne piškote ( cookies, polnozrnate...)

Na koncu kozarčke okrasite: z ostružki čokolade, z jagodami, holipami, nonperlicami...

Čokoladni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  •  60 g kvalitetne temne čokolade
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Jagodni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  • 125 g jagod (lahko tudi zmrznjene, ki jih morate predtem odtajati)
  • 1 list ali vrečko želatine
  •  malo rdeče jedilne barve (po želji)

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Jagodni Cheesecake  v kozarcu

Jagodni Cheesecake v kozarcu

V mešalniku zmeljemo piškote s stopljenim maslom.

Tiramisu v kozarčkih

Tiramisu v kozarčkih

Skuhamo kavo, odstavimo za 5 minut in jo vlijemo v večjo skledo, kjer ji primešamo rum, ali pomarančni liker.

Recept za ŠAMROLE

Recept za ŠAMROLE

Polnilo za šamrole.

Mini košarice s skuto in sadjem

Mini košarice s skuto in sadjem

Skutina krema: V posodi zmešamo skuto, sladkor, limonin sok in maslo, ali margarino.

Mini košarice z vanilijevo kremo in sadjem

Mini košarice z vanilijevo kremo in sadjem

Priprava kreme:

V skledi z metlico ali vilico zmešamo rumenjak, škrob in 1 dcl mleka.

Čokoladni Muffini v kornetu

Čokoladni Muffini v kornetu

Naredimo testo za muffine. Količina zadošča za cca 15 kornetov

Strani

Pekis priporoča

Kornet KOZAREC
2,50 €

Kornet KOZAREC

Kornete lahko uporabite za indijančke, v njem lahko spečete muffine, lahko jih polnite tudi z raznimi nadevi. Pakiranje: 15 kom

Praline temne kocke - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom
12,95 €

Praline temne kocke - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom

Čokoladne temne kocke za nadaljnjo obdelavo izdelane iz najfinejše temne čokolade. 63kom, velikost:25mm

Košarice MIGNON kakav 44 mm, 20 kom
2,50 €

Košarice MIGNON kakav 44 mm, 20 kom

Košarica iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami. 20kom, velikost:44mm

Praline bele kocke - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom
12,95 €

Praline bele kocke - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom

Bele čokoladne kocke za nadaljnjo obdelavo izdelane iz najfinejše bele čokolade. 63kom, velikost:25mm

Rolice mignon - šamrole - listnate
2,50 €

Rolice mignon - šamrole - listnate

Rolice za šamrole in za polnjenje z raznimi kremami in nadevi (vanilijeva krema...) recept. Pakiranje:9 kom, vel:cca 50 do 60 mm

Praline mlečni orehi - čokoladke za nadaljno obdelavo, 54 kom
11,95 €

Praline mlečni orehi - čokoladke za nadaljno obdelavo, 54 kom

Čokoladni mlečni orehi za nadaljnjo obdelavo izdelane iz najfinejše mlečne čokolade. 54kom, velikost:35mm

Pekač za LADJICE
19,90 €

Pekač za LADJICE

16 ladjic velikosti 7 x 3 cm

Velikost pekača cca. 35 x 27 cm

Modeli za panakoto, puding, 6 kosov
8,50 €

Modeli za panakoto, puding, 6 kosov

Panakota, puding ali žele? S temi oblikami lahko pripravimo več okusnih priboljškov.

Strani