Čokoladno jagodna bomba v kozarčkih

Čokoladno jagodna bomba v kozarčkih

deli

Priprava sladic v kozarcu je hitra in enostavna, zato so primerne tudi za takrat, ko nimamo časa za peko tort, ali ostalih sladic

Potrebujete samo primerne kozarčke, ter nekaj domišljije in kreativnosti.

Kombinacije sestavin so neomejene, saj sladice z različnimi kremami in dodatki lahko naredimo na 1001 način; od tiramisuja, raznih mouse in ostalih krem, strjenk, pudingov...

Rahla in zapeljiva sladica, za prste obliznit :-)

Čokoladni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  •  60 g kvalitetne temne čokolade
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Nad soparo stopimo temno čokolado in stopljeni primešamo sladkor v prahu ter dobro zmešamo, da dobimo enotno zmes. Mlačno čokolado nato počasi vlivamo in nežno, s pomočjo lopatke, primešamo stepeni sladki smetani in ponovno zmešamo v enotno zmes.

Vlijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik, da se masa strdi.

Na čokoladni mousse vlijemo jagodnega

Jagodni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  • 125 g jagod (lahko tudi zmrznjene, ki jih morate predtem odtajati)
  • 1 list ali vrečko želatine
  • malo rdeče jedilne barve (po želji)

Jagode pokuhamo, zmiksamo in precedimo. Želatino pripravimo po navodilih na vrečki in jo primešamo k jagodam. Vse skupaj nežno primešamo k sladki smetani.
Če želite, lahko za intenzivnejšo barvo dodate še malo rdeče živilske barve, da bo jagodni mousse še lepši.

Na dno kozarčka lahko nadrobite razne piškote ( cookies, polnozrnate...)

Na koncu kozarčke okrasite: z ostružki čokolade, z jagodami, holipami, nonperlicami...

Čokoladni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  •  60 g kvalitetne temne čokolade
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Jagodni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  • 125 g jagod (lahko tudi zmrznjene, ki jih morate predtem odtajati)
  • 1 list ali vrečko želatine
  •  malo rdeče jedilne barve (po želji)

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Jagodni Cheesecake  v kozarcu

Jagodni Cheesecake v kozarcu

V mešalniku zmeljemo piškote s stopljenim maslom.

Tiramisu v kozarčkih

Tiramisu v kozarčkih

Skuhamo kavo, odstavimo za 5 minut in jo vlijemo v večjo skledo, kjer ji primešamo rum, ali pomarančni liker.

Recept za ŠAMROLE

Recept za ŠAMROLE

Polnilo za šamrole.

Recept za MINJONE

Recept za MINJONE

Nekaj o minjonih: Minjoni so majhne tortice, običajno so veliki 3,5 x 3,5 cm x 3,5 cm.

Mini košarice s skuto in sadjem

Mini košarice s skuto in sadjem

Skutina krema: V posodi zmešamo skuto, sladkor, limonin sok in maslo, ali margarino.

Mini košarice z vanilijevo kremo in sadjem

Mini košarice z vanilijevo kremo in sadjem

Priprava kreme:

V skledi z metlico ali vilico zmešamo rumenjak, škrob in 1 dcl mleka.

Strani

Pekis priporoča

Modelček za čokoladne košarice
3,90 €

Modelček za čokoladne košarice

2 delni kalup, 3 košarice, za izdelavo čokoladnih košaric, ki jih po želji napolnimo.. s sadjem, kremami, bomboni...

Ladjice 67 mm, 20 kom
2,50 €

Ladjice 67 mm, 20 kom

Ladjice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 20kom, velikost:67mm

Kornet KOZAREC 15 kom
2,95 €

Kornet KOZAREC 15 kom

Kornete lahko uporabite za indijančke, v njem lahko spečete muffine, lahko jih polnite tudi z raznimi nadevi. Pakiranje: 15 kom

Košarice MIGNON 44 mm, 20 kom
2,50 €

Košarice MIGNON 44 mm, 20 kom

Košarice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 20kom, velikost:44mm

Pekač za košarice ali mini biskvitke
9,90 €

Pekač za košarice ali mini biskvitke

Pekač za košarice ali mini kolače. Zgoraj:9cm, spodaj: 5cm, višina: 4cm

Ladjice 67 mm, 80 kom
9,90 €

Ladjice 67 mm, 80 kom

Ladjice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 80kom, velikost:67mm

Pekač za LADJICE
19,90 €

Pekač za LADJICE

16 ladjic velikosti 7 x 3 cm

Velikost pekača cca. 35 x 27 cm

Rolice mignon - šamrole - listnate, 30 kom
9,90 €

Rolice mignon - šamrole - listnate, 30 kom

Rolice za šamrole in za polnjenje z raznimi kremami in nadevi (vanilijeva krema...) recept. Pakiranje:30 kom, vel:cca 50 do 65 mm

Strani