Priprava sladic v kozarcu je hitra in enostavna, zato so primerne tudi za takrat, ko nimamo časa za peko tort, ali ostalih sladic
Potrebujete samo primerne kozarčke, ter nekaj domišljije in kreativnosti.
Kombinacije sestavin so neomejene, saj sladice z različnimi kremami in dodatki lahko naredimo na 1001 način; od tiramisuja, raznih mouse in ostalih krem, strjenk, pudingov...
Rahla in zapeljiva sladica, za prste obliznit :-)
Čokoladni mousse
- 125 g stepene sladke smetane
- 60 g kvalitetne temne čokolade
- 1 žlica sladkorja v prahu
Nad soparo stopimo temno čokolado in stopljeni primešamo sladkor v prahu ter dobro zmešamo, da dobimo enotno zmes. Mlačno čokolado nato počasi vlivamo in nežno, s pomočjo lopatke, primešamo stepeni sladki smetani in ponovno zmešamo v enotno zmes.
Vlijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik, da se masa strdi.
Na čokoladni mousse vlijemo jagodnega
Jagodni mousse
- 125 g stepene sladke smetane
- 125 g jagod (lahko tudi zmrznjene, ki jih morate predtem odtajati)
- 1 list ali vrečko želatine
- malo rdeče jedilne barve (po želji)
Jagode pokuhamo, zmiksamo in precedimo. Želatino pripravimo po navodilih na vrečki in jo primešamo k jagodam. Vse skupaj nežno primešamo k sladki smetani.
Če želite, lahko za intenzivnejšo barvo dodate še malo rdeče živilske barve, da bo jagodni mousse še lepši.
Na dno kozarčka lahko nadrobite razne piškote ( cookies, polnozrnate...)
Na koncu kozarčke okrasite: z ostružki čokolade, z jagodami, holipami, nonperlicami...
Čokoladni mousse
- 125 g stepene sladke smetane
- 60 g kvalitetne temne čokolade
- 1 žlica sladkorja v prahu
Jagodni mousse
- 125 g stepene sladke smetane
- 125 g jagod (lahko tudi zmrznjene, ki jih morate predtem odtajati)
- 1 list ali vrečko želatine
- malo rdeče jedilne barve (po želji)