V mešalniku zmeljemo piškote s stopljenim maslom. Zmes nato razporedimo na dno treh kozarcev (s hrbtno stranjo žlice jo čvrsto pritisnemo od dno).
V prvi skledi čvrsto stepemo sladko smetano, ki smo ji dodali sladkor v prahu. V drugi skledi zmešamo kremni sirček in grški jogurt ter postopoma dodamo stepeni sladki smetani. Kremo enakomerno razporedimo po kozarčkih, ki jih nato za eno uro shranimo v hladilnik.
Jagode narežemo na rezine in jih v skledi skupaj s sladkorjem in limoninim sokom na rahlem ognju pokuhamo 10 minut. Ves čas mešamo z ročno metlico. Preliv ohladimo, vzamemo kozarce iz hladilnika in preliv prelijemo po sladici.
Potrebujemo:
- 50 g polnozrnatih piškotov
- 25 g masla
- 100 g grškega jogurta
- 50 g kremnega sirčka (maskarpone)
- 75 g sladke smetane
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 250 g jagod
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica limoninega soka