Čokoladno jagodna bomba v kozarčkih

deli

Priprava sladic v kozarcu je hitra in enostavna, zato so primerne tudi za takrat, ko nimamo časa za peko tort, ali ostalih sladic

Potrebujete samo primerne kozarčke, ter nekaj domišljije in kreativnosti.

Kombinacije sestavin so neomejene, saj sladice z različnimi kremami in dodatki lahko naredimo na 1001 način; od tiramisuja, raznih mouse in ostalih krem, strjenk, pudingov...

Rahla in zapeljiva sladica, za prste obliznit :-)

Čokoladni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  •  60 g kvalitetne temne čokolade
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Nad soparo stopimo temno čokolado in stopljeni primešamo sladkor v prahu ter dobro zmešamo, da dobimo enotno zmes. Mlačno čokolado nato počasi vlivamo in nežno, s pomočjo lopatke, primešamo stepeni sladki smetani in ponovno zmešamo v enotno zmes.

Vlijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik, da se masa strdi.

Na čokoladni mousse vlijemo jagodnega

Jagodni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  • 125 g jagod (lahko tudi zmrznjene, ki jih morate predtem odtajati)
  • 1 list ali vrečko želatine
  • malo rdeče jedilne barve (po želji)

Jagode pokuhamo, zmiksamo in precedimo. Želatino pripravimo po navodilih na vrečki in jo primešamo k jagodam. Vse skupaj nežno primešamo k sladki smetani.
Če želite, lahko za intenzivnejšo barvo dodate še malo rdeče živilske barve, da bo jagodni mousse še lepši.

Na dno kozarčka lahko nadrobite razne piškote ( cookies, polnozrnate...)

Na koncu kozarčke okrasite: z ostružki čokolade, z jagodami, holipami, nonperlicami...

Čokoladni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  •  60 g kvalitetne temne čokolade
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Jagodni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  • 125 g jagod (lahko tudi zmrznjene, ki jih morate predtem odtajati)
  • 1 list ali vrečko želatine
  •  malo rdeče jedilne barve (po želji)

Pekis priporoča

3,95 €

Košarice MIGNON 44 mm, 20 kom

Košarice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 20kom, velikost:44mm

14,50 €

Silikomart silikonski pekač panakota, puding, košarice

Primeren za pečico, hladilnik in zamrzovalnik. Od -60°C do 230°C. Premer zgoraj 7,9 cm, višina 3,7 cm

16,88 €

Dr.Oetker modeli za panakoto, puding, 6 kosov

Panakota, puding ali muosse? S temi oblikami lahko pripravimo več okusnih priboljškov.

12,50 €

Košarice MIGNON 44 mm, 80 kom

Košarice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 80kom, velikost:44mm

7,95 €

Okrogli kozarčki za sladice 120 ml, prozorni, 20 kom

Velikost: 7 x 5.3 cm

Količina 20 kom, prozorni

Zasnovani za večkratno uporabo

4,50 €

Wilton modelček za čokoladne bombe

Kalup vsebuje 6 vdolbin v dveh različnih velikostih 6,3 in 3,8 cm

Uporabimo čokolado, ali obliv.

12,50 €

Ladjice 67 mm, 80 kom

Ladjice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 80kom, velikost:67mm

8,95 €

Okrogli kozarčki za sladice 150 ml, prozorni, 20 kom

Velikost: 9 x 5.5 cm

Količina 20 kom, prozorni

Zasnovani za večkratno uporabo

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Jagodni Cheesecake v kozarcu

V mešalniku zmeljemo piškote s stopljenim maslom. Zmes nato razporedimo na dno treh kozarcev (s hrbtno stranjo žlice jo čvrsto pritisnemo od dno).

Tiramisu v kozarčkih

Skuhamo kavo, odstavimo za 5 minut in jo vlijemo v večjo skledo, kjer ji primešamo rum, ali pomarančni liker. Piškote nalomimo na manjše kose, jih dodamo v skledo s kavo in dobro premešamo.

Domač vanilijev puding (tudi za polnjenje košaric)

Naredite enkrat za spremembo domač puding. Presenečeni boste nad polnim okusom.

Mini košarice z vanilijevo kremo in sadjem

Priprava kreme:

V skledi z metlico ali vilico zmešamo rumenjak, škrob in 1 dcl mleka.

Recept - Snickers košarice
Recept za kruhove skodelice z svežim sirom, zelišči in skuto

Kruhove skodelice ali tortice lahko pripravimo na veliko načinov in prav vsi so slastni.

Sestavine za testo kruhovih skodelic:

Strani

Aktualni izdelki za peko

1,95 €

Palčke za Cake Pops (15cm) 25 kom

Količina: 25 kom

Dolžina: 15 cm, premer: 4 mm

Palčke so primerne za pečico

9,95 €

Valjček za kroge (8 cm) z nazobčanim robom

Rezalni valj za kroge z nazobčanim robom je praktičen kuhinjski pripomoček, ki bo vaše ustvarjalne kuharske podvige dvignil na novo raven

5,95 €

Držala za razrez peciva po plasteh, 2 kom

Držala za razrez biskvita, peciva, kruha in še kaj vam omogočata ravne in enakomerne plasti peciva. Uporabite lasten nož. 

Višine: 0,5 do 2,8 cm

4,95 €

Bleščeč sladkor ZLAT

Sladkorni kristali so popoln način, da svojim pečenim kreacijam dodate kanček barve.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini