Recept za čokoladno-češnjeve skodelice

Recept za čokoladno-češnjeve skodelice

deli

Kruhove skodelice so lahko kruhove, biskvitne, sadne, zelenjavne in še bi lahko cedili sline.... prav vse so slastne.

Sestavine za testo čokoladno-češnjeve skodelice:

  • 6 jajc
  • 120 g sladkorja
  • 1 paket vanilin sladkorja
  • malo limonine lupine
  • 1 ščepec soli
  • 150 g moke
  • 40 g kakava
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 120 g tekočega masla

Tekoče maslo ima odstranjeno vodo. To se naredi tako, da se segreva maslo do tališča in se mu nato dovoli, da se ohladi. Preostanek se loči glede na gostoto. Na vrhu se nahajajo beljakovine (kazein) preostanek se potem izlije iz mešanice vode in mlečnih beljakovin, ki se usede na dno.

Sestavine za češnjev kompot:

  • 1 kozarec češenj
  • 2 žlici koruzne moke
  • 100 g cimetovega sladkorja

Sestavine za kremo:

Priprava testa za čokoladno-češnjeve skodelice:

  • Jajca, sladkor, vanilijev sladkor, limonin sok in sol zmešamo da dobimo svetlo in kremasto maso.
  • Moko zmešamo s kakavom in pecilni praškom in jo nežno dodamo v kremasto maso.
  • Testo razdelimo na pekač, ki ga predhodno naoljimo, ali uporabimo sprej za peko. Pečemo v predgreti pečici.
  • Po pečenju počakamo približno 15 minut, da se pekač ohladi in nato biskvitne skodelice prestavimo na mrežo za dekoriranje in hlajenje.

Priprava češnjevega kompota:

  • Skozi sito iz češenj iztisnemo sok.
  • 3 žlice soka zmešamo s koruzno moko. Preostanek soka zavremo s cimetovim sladkorjem in dodamo v mešanico s koruzno moko.
  • Dodamo višnje in v vsakem tortno skodelico umešamo po 1 žlico.

    Priprava kreme:

    • Pudin pripravimo v skladu z navodili.
    • Puding pokrijemo s plastično folijo in pustimo 2 uri v hladilniku.
    • Pripravimo Stadter nevtralno kremo po priloženih navodilih.
    • V stepeno kremo vmešamo vanilijev puding in začinimo s češnjevim kompotom.
    • Tako pripravljeno kremo postavimo v vrečko za dekoriranje z nastavkom zvezdica in z njo napolnimo pripravljene skodelice.
    • Okrasimo z malo čokoladne dekoracije in svežimi češnjami ter postrežemo.

    Čas pečenja:

    Pečemo približno 15 minut pri 180°C z gretjem na vrhu in dnu (ali kroženju zraka pri 170°C).

    Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!

    Da bo dekoracija sladic slajša ...

    Mini košarice s skuto in sadjem

    Mini košarice s skuto in sadjem

    Skutina krema: V posodi zmešamo skuto, sladkor, limonin sok in maslo, ali margarino.

    Mini košarice z vanilijevo kremo in sadjem

    Mini košarice z vanilijevo kremo in sadjem

    Priprava kreme:

    V skledi z metlico ali vilico zmešamo rumenjak, škrob in 1 dcl mleka.

    Čokoladni Muffini v kornetu

    Čokoladni Muffini v kornetu

    Naredimo testo za muffine. Količina zadošča za cca 15 kornetov

    Ladjice iz krhkega testa s čokoladno kremo

    Ladjice iz krhkega testa s čokoladno kremo

    Čokoladna krema s smetano za ladjice ali košarice iz krhkega testa, ali kot krema v kozarcih
    SLANE košarice iz krhkega testa - Recepti za nadeve -

    SLANE košarice iz krhkega testa - Recepti za nadeve -

    JAJČNI NADEV:
    skuta, sesekljano trdo kuhano jajce, na dobno sesekljane kumarice, čebula, gorčica, drobnjak, poper, sol.
    Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

    Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

    Canolli (kanoli) veljajo za eno boljših italijanskih - sicilijanskih slaščic. Ime prihaja iz besede canollo, kar pomeni "majhna tuba".

    Strani

    Pekis priporoča

    Kornet KOZAREC
    2,50 €

    Kornet KOZAREC

    Kornete lahko uporabite za indijančke, v njem lahko spečete muffine, lahko jih polnite tudi z raznimi nadevi. Pakiranje: 15 kom

    Praline temne kocke - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom
    12,95 €

    Praline temne kocke - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom

    Čokoladne temne kocke za nadaljnjo obdelavo izdelane iz najfinejše temne čokolade. 63kom, velikost:25mm

    Košarice MIGNON kakav 44 mm, 20 kom
    2,50 €

    Košarice MIGNON kakav 44 mm, 20 kom

    Košarica iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami. 20kom, velikost:44mm

    Praline bele kocke - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom
    12,95 €

    Praline bele kocke - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom

    Bele čokoladne kocke za nadaljnjo obdelavo izdelane iz najfinejše bele čokolade. 63kom, velikost:25mm

    Rolice mignon - šamrole - listnate
    2,50 €

    Rolice mignon - šamrole - listnate

    Rolice za šamrole in za polnjenje z raznimi kremami in nadevi (vanilijeva krema...) recept. Pakiranje:9 kom, vel:cca 50 do 60 mm

    Praline mlečni orehi - čokoladke za nadaljno obdelavo, 54 kom
    11,95 €

    Praline mlečni orehi - čokoladke za nadaljno obdelavo, 54 kom

    Čokoladni mlečni orehi za nadaljnjo obdelavo izdelane iz najfinejše mlečne čokolade. 54kom, velikost:35mm

    Pekač za LADJICE
    19,90 €

    Pekač za LADJICE

    16 ladjic velikosti 7 x 3 cm

    Velikost pekača cca. 35 x 27 cm

    Modeli za panakoto, puding, 6 kosov
    8,50 €

    Modeli za panakoto, puding, 6 kosov

    Panakota, puding ali žele? S temi oblikami lahko pripravimo več okusnih priboljškov.

    Strani