Kruhove skodelice so lahko kruhove, biskvitne, sadne, zelenjavne in še bi lahko cedili sline.... prav vse so slastne.
Sestavine za testo čokoladno-češnjeve skodelice:
- 6 jajc
- 120 g sladkorja
- 1 paket vanilin sladkorja
- malo limonine lupine
- 1 ščepec soli
- 150 g moke
- 40 g kakava
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 120 g tekočega masla
Tekoče maslo ima odstranjeno vodo. To se naredi tako, da se segreva maslo do tališča in se mu nato dovoli, da se ohladi. Preostanek se loči glede na gostoto. Na vrhu se nahajajo beljakovine (kazein) preostanek se potem izlije iz mešanice vode in mlečnih beljakovin, ki se usede na dno.
Sestavine za češnjev kompot:
- 1 kozarec češenj
- 2 žlici koruzne moke
- 100 g cimetovega sladkorja
Sestavine za kremo:
- 1 vanilijev puding
- 500 ml mleka
- 4 čajne žličke sladkorja
- 250 g smetane
- 1/2 nevtralne mešanice za kremo
- 1 štamperle češnjevca
Priprava testa za čokoladno-češnjeve skodelice:
- Jajca, sladkor, vanilijev sladkor, limonin sok in sol zmešamo da dobimo svetlo in kremasto maso.
- Moko zmešamo s kakavom in pecilni praškom in jo nežno dodamo v kremasto maso.
- Testo razdelimo na pekač, ki ga predhodno naoljimo, ali uporabimo sprej za peko. Pečemo v predgreti pečici.
- Po pečenju počakamo približno 15 minut, da se pekač ohladi in nato biskvitne skodelice prestavimo na mrežo za dekoriranje in hlajenje.
Priprava češnjevega kompota:
- Skozi sito iz češenj iztisnemo sok.
- 3 žlice soka zmešamo s koruzno moko. Preostanek soka zavremo s cimetovim sladkorjem in dodamo v mešanico s koruzno moko.
- Dodamo višnje in v vsakem tortno skodelico umešamo po 1 žlico.
Priprava kreme:
- Pudin pripravimo v skladu z navodili.
- Puding pokrijemo s plastično folijo in pustimo 2 uri v hladilniku.
- Pripravimo Stadter nevtralno kremo po priloženih navodilih.
- V stepeno kremo vmešamo vanilijev puding in začinimo s češnjevim kompotom.
- Tako pripravljeno kremo postavimo v vrečko za dekoriranje z nastavkom zvezdica in z njo napolnimo pripravljene skodelice.
- Okrasimo z malo čokoladne dekoracije in svežimi češnjami ter postrežemo.
Čas pečenja:
Pečemo približno 15 minut pri 180°C z gretjem na vrhu in dnu (ali kroženju zraka pri 170°C).
Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!