Kreme za sadne košarice

deli

Mini sadne košarice, polnjene z različnimi kremami so res popoln in slasten grižljaj.

Ni samo super prigrizek, temveč tudi zapeljiva, hitro narejena in enostavna sladica.

Poda se na vsako mizo in je primerna za vsako praznovanje. In za vsak želodček :-)

ČOKOLADA - MASCARPONE krema (polnilo za 20 košaric)

  • 150 g mascarponeja
  • 250 ml sladke smetane
  • 150 g jedilne čokolade
Z električnim mešalnikom stepemo sladko smetano, ji dodamo razmešan mascarpone, nato vmešamo na pari stopljeno čokolado.
Vzamemo dresirno vrečko, ki ji odrežemo konico in brizgamo kupčke.
Še lepše bodo košarice, če za brizganje uporabimo nastavek zvezdica.
Nazadnje košarice obložimo s poljubnim sadjem.

JAGODE - MASCARPONE krema (polnilo za 20 košaric)

  • 125 ml sladke smetane
  • 125 g mascarponeja
  • 25 - 40g sladkorja v prahu
  • 150 g jagod (sveže ali zamrznjene, ki jih prej odmrznemo, posujemo s sladkorjem v prahu in odcedimo)
  • 3 gr želatine
Zmešamo mascarpone in sladkor.
Stepemo sladko smetano in jo vmešamo v maso.
Vmešamo še jagode.
Dodamo predhodno namočeno in malo segreto želatino
Vzamemo dresirno vrečko, ki ji odrežemo konico in na košarice brizgamo kupčke.
Še lepše bodo, če za brizganje uporabimo nastavek zvezdica.
Nazadnje košarice obložimo s poljubnim sadjem.

Krema s pudingom

  • 2,5 dcl mleka
  • 100g bele ali temne čokolade
  • 250 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 puding (okus vanilija ali čokolada)

Puding skuhamo v 2,5dcl mleka. Počakamo, da se malo ohladi, in vanj vmešamo stopljeno čokolado.

Posebej penasto stepamo 250g masla s 100g sladkorja.

Ko se puding ohladi, vse skupaj zmešamo.

Pekis priporoča

5,95 €

Pasta (Green Mint) Zelena meta, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

7,95 €

Krema MANGO-MARELICA, pripravljena mešanica

Mešanica z naravnim okusom in sadnimi koščki (za torte, rulade, mafine, košarice,minjone...)

9,50 €

Meringue v prahu (nadomestek jajčnega beljaka)

Nadomestek za recepte, ki zahtevajo, da beljake stepemo v trde vrhove. Uporablja se tudi za stabilizacijo glazur in drugih dobrot za preprečevanje povešenosti.

5,95 €

Pasta (Cappuccino) KAPUČINO, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

9,95 €

Pasta (Lebkuchen) MEDENJAKI, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

5,95 €

Pasta (Peppermint) Pepermint, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

6,50 €

Krema NEVTRALNA, pripravljena mešanica

Mešanica (stabilizator) za utrjevanje stepene smetane.

5,98 €

Švicarska maslena krema iz meringue 400g, mešanica

Samo dodate vodo in maslo in v nekaj minutah je krema pripravljena. Za pokrivanje in polnjenje tort ter okrasitev piškotov.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Mini košarice z vanilijevo kremo in sadjem

Priprava kreme:

V skledi z metlico ali vilico zmešamo rumenjak, škrob in 1 dcl mleka.

Tiramisu v kozarčkih

Skuhamo kavo, odstavimo za 5 minut in jo vlijemo v večjo skledo, kjer ji primešamo rum, ali pomarančni liker. Piškote nalomimo na manjše kose, jih dodamo v skledo s kavo in dobro premešamo.

POMARANČNA krema za torto

Skuto, jogurt in sok pomaranče zmešamo, vmešamo1 želatino fix. Mešamo z mešalnikom, da zmes postane čvrsta.

Dodamo 100 g sladkorja in 1 vanilin sl. in mešamo, da se sladkor stopi.

SKUTINA krema za torte

Z mešalnikom zmešamo skuto, sladkor, vanilin sladkor, limonin sok, rum in mleko.

Želatino namočimo v 1/2 dcl hladne vode.

Stepemo sladko smetano in jo dodamo skutini masi.

Primer polnjenja in okrasitve s sadjem Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) veljajo za eno boljših italijanskih - sicilijanskih slaščic. Ime prihaja iz besede canollo, kar pomeni "majhna tuba".

Količina smetane za torte različnih velikosti

Količina smetane za različne velikosti tort

Strani

Aktualni izdelki za peko

14,98 €

Rdeča silikonska podloga za peko in modeliranje 50x40cm

Iščete zanesljivo silikonsko podlogo? Velika silikonska podloga (50 × 40 cm) je idealna za vse sladke in slane mojstrovine! Velikost: 50 x 40 cm / od -40°C do +230°C

9,95 €

DripCake ZLATA ISKRICA

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje zlatih poudarkov raznim sladicam.

5,95 €

Držala za razrez peciva po plasteh, 2 kom

Držala za razrez biskvita, peciva, kruha in še kaj vam omogočata ravne in enakomerne plasti peciva. Uporabite lasten nož. 

Višine: 0,5 do 2,8 cm

-31%
Mini helij za balone ***-31%***
12.95 €
8,94 €

Mini helij za balone ***-31%***

Mini jeklenka, primerna je tako za folijske kot tudi za navadne balone, če želiš, da lebdijo v zraku.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini