Najpogostejša vprašanja in odgovori o sladkorni fondant masi

deli

Najpogostejša vprašanja:

Koliko mase  potrebujem  za torto veliko cca 14-16 kosov?
Za torto premera 24-28cm (14-16 kosov) potrebujete cca 600 - 700 gr mase, ostalo lahko uporabite za okraske.
Kakšno podlago (premaz) naj uporabim spodaj pod sladkorno maso?
Torto, ki bo oblečena s sladkorno maso je potrebno na tanko premazati z masleno kremo ali ganachem.

Ali sladkorno maso lahko položim direktno na biskvit, brez da torto obmažem?
Ne. Biskvit *diha* in oddaja vlago, vlaga pa bi sladkorno maso počasi topila.

Kakšen premaz pod sladkorno maso ne smem uporabiti in zakaj ne?
Smetana, mascarpone, čarobna krema so kreme, ki vsebujejo preveč vlage. Sladkorna masa pa vsebuje sladkor, zato bi se v stiku s temi obmazi topila.

V kolikšnem času moram maso, ko jo enkrat odprem, porabiti?
Tudi ko jo enkrat odprete, je uporabna do roka, navedenega na embalaži, le hraniti jo morate v dobro zaprti vrečki (ker se na zraku trdi), pri  temperaturi 15 -20*C (poleti v hladilniku).
Maso imamo vedno svežo in rok uporabe je vsaj še pol do enega leta.

Kako prilepim rožice in figurice na maso?
Manjše figurice in rožice spodaj premažete z vodo, večje s čokolado ali jedilnim lepilom.

Včasih se mi pri valjanju naredijo mehurčki. Kako naj to rešim?
Mehurčke previdno prepičite z buciko in mesto znova narahlo razvaljajte.

Na kaj je potrebno še paziti?
Predvsem na to, da je torta obmazana natančno in da so robovi lepo ravni.
Preden začnete prekrivati torto s sladkorno maso, jo postavite vsaj za 1 uro v hladilnik, da se torta lepo strdi.

Maslena krema za premaz pod sladkorno maso:

Recept za masleno kremo se nahaja med recepti, ali pa že pripravljena mešanica v spletni trgovini.

Pomembno!

Sladkorna Masa in smetana:

V osnovi to ne gre skupaj, ker smetana sladkorno maso (v kateri je veliko sladkorja) topi. 

Torte nikakor ne smete cele obleči v sladkorno maso, če je premazana s smetano. V tem primeru jo morate na zunaj obmazati z masleno kremo.

Lahko pa torto obmažete s smetano, nanjo pa položite sliko, ki ste jo izrezali iz sladkorne mase, rožice in podobno, le da morate pod motiv nabrizgati malo maslene kreme, oz. paziti, da smetana in sladkorne masa nista preveč v stiku.

Nič hudega se ne bo zgodilo, četudi torta tako stoji več ur, saj se masa ne stopi tako hitro.

Pekis priporoča

3,45 €

Fondant (250g) RDEČ

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki..)

4,50 €

Glicerin (120g) 100% glicerin

100% glicerin omogoča boljšo elastičnost, ter preprečuje izsuševanje sladkorne mase. Royal icing kremi in mešanicam za torte dodajte par kapljic, da bo torta mehka in slastna.

5,95 €

Pasta (Caramel Toffee) KARAMELA TOFFEE, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...
12,98 €

Wilton Meringue v prahu - 120g

Popoln nadomestek jajčnega beljaka: Preprosto pripravite meringue, royal icing in meringue piškote brez uporabe surovih jajc.

9,95 €

Valjana sladkorna masa (Fondant) RDEČA

Pripravljena sladkorna masa za prevleko tort do 25 cm, muffinov, piškotov,..

8,60 €

ČAROBNA krema 450g, mešanica

Mešanica za obmazovanje tort, za izdelavo rožic, vrtnic, za muffine-cupcakes, za polnilo raznih sladic.

6,95 €

Pasta (Creamy Caramel) KREMASTA KARAMELA, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

9,95 €

Renshaw sladkorna masa (5 barv) NARAVNI odtenki

Masa za izdelovanje dekoracij, rožic, kot tudi za prekrivanje tort. Vsebina: 5 x 100g

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Vse kar potrebujemo da spečemo okusno torto
Okusno torto lahko spečemo brez posebnega znanja. Za to potrebujemo:
- 250 g mešanice za biskvit
- 4 srednje velika jajca
- 25 ml vode
Muffini samorog

Muffini samorog, enostavni za izdelavo in čarobnega videza.

Za okrasitev potrebujemo:

Kako naredite sliko iz sladkorne mase

Natisnite sliko motiva, ki ga želite imeti na torti.

Modelirno ali sladkorno maso razvaljajte na primerno debelino (cca 3 mm) in jo pustite kakšnih 15 – 20 minut, da se malo osuši.

Sladkorna Masa in smetana

V osnovi to ne gre skupaj, ker smetana sladkorno maso (v kateri je veliko sladkorja) topi. Obstajajo pa seveda spodaj opisane izjeme.

Kreme za premaz pod sladkorno (tičino) maso

Krema ganache:

Temen ganashe:

Okrasimo torto: Znak Real Madrid

Natisnite sliko motiva.

Sliko s svinčnikom prerišite na peki papir (po obeh straneh).

Modelirno maso ali Sladkorno Maso (sladkorno maso učvrstite z dodatkom Tylos praška).

Strani

Aktualni izdelki za peko

9,95 €

Čoko hrustljave kroglice Metallic Gold (15 mm) metalik zlate

Čokoladne hrustljave kroglice spadajo v vrhunsko ponudbo posipov

5,95 €

Stoječi folija balon (92 cm) Brontozaver

Balon je namenjen polnjenju z zrakom.

Velikost balona 92x58 cm

5,95 €

Držala za razrez peciva po plasteh, 2 kom

Držala za razrez biskvita, peciva, kruha in še kaj vam omogočata ravne in enakomerne plasti peciva. Uporabite lasten nož. 

Višine: 0,5 do 2,8 cm

14,98 €

Rdeča silikonska podloga za peko in modeliranje 50x40cm

Iščete zanesljivo silikonsko podlogo? Velika silikonska podloga (50 × 40 cm) je idealna za vse sladke in slane mojstrovine! Velikost: 50 x 40 cm / od -40°C do +230°C

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini