Kreme za premaz pod sladkorno (tičino) maso

Kreme za premaz pod sladkorno (tičino) maso

deli

Pariška krema:

Pariška krema je podobna kremi ganashe, vendar s to razliko, da kremo ne nanašamo na torto neposredno po kuhanju in ohlajanju na sobno temperaturo, ampak počakamo, da se v hladilniku strdi, potem pa jo z mešalnikom stepemo tako kot navadno smetano

  • 500g jedilne čokolade
  • 5 dcl alpske smetane

Postopek: Alpsko smetano na štedilniku segrevamo skoraj do vretja. Med segrevanjem ji dodajamo čokolado. Pri temperaturi pred zavretjem jo odstavimo, počakamo da se ohladi in jo za nekaj ur postavimo v hladilnik, lahko tudi čez noč.

Naslednji dan naj se segreje do sobne temperature, potem pa jo stepamo tako kot navadno smetano.

Krema ganache:

Temen ganashe:

  • 400 g jedilne čokolade
  • 200 g sladke smetane
  • žlica masla (neobvezna)

Beli ganache:

  • 300 g bele čokolade
  • 100 g sladke smetane
  • žlica masla (neobvezna)

Za temen ganache uporabljamo razmerje 2:1, za belega 3:1. Vedno je delež čokolade večji od smetane

 Smetano segrevamo skoraj do vretja. Med segrevanjem ji dodajamo čokolado in maslo. Ko se čokolada lepo raztopi, odstavimo in jo vsake toliko časa premešamo, da se hitreje in lažje ohlaja.

Ko doseže sobno temperaturo, z njo obmažemo torto. Torta ne sme biti prehladna, saj bi se krema prehitro strjevala. Pred namazom jo vzamemo iz hladilnika, da doseže sobno temperaturo.

Kremo zgladimo in gladimo s paleto ali glazur paleto.

Če se krema preveč strdi, paleto segrejemo v vroči vodi, jo obrišemo in nadaljujemo z delom, dokler površina ni res lepo gladka.

Krema iz pudinga:

V 3 dcl mleka skuhamo puding po navodilih iz vrečke.

V mlačnega dodamo 150 gr jedilne čokolade ali 3 žlice nutelle.

Ohladimo na sobno temperaturo.

Penasto zmiksamo 200 gr masla in mu dodamo kuhan puding.

Stepamo do lepe zmesi

 

Enostavna Maslena krema za  premaz pod sladkorno-ticino maso:

  • 200 gr masla ali margarine (odvisno, kateri okus vam bolj odgovarja, lahko tudi pol/pol)
  • 100 gr sladkorja v prahu
  • 3 male žličke mleka
  • po želji razni dodatki kot so: vanilijeva aroma, kakav, nad soparo stopljena čokolada.

Maslo penasto umešamo in mu dodamo skozi sito presejan sladkor v prahu in žličko mleka.

Z električnim mešalnikom mešamo, da masa postane gladka, nato dodamo po kapljicah še preostalo mleko in medtem stalno mešamo, da dobimo gladko in puhasto zmes.

Količina zadostuje za zunanji obmaz ene torte

Pomembno: ko torto premažete s kremo, jo za nekaj časa dajte v hladilnik da se krema malo strdi, šele potem jo oblecite v sladkorno maso.

 

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Izdelava rožic za torto

Izdelava rožic za torto

Sladkorni masi dodajte poljubno barvo, jo pregnetite in razvaljajte na 2-3 mm.

Kako uporabljamo silikonski modelček z sladkorno maso - fondant

Kako uporabljamo silikonski modelček z sladkorno maso - fondant

Sladkorno maso vstavimo v silikonski modelček tako, da zapolnjemo vse luknje. Odvečno maso odrežemo in dekoracija je gotova.

 Krema za maslene vrtnice

Krema za maslene vrtnice

Zelo dobra in kompaktna krema, s katero lahko delate vrtnice, ali jo uporabite za dekoracijo muffinov.

Kako naredite sliko iz sladkorne mase

Kako naredite sliko iz sladkorne mase

Natisnite sliko motiva, ki ga želite imeti na torti.

Kako izrezujemo dekoracijo iz fondanta

Kako izrezujemo dekoracijo iz fondanta

Z modelčki dvojnih izrezov lahko ustvarimo čudovito torto.

Švicarska maslena krema

Švicarska maslena krema

Krema za izdelavo vrtnic, za obmaz torte, za dekoracijo cupcakes in ostalih sladic.

Strani

Pekis priporoča

Sladkorna Masa Wonder Paste -BELA 1 kg
9,90 €

Sladkorna Masa Wonder Paste -BELA 1 kg

Slaščičarska sladkorna masa za prevleko tort.

Sladkorna masa – temno rdeča 250g
2,49 €

Sladkorna masa – temno rdeča 250g

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

Valjana sladkorna masa - ČRNA 430g
5,95 €

Valjana sladkorna masa - ČRNA 430g

Pripravljena sladkorna masa za prevleko tort do 25 cm, muffinov, piškotov,..

Netopljiv sladkor v prahu 200g
1,90 €

Netopljiv sladkor v prahu 200g

Slaščičarski netopljiv sladkor, posip za potice, zavitke,krofe, piškote, rogljičke, za razvaljanje sladkorne mase

Sladkorna masa 5 barv - Renshaw
8,90 €

Sladkorna masa 5 barv - Renshaw

Zelena, rumena, oranžna, turkizno modra, barva fuksije.

Vsebina: 5 x 100g

Sladkorna masa – Slonokoščena 250g
2,49 €

Sladkorna masa – Slonokoščena 250g

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

Glicerin Wilton 59.2 ml
3,10 €

Glicerin Wilton 59.2 ml

100% glicerin omogoča boljšo elastičnost, ter preprečuje izsuševanje mase.

Sladkorna masa – Temno modra 250g
2,49 €

Sladkorna masa – Temno modra 250g

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

Strani