Recept - Kako naredimo steklo/ledeni dvorec za Frozen torto

Potrebujemo:

  • 3 skodelice sladkorja
  • 1 skodelica vode
  • 1 skodelica Glukoza
  • Aromo in barvilo po želji (barve v prahu, ali tekoče barve)
  • Sestavine kuhamo na močnem ognju, občasno premešamo, da se sladkor stopi.

Kuhamo do 150* Celzija. Če nimamo termometra, naredimo preizkus: malo kuhane mešanice počasi vlijemo v mrzlo vodo, v kateri se mora mešanica dobro strditi.

Ko je masa kuhana, jo odstranimo z ognja in ji dodamo aromo in/ali barvilo.

Maso vlijemo na ravno površino (najbolje v pekač z robom) in pustimo, da se malo ohladi. Za končno strditev pekač postavimo v hladilnik.

Ohlajena masa ima izgled stekla, ki ga razlomimo na željene kose.

Pekis priporoča

2,50 €

Kapalka za dodajanje tekočin

Primerno za dodajanje arom ali barv na fondant, testo,...

Dolžina 10 cm, 1 kapalka

4,50 €

Čisti alkohol 14 ml

Čisti alkohol,  primeren za redčenje živiskih barv v prahu.

ISO Izopropil alkohol za živila.

6,95 €

Glukozni sirup, 375g

Za fondant, modelirne mase, royal icing - jajčni beljak in modelirni čokoladi, da dodamo boljšo elastičnost

3,65 €

Jedilna barva v prahu BUČNO ORANŽNA

100% jedilna barva

Med sabo se lahko mešajo.

Za vsakodnevno barvanje hrane

-30%
Jedilna barva v prahu (SPREJ Oyster) BELA OSTRIGA 10g ***-30%***
12.50 €
8,75 €

Jedilna barva v prahu (SPREJ Oyster) BELA OSTRIGA 10g ***-30%***

Jedilni prah v razpršilu za površinsko barvanje sladkorne mase, marcipana, maslene, royal icing kreme in čokolade.

8,50 €

Jedilna barva v prahu (10g) KRALJEVSKO ZLATA Z BLEŠČICAMI

Prah po izdelku nanesite s pomočjo čopiča. Z dodatkom alkohola se lahko uporablja tudi kot barva za risanje ali pisanje.

6,95 €

Pasta (Vanilla) VANILIJA, 100g

Za dodajanje okusa testu, masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

6,50 €

Piškotno maslo (118 ml) emulzija za peko in aromo

Emulzija piškotega masla dodaja topel okus evropskim začinjenim piškotom (znanih tudi kot "speculoos"), vašim pekovskim izdelkom in glazuri

29,95 €

Limonina (473 ml) emulzija za peko in aromo

Pekovska emulzija z okusom limone uporablja naravno eterično olje limone za dajanje svetlega, krepkega okusa citrusov - aroma je nebeška

-20%
Rastlinski glicerin - LorAnn - 473 ml ***-20%***
24.95 €
19,96 €
Uporabno najmanj do 7.2026

Rastlinski glicerin - LorAnn - 473 ml ***-20%***

100% glicerin omogoča boljšo elastičnost, ter preprečuje izsuševanje sladkorne mase. Royal icing kremi in mešanicam za torte dodajte par kapljic, da bo torta mehka in slastna.

-25%
Jedilna barva v prahu BLEŠČEČE BRONASTA ***-25%***
3.95 €
2,96 €
11/2026

Jedilna barva v prahu BLEŠČEČE BRONASTA ***-25%***

Prah po izdelku nanesite s čopičem, ali z dodatkom alkohola uporabite za risanje ali pisanje.

3,95 €

Jedilna barva v prahu RUBIN

Prah po izdelku nanesite s čopičem, ali z dodatkom alkohola uporabite za risanje ali pisanje.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Svetleče glazure - katero glazuro izbrati - zrcalni izgled Svetleče glazure - katero glazuro izbrati - zrcalni izgled

Zrcalne sladice in kapljični izgledi dodajo impresiven izgled sladicam. Z novimi že pripravljenimi glazurami je sedaj to popolnoma enostavno.

Kako naredite sliko iz sladkorne mase

Natisnite sliko motiva, ki ga želite imeti na torti.

Modelirno ali sladkorno maso razvaljajte na primerno debelino (cca 3 mm) in jo pustite kakšnih 15 – 20 minut, da se malo osuši.

Okrasimo torto: Znak Real Madrid

Natisnite sliko motiva.

Sliko s svinčnikom prerišite na peki papir (po obeh straneh).

Modelirno maso ali Sladkorno Maso (sladkorno maso učvrstite z dodatkom Tylos praška).

Mirror Glaze obliv, oziroma Svetleča glazura za torte
  • 100 ml kondenziranega mleka
  • 150 g sladkorja
  • 130 m vode
  • 150 g bele čokolade
  • 10 g želatine
Šablona z vzorcem po želji Kako z icing kremo, ali masleno kremo naredimo vzorec s pomočjo šablone

Z uporabo šablone, bo videz tort deloval zelo razkošno.

Za vzorec iz šablon lahko uporabimo:

Barvni sladkor za sladkorno peno
Kako naredimo barvni sladkor?
 
Če se sprašujete kako narediti barvno in okusno sladkorno peno, je recept zelo preprost.

Strani

Aktualni izdelki za peko

9,95 €

Snežno bela Chantilly smetana - mešanica za popolno stepanje

Snežno bela Chantilly smetana: hitra, stabilna in svilnata mešanica za glazure, polnila in dekor; priprava v 3 min.

-40%
Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso ***-40%***
14.98 €
8,99 €

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso ***-40%***

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

-40%
Silikomart pekač za praznične piškote ***-40%***
23.95 €
14,37 €

Silikomart pekač za praznične piškote ***-40%***

V 5 sekundah pripravite svoje popolnoma oblikovane sladke in slane piškote.

12,50 €

Košarice MIGNON 44 mm, 80 kom

Košarice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 80kom, velikost:44mm

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini