Švicarska maslena krema

Švicarska maslena krema

deli

Krema za izdelavo vrtnic, za obmaz torte, za dekoracijo cupcakes in ostalih sladic.

Količina zadostuje za cca 30 kom. vrtnic, za cca 20 cupcakes, ali za cca 40-45 kom. mini cupcakes.

Postopek za pripravo švicarske maslene kreme:

  • Najprej stopimo čokolado. Belo čokolado topimo počasi, nad vodno kopeljo. Med taljenjem je pomembno neprestano mešanje, dokler čokolada ne doseže ciljne temperature. Za belo in mlečno čokolado je dovolj, da ju segrejete na 30 stopinj, da se ta ne sesiri.
  • Voda ali para pri segrevanju ne smeta priti v stik s čokolado.
  • Ko se čokolada stopi, jo odstavimo in pustimo, da se začne hladiti.
  • Maslo narežemo na kockice ali lističe, da se zmehča.
  • V lonec v katerem bomo stepali beljake (vodna kopel), nalijemo vročo vodo, v drugega pa mrzlo, lahko ji dodamo kockice ledu. Posoda, v kateri bomo stepali beljake, naj bo suha, čista, kovinska ali steklena.
  • Beljake najprej z metlico malo raztepemo. Dodamo sladkor in sol, nežno premešamo, ter postavimo nad posodo s toplo vodo, ki jo počasi segrevamo. Beljake z metlico nežno mešamo, da se sladkor stopi. Pazimo, da se beljak ne segreva prehitro, da nam ne zakrkne.
  • Ko dosežejo beljaki temperaturo nekje med 60-65 stopinj, posodo z beljaki prestavimo v posodo z mrzlo vodo in z mešalnikom stepamo na najvišji hitrosti.
  • Če nimate termometra, med prsti preizkusite, če se sladkor še čuti. Ko kristalčkov več ne čutite, je temperatura dovolj visoka.
  • Nad posodo z mrzlo vodo stepamo tako dolgo, dokler se beljakova krema skoraj ne ohladi in lepo naraste. Krema mora biti svilnata in svetleča.
  • Ko je krema ohlajena (ne hladna), zmanjšamo hitrost na mešalniku za eno stopinjo in ji postopoma vmešavamo maslo, ki smo ga razrezali na manjše kockice. Mešamo dokler krema ni svilnata.
  • Vmešamo še ohlajeno stopljeno čokolado.
  • Kremo lahko nekaj dni (2-3dni) hranite v hladilniku, pred uporabo pa naj bo kakšne pol ure na sobni temperaturi.
  • Krema se lahko tudi zamrzne. Ko se odtaja, jo ponovno premešajte z mešalnikom, da dobi svojo strukturo.

Kremo lahko barvate z vsemi živilskimi barvami,ni je potrebno barvati z barvami za čokolado, saj čokolada v mešanici beljaka in masla spremeni svojo strukturo.

Kremi lahko po želji dodate razne arome: vanilijeva, limonina, pomarančna, limeta....

  • 3 beljaki
  • 250 g masla
  • 170 g kristalnega sladkorja
  • 150 g čokolade (bele ali temne)
  • ​ščepec soli

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept - Kako naredimo steklo/ledeni dvorec za Frozen torto

Recept - Kako naredimo steklo/ledeni dvorec za Frozen torto

Sestavine kuhamo na močnem ognju, občasno premešamo, da se sladkor stopi.

Ameriški (donuts) krofki iz pečice

Ameriški (donuts) krofki iz pečice

Z mešalnikom zmešamo jajca, jogurt (ali kislo smetano) in maslo (ali margarino).

 Krema za maslene vrtnice

Krema za maslene vrtnice

Zelo dobra in kompaktna krema, s katero lahko delate vrtnice, ali jo uporabite za dekoracijo muffinov.

Kako uporabljamo nastavke za brizganje?

Kako uporabljamo nastavke za brizganje?

Uporaba nastavkov za dekoracijo je lahko preprosta in zabavna.

Kako iz modelirne ali gum mase naredimo vrtnice za torte

Kako iz modelirne ali gum mase naredimo vrtnice za torte

Maso dobro pregnetite in naredite enakomerne kroglice.

Za sredinski del jih oblikujte v obliki hruške.

MASLENA KREMA Z BELO ČOKOLADO

MASLENA KREMA Z BELO ČOKOLADO

Za okraševanje cupcakes, premaz tort pod tičino sladkorno maso, za brizganje vrtnic, listkov ...

Strani

Pekis priporoča

Jedilna barva v tubi vodno modra
3,80 €

Jedilna barva v tubi vodno modra

Visoko koncentrirana jedilna barva za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, glazur...

Jedilna barva v tubi rdeča
3,80 €

Jedilna barva v tubi rdeča

Visoko koncentrirana jedilna barva za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, glazur...

Obliv Deco Melts - ČRN 250g
3,90 €

Obliv Deco Melts - ČRN 250g

Vsebuje samo naravna barvila. Za CakePopse, kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah,...

Živilska barva v prahu kraljevsko ZLATA
3,99 €

Živilska barva v prahu kraljevsko ZLATA

Prah po izdelku nanesite s pomočjo čopiča. Z dodatkom alkohola se lahko uporablja tudi kot barva za risanje ali pisanje.

Jedilna barva v prahu temno SREBRNA
3,50 €

Jedilna barva v prahu temno SREBRNA

Prah po izdelku nanesite s čopičem, ali z dodatkom alkohola uporabite za risanje ali pisanje.

Aroma Čokolada-Lešnik
2,50 €

Aroma Čokolada-Lešnik

Visoko koncentrirana aroma LorAnn, 3 do 4 krat močnejša kot ekstrakti

Burbonska vanilija madagaskar, pasta 25g
9,90 €

Burbonska vanilija madagaskar, pasta 25g

Burbonska vanilija Madagaskar velja za eno najboljših blagovnih znamk vanilije na svetu. Vsebuje 20% čiste vanilije

Wilton nastavek za listke Tip#68, manjši - 7 mm
1,95 €

Wilton nastavek za listke Tip#68, manjši - 7 mm

Za ožje in manjše listke. Ni primeren za pomivalni stroj. Priporočamo ADAPTER

Strani