Naročila bodo v poletnih mesecih odposlana v roku 5 delovnih dni.

Švicarska maslena krema

Švicarska maslena krema

deli

Krema za izdelavo vrtnic, za obmaz torte, za dekoracijo cupcakes in ostalih sladic.

Količina zadostuje za cca 30 kom. vrtnic, za cca 20 cupcakes, ali za cca 40-45 kom. mini cupcakes.

Postopek za pripravo švicarske maslene kreme:

  • Najprej stopimo čokolado. Belo čokolado topimo počasi, nad vodno kopeljo. Med taljenjem je pomembno neprestano mešanje, dokler čokolada ne doseže ciljne temperature. Za belo in mlečno čokolado je dovolj, da ju segrejete na 30 stopinj, da se ta ne sesiri.
  • Voda ali para pri segrevanju ne smeta priti v stik s čokolado.
  • Ko se čokolada stopi, jo odstavimo in pustimo, da se začne hladiti.
  • Maslo narežemo na kockice ali lističe, da se zmehča.
  • V lonec v katerem bomo stepali beljake (vodna kopel), nalijemo vročo vodo, v drugega pa mrzlo, lahko ji dodamo kockice ledu. Posoda, v kateri bomo stepali beljake, naj bo suha, čista, kovinska ali steklena.
  • Beljake najprej z metlico malo raztepemo. Dodamo sladkor in sol, nežno premešamo, ter postavimo nad posodo s toplo vodo, ki jo počasi segrevamo. Beljake z metlico nežno mešamo, da se sladkor stopi. Pazimo, da se beljak ne segreva prehitro, da nam ne zakrkne.
  • Ko dosežejo beljaki temperaturo nekje med 60-65 stopinj, posodo z beljaki prestavimo v posodo z mrzlo vodo in z mešalnikom stepamo na najvišji hitrosti.
  • Če nimate termometra, med prsti preizkusite, če se sladkor še čuti. Ko kristalčkov več ne čutite, je temperatura dovolj visoka.
  • Nad posodo z mrzlo vodo stepamo tako dolgo, dokler se beljakova krema skoraj ne ohladi in lepo naraste. Krema mora biti svilnata in svetleča.
  • Ko je krema ohlajena (ne hladna), zmanjšamo hitrost na mešalniku za eno stopinjo in ji postopoma vmešavamo maslo, ki smo ga razrezali na manjše kockice. Mešamo dokler krema ni svilnata.
  • Vmešamo še ohlajeno stopljeno čokolado.
  • Kremo lahko nekaj dni (2-3dni) hranite v hladilniku, pred uporabo pa naj bo kakšne pol ure na sobni temperaturi.
  • Krema se lahko tudi zamrzne. Ko se odtaja, jo ponovno premešajte z mešalnikom, da dobi svojo strukturo.

Kremo lahko barvate z vsemi živilskimi barvami,ni je potrebno barvati z barvami za čokolado, saj čokolada v mešanici beljaka in masla spremeni svojo strukturo.

Kremi lahko po želji dodate razne arome: vanilijeva, limonina, pomarančna, limeta....

  • 3 beljaki
  • 250 g masla
  • 170 g kristalnega sladkorja
  • 150 g čokolade (bele ali temne)
  • ​ščepec soli

Da bo dekoracija sladic slajša ...

 Krema za maslene vrtnice

Krema za maslene vrtnice

Zelo dobra in kompaktna krema, s katero lahko delate vrtnice, ali jo uporabite za dekoracijo muffinov.

JOGURTOVA krema za torto

JOGURTOVA krema za torto

Vse sestavine zmešamo z mešalnikom, na koncu vmešamo še želatino in čez noč postavimo v hladilnik.

MALINOVA krema za torto

MALINOVA krema za torto

500 g malinov jogurt

75 g sladkorja

dodamo 400 ml stepene sladke smetane in

1 želatina fix

Vanilijeva krema za torte

Vanilijeva krema za torte

Na štedilniku zavremo 3 dcl mleka s 30g sladkorja

SKUTINA krema za torte

SKUTINA krema za torte

Z mešalnikom zmešamo skuto, sladkor, vanilin sladkor, limonin sok, rum in mleko.

Želatino namočimo v 1/2 dcl hladne vode.

SKUTINA krema z borovničevim prelivom

SKUTINA krema z borovničevim prelivom

Postopek: 3 dcl mleka  in  75 gr sladkorja zavremo

Odstavimo in dodamo:

Strani

Pekis priporoča

Pasta PISTACIJA, 65%
7,90 €

Pasta PISTACIJA, 65%

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Mandljeva pasta, brez glutena
3,95 €

Mandljeva pasta, brez glutena

Mandljeva pasta je narejena s 46% mandlji in idealna za uporabo kot nadev v piškote ali torte.

Kapalka za dodajanje tekočin
1,95 €

Kapalka za dodajanje tekočin

Primerno za dodajanje arom ali barv na fondant, testo,...

Dolžina 10 cm, 1 kapalka

Jedilna barva v tubi vodno modra
3,80 €

Jedilna barva v tubi vodno modra

Visoko koncentrirana jedilna barva za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, glazur...

Jedilna barva v tubi rdeča
3,80 €

Jedilna barva v tubi rdeča

Visoko koncentrirana jedilna barva za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, glazur...

Obliv Deco Melts - ČRN 250g
3,90 €

Obliv Deco Melts - ČRN 250g

Vsebuje samo naravna barvila. Za CakePopse, kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah,...

Živilska barva v prahu kraljevsko ZLATA
3,99 €

Živilska barva v prahu kraljevsko ZLATA

Prah po izdelku nanesite s pomočjo čopiča. Z dodatkom alkohola se lahko uporablja tudi kot barva za risanje ali pisanje.

Jedilna barva v prahu ROZA
3,20 €

Jedilna barva v prahu ROZA

Barva v prahu za barvanje smetane, krem, glazur, sladkorne (tičino mase), za poprašitev in risanje po izdelkih.

Strani

Dostava in osebni prevzemi v poletnem času!

  • Naročila bodo v poletnih mesecih odposlana v roku 5 delovnih dni.
  • Za osebni prevzem boste prejeli obvestilo ko bo naročilo pripravljeno.