SKUTINA krema z borovničevim prelivom

deli

Za model 24 cm

  • 3 dcl mleka
  • 75 g sladkorja
  • 2 jajca
  • 3 žlice škroba ali vanilijevega pudinga
  • 150 g skute
  • 1,5 žlica vanilin sladkor
  • Pomarančna lupinica
  • 3 dcl sladke smetane
  • 15 g želatine

Postopek: 3 dcl mleka in 75 g sladkorja zavremo. 

Odstavimo in dodamo 2 rumenjaka in 3 žlice škroba ali vanilijevega pudinga.

Vse skupaj ponovno zavremo in kuhamo 1-2 minuti.

Ohladimo in primešamo skuto, pomarančno lupinico, vanilin sladkor in predhodno namočeno in malo segreto želatino.

Na koncu v kremo zamešamo sladko stepeno smetano.

Borovničev preliv:

  • 370 g svežih, ali zamrznjenih borovnic
  • 150 g sladkorja
  • 3-4 žlice škroba
  • 1,5 žlica vanilin sladkorja
  • 20 g želatine

Postopek za borovničev preliv:

  • V posodo damo borovnice, sladkor in vanilin sladkor in zavremo.
  • Ko preliv zavre, ga zgostimo s škrobom do primerne gostote, ga ohladimo in in dodamo predhodno namočeno in malo segreto želatino.
  • Torto, ki smo jo premazali s kremo, za eno uro postavimo v hladilnik, da se krema povrhu malo strdi, nato pa nanjo vlijemo borovničev preliv.

Zložimo torto:

  • biskvit, ki ga navlažimo s sokom ali z osladkano vodo, v katero kanemo malo ruma,
  • skutina krema,
  • borovničev preliv,
  • čez noč naj počiva v hladilniku.

Pekis priporoča

7,95 €

Krema RDEČA POMARANČA, pripravljena mešanica

Mešanica z naravnim okusom in sadnimi koščki (za torte, rulade, mafine, košarice,minjone...)

5,98 €

Pasta Dulce de leche, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

6,95 €

Pasta (Blueberry) BOROVNICA, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

5,95 €

Pasta COOKIES, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

6,95 €

Pasta COKE, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

4,95 €

ČAROBNA krema 200g, mešanica

Mešanica za obmazovanje tort, za izdelavo rožic, vrtnic, za muffine-cupcakes, za polnilo raznih sladic.

7,95 €

Krema MARAKUJA-BRESKEV, pripravljena mešanica

MARAKUJA (Pasionka) - BRESKEV: Mešanica z naravnim okusom in sadnimi koščki (za torte, rulade, mafine, košarice,minjone...)

8,50 €

Royal icing, pripravljena mešanica za kremo 900g

Royal icing (meringue) za napise, okraševanje tort, izdelovanje samostojnih okraskov, rožic, za okraševanje piškotov...

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

BOROVNICE – MASCARPONE krema

V mešalniku na hitro zmeljemo borovnice in dobljeno kašo po potrebi osladkamo s sladkorjem v prahu.

Vanilijeva krema za torte

Na štedilniku zavremo 3 dcl mleka s 30g sladkorja

ČOKOLADA - MASCARPONE krema za torto

Za torto premera: fi 24 potrebujemo:

Krema za maslene vrtnice

Zelo dobra in kompaktna krema, s katero lahko delate vrtnice, ali jo uporabite za dekoracijo muffinov.

Puding skuhamo v 2,5dcl mleka. Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo.

SKUTINA krema za torte

Z mešalnikom zmešamo skuto, sladkor, vanilin sladkor, limonin sok, rum in mleko.

Želatino namočimo v 1/2 dcl hladne vode.

Stepemo sladko smetano in jo dodamo skutini masi.

POMARANČNA krema za torto

Skuto, jogurt in sok pomaranče zmešamo, vmešamo1 želatino fix. Mešamo z mešalnikom, da zmes postane čvrsta.

Dodamo 100 g sladkorja in 1 vanilin sl. in mešamo, da se sladkor stopi.

Strani

Aktualni izdelki za peko

0,45 €

Podporna palčka (palčke za vezane, nadstropne torte) 30 cm

Podporno palico skrajšajte na višino torte in postavite pod podstavek. Pri manjših nadstropnih tortah enostavno po sredini z vrha ojačamo torto. Premer 1 cm

6,95 €

Wafer oranžna Potonika (10,5cm) 1 kom

Cvetov razkošne oranžne potonike iz hostije

-30%
Modelčki (4 delni) + stojalo + palčke za popolne CakePops ***-30%***
26.70 €
18,69 €

Modelčki (4 delni) + stojalo + palčke za popolne CakePops ***-30%***

4 različni modelčki + stojalo + 50 palčk za popolne Cake Popse

14,98 €

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini