Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.
Masi združimo in s KARTICO narahlo vmešamo moko. Če želimo čokoladni biskvit, dodamo malo kakava. Biskvit pečemo na 180*C 35 min.
Dobro ohlajen biskvit dvakrat prerežemo in napolnimo. Vsako plast pred tem tudi nasočimo s sladko vodo, ki ji dodamo malo ruma, še bolje pa je, če biskvit namočimo s kompotom, ki nam ostane od sadja.
Polnilo: 6 dcl sladke smetane, med katero narežite poljubno sadje Torto prekrijte s plastično folijo, da se ne posuši in jo čez noč postavite v hladilnik Naslednji dan torto vzemite iz obroča, jo obmažite in okrasite.
Obmaz: 4 dcl stepeni sladki smetani na koncu dodajte malo RUMENE BARVE in jo s PALETO nanesite na torto, ter ravnajte toliko časa, da bo površina ravna. To vam bo v začetku sicer delalo malo preglavic, ampak vaja dela mojstra.
Namig: PALETO med ravnanjem večkrat obrišite do čistega, še bolje pa bo, če jo boste umili pod vročo vodo. Dekoracija: MODELIRNO MASO obarvajte z RUMENO, ČRNO in ZELENO barvo in bodite kreativni. V pomoč vam bodo tudi profesionalna KNJIGICE z nasveti o izdelavi figuric in ostalih dekoracij, ki si jih lahko ogledate v rubriki knjige in revije. Travo naredite z nastavkom za izdelovanje trave, marjetice pa z IZREZOVALCEM MARJETIC. DRESIRNO VREČKO z NASTAVKOM zvezdica št 7 napolnite s smetano in okrasite robove.
Za 14 do 16 kosov potrebujemo:
- 6 jajc
- 150 g sladkorja
- 270 moke
- 1 liter sladke smetane
- modelirna masa
- živilske barve