Torta ČEBELICA - Recept za torto

deli

Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.

Masi združimo in s KARTICO narahlo vmešamo moko. Če želimo čokoladni biskvit, dodamo malo kakava. Biskvit pečemo na 180*C 35 min.

Dobro ohlajen biskvit dvakrat prerežemo in napolnimo. Vsako plast pred tem tudi nasočimo s sladko vodo, ki ji dodamo malo ruma, še bolje pa je, če biskvit namočimo s kompotom, ki nam ostane od sadja.

Polnilo: 6 dcl sladke smetane, med katero narežite poljubno sadje Torto prekrijte s plastično folijo, da se ne posuši in jo čez noč postavite v hladilnik Naslednji dan torto vzemite iz obroča, jo obmažite in okrasite.

Obmaz: 4 dcl stepeni sladki smetani na koncu dodajte malo RUMENE BARVE in jo s PALETO nanesite na torto, ter ravnajte toliko časa, da bo površina ravna. To vam bo v začetku sicer delalo malo preglavic, ampak vaja dela mojstra.

Namig: PALETO med ravnanjem večkrat obrišite do čistega, še bolje pa bo, če jo boste umili pod vročo vodo. Dekoracija: MODELIRNO MASO obarvajte z RUMENO, ČRNO in ZELENO barvo in bodite kreativni. V pomoč vam bodo tudi profesionalna KNJIGICE z nasveti o izdelavi figuric in ostalih dekoracij, ki si jih lahko ogledate v rubriki knjige in revije. Travo naredite z nastavkom za izdelovanje trave, marjetice pa z IZREZOVALCEM MARJETIC. DRESIRNO VREČKO z NASTAVKOM zvezdica št 7 napolnite s smetano in okrasite robove.

Za 14 do 16 kosov potrebujemo:

  • 6 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 270 moke
  • 1 liter sladke smetane
  • modelirna masa
  • živilske barve

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Torta z bleščicami

Biskvit - Postopek:

Višnjeva torta s skuto

Margarino ali maslo stopimo, dodamo sladkor in počasi vmešamo zdrobljene kekse in cimet.

Maso damo v obroč za torto ali pomaščen pekač.

Osvežilna jagodna torta z jagodnim biskvitom
  • Biskvit - Postopek:
Torta NODI - Recept za torto

Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.

Masi združimo in s KARTICO narahlo vmešamo moko. Če želimo čokoladni biskvit, dodamo malo kakava.

Sestavljanje torte z uporabo acetatne folije

Biskvit smo spekli, kako pa naprej?

Torte vedno sestavljajte, ko so ohlajene, najbolje je, da se biskvit pred razrezom speče en dan prej, da se ne drobi.

Mirror Glaze obliv, oziroma Svetleča glazura za torte
  • 100 ml kondenziranega mleka
  • 150 g sladkorja
  • 130 m vode
  • 150 g bele čokolade
  • 10 g želatine

Strani

Aktualni izdelki za peko

16,50 €

Tatuji za torto (17 tatujev) POROKA

Hitro in enostavno pričarajte dovršeno dekoracijo torte

3,95 €

Dekoracija za sladice (6 kom) Tačke na patrulji

Za dekoracijo muffinov, tort in ostalih sladic. Velikost topperjev 5 - 6 cm.

3,50 €

Dekoracija za muffine (12 kom) Roza Baby Shower

12 kosov dekoracij Baby Shower

5,95 €

Metalik tekoča ZLATA barva

Za barvanje in risanje po piškotih, sladkorni masi, marcipanu, čokoladi, icing royal kremi...

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini