Mavrična torta

deli

Mavrično torto sestavljajo raznobarvne plasti rahlega in sočnega biskvita, na sredini pa se skrivajo barvni bombončki, ki se ob prerezu vsujejo iz sredine torte.

Torto sestavljajo: rdeč, oranžen, rumen, zelen, moder, vijoličen in roza biskvit.

Biskvit

  • 14 jajc
  • 378 g sladkorja
  • 420 g moke
  • jedilna barva: rdeča, oranžna, rumena, zelena, modra, vijolična in roza

Švicarska maslena krema

  • 9 beljakov
  • 540 g sladkorja
  • 810 g masla sobne temperature
  • vanilijeva aroma

Za sočenje biskvita

  • voda
  • sladkor
  • Segrejemo vodo, dodamo sladkor in mešamo, da se razstopi.

Barvni bombončki

Pripomočki : tulec (za tulec lahko uporabite tudi raven modelček za šamrole).

Biskviti: torto sestavljajo: rdeč, oranžen, rumen, zelen, moder, vijoličen in roza biskvit.

Za vsak biskvit v kotliček dodamo 2 jajci in 54 g sladkorja. Stepamo toliko časa, da dobimo gosto, bledo rumeno kremo.

Nato v jajčno zmes dodamo barvilo in ga vmešamo. Na zmes presejemo 60 g moke in jo nežno vmešamo. Biskvitno maso damo v dobro namaščen, ali s peki papirjem obložen okrogel pekač za torte, in jo pečemo 13 minut na 180 °C.

Po enakem postopku pripravimo vseh sedem biskvitov, pri čemer jajčno zmes vsakič obarvamo z drugo barvo. Pečene biskvite ohladimo.

Švicarska maslena krema: beljake in sladkor damo v kotliček ter jih nad parno kopeljo segrevamo do 71 °C. Med segrevanjem neprestano mešamo, da nam ne zakrknejo. Beljake stepemo v trd sneg. Kotliček odstavimo in zmanjšamo hitrost stepanja. Nadaljujemo z mešanjem, da se masa ohladi na sobno temperaturo. Med mešanjem postopoma dodajamo kocke malo zmehčanega masla. Če krema deluje kot da je sesirjena, jo dobro premešamo in nadaljujemo z dodajanjem masla. Na koncu dodamo vanilijevo aromo in kremo ponovno dobro premešamo.

Sočenje biskvita: segrejemo vodo, dodamo sladkor in mešamo, da se razstopi.

Sestavljanje torte: šestim biskvitom s tulcem na sredini izrežemo krog. Sedmi biskvit pustimo cel, saj bomo z njim prekrili vrhnji del torte.

Na tortni podstavek damo prvo plast biskvita in ga namočimo. Na sredino biskvita damo tulec, nato pa biskvit premažemo s kremo. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh biskvitov, katerim smo na sredini izrezali kroge. Previdno odstranimo tulec in v luknjo natresemo bonbone. Na torto damo zadnjo plast biskvita, ki nima luknje. S preostankom kreme premažemo celotno torto, ki jo

Na koncu še okrasimo.

Pekis priporoča

2,84 €

PME jedilna pasta (Hot Pink) TEMNO ROZA

Jedilna pasta za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, glazur...(beljakova glazura-icing krema)...

3,50 €

WILTON jedilno barvilo v pasti (Royal Blue) KRALJEVSKO MODRA

Primerno za: kreme: maslena, čarobna, royal... ganache sladkorno in modelirno maso, biskvit za torto/piškote/testo...

2,84 €

PME jedilna pasta (Yellow) RUMENA

Jedilna pasta za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, glazur...(beljakova glazura-icing krema)...

24,95 €

WILTON komplet jedilnih barvil v pasti 8x28g

Primerno za: kreme: maslena, čarobna, royal... ganache sladkorno in modelirno maso, biskvit za torto/piškote/testo...

5,95 €

Colourflex Extra Pasta (black) črna

Primerno za: kreme: maslena, čarobna, royal... ganache sladkorno in modelirno maso, čokolado, biskvit za torto/piškote/testo...

2,84 €

PME jedilna pasta (Lime) LIMETA

Jedilna pasta za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, glazur...(beljakova glazura-icing krema)...

3,50 €

WILTON jedilno barvilo v pasti (Red no taste) RDEČA BREZ OKUSA

Primerno za: kreme: maslena, čarobna, royal... ganache sladkorno in modelirno maso, biskvit za torto/piškote/testo...

2,84 €

PME jedilna pasta (Teddy Bear Brown) MEDVEDJE RJAVA

Jedilna pasta za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, glazur...(beljakova glazura-icing krema)...

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Sestavljanje torte z uporabo acetatne folije

Biskvit smo spekli, kako pa naprej?

Torte vedno sestavljajte, ko so ohlajene, najbolje je, da se biskvit pred razrezom speče en dan prej, da se ne drobi.

Višnjeva torta s skuto

Margarino ali maslo stopimo, dodamo sladkor in počasi vmešamo zdrobljene kekse in cimet.

Maso damo v obroč za torto ali pomaščen pekač.

Osvežilna jagodna torta z jagodnim biskvitom
  • Biskvit - Postopek:
Torta NODI - Recept za torto

Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.

Masi združimo in s KARTICO narahlo vmešamo moko. Če želimo čokoladni biskvit, dodamo malo kakava.

Veganska čokoladna torta
Recept za vegansko čokoladno torto
Sestavine:
Biskvit:
  • 1 ½ skodelice bele moke
Mirror Glaze obliv, oziroma Svetleča glazura za torte
  • 100 ml kondenziranega mleka
  • 150 g sladkorja
  • 130 m vode
  • 150 g bele čokolade
  • 10 g želatine

Strani

Aktualni izdelki za peko

4,95 €

Bleščeč sladkor ZLAT

Sladkorni kristali so popoln način, da svojim pečenim kreacijam dodate kanček barve.

0,45 €

Podporna palčka (palčke za vezane, nadstropne torte) 30 cm

Podporno palico skrajšajte na višino torte in postavite pod podstavek. Pri manjših nadstropnih tortah enostavno po sredini z vrha ojačamo torto. Premer 1 cm

9,95 €

Sladkorne dekoracije Harry Potter, Logo in očala

Za enostavno okrasitev torte, muffina... Vsebina 6 kom

10.85 €
6,51 €

Dinozavri Party set ***-40%***

  • 16 prtičkov 25x25 cm (raztegnjeni)
  • 6 kozarcev po 250 ml
  • 8 krožnikov 23 cm

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini