Torta NODI - Recept za torto

deli

Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.

Masi združimo in s KARTICO narahlo vmešamo moko. Če želimo čokoladni biskvit, dodamo malo kakava.

Biskvit pečemo na 180*C 35 min (biskvit za torte - recept in količine sestavin za različne velikosti tort).

Dobro ohlajen biskvit dvakrat prerežemo in napolnimo. Vsako plast pred tem tudi nasočimo s sladko vodo, ki ji dodamo malo ruma, še bolje pa je, če biskvit namočimo s kompotom, ki nam ostane od sadja. Polnilo: 6 dcl sladke smetane, sadje in čokolada Če delate pol sadne in pol čokoladne, smetano prepolovite in v polovico dodajte na sopari stopljeno jedilno čokolado, ki ji dodate žlico olja.

Torto prekrijte s plastično folijo, da se ne posuši in jo čez noč postavite v hladilnik.

Naslednji dan torto vzemite iz obroča, jo obmažite in okrasite. Obmaz: Ker je na torti slika iz sladkorne mase, ki ne sme biti v stiku s smetano, vrhnji del torte premažite z masleno kremo, ob robu pa s smetano.

Kako sami naredite sliko, si lahko ogledate v rubriki med recepti pod: dekoracija za torte in nasveti pisanje in risanje na torto z živilskimi flomastri. Ko je torta premazana, nanjo položite sliko, s smetano napolnite DRESIRNO VREČKO, v katero ste vstavili NASTAVEK zvezdica št 7 in okrasite robove.

Nasvet: Nič ne bo hudega, če se smetana ob robovih stika z sladkorno maso, če bo torta uporabljena isti dan. Če pa torto nameravate uporabiti naslednji dan, pa je bolje, da so robovi iz maslene kreme. Drugače je, če imate sliko iz hostije. V tem primeru jo MORATE položiti na smetano.

Maslena krema:

Sladkor kuhamo do močne niti in pustimo, da se malo ohladi. Stepamo margarino, ki smo ji dodali malenkost toplega sladkorja. Ostali sladkor prilijemo, ko je ohlajen in vse skupaj stepamo. Krema mora biti penasta in bela, kot smetana.

Za 14 do 16 kosov potrebujemo:

  • 6 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 270 moke
  • 9 dcl l sladke smetane
  • Jagode (zamrznjene ali sveže)
  • Breskve ( sveže ali v kompotu)
  • 100 g jedilne čokolade
  • sladkorno maso
  • živilske barve

Maslena krema:

  • 200 g sladkorja
  • 300 g margarine

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Torta z bleščicami

Biskvit - Postopek:

Višnjeva torta s skuto

Margarino ali maslo stopimo, dodamo sladkor in počasi vmešamo zdrobljene kekse in cimet.

Maso damo v obroč za torto ali pomaščen pekač.

Osvežilna jagodna torta z jagodnim biskvitom
  • Biskvit - Postopek:
Torta ČEBELICA - Recept za torto

Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.

Sestavljanje torte z uporabo acetatne folije

Biskvit smo spekli, kako pa naprej?

Torte vedno sestavljajte, ko so ohlajene, najbolje je, da se biskvit pred razrezom speče en dan prej, da se ne drobi.

Mirror Glaze obliv, oziroma Svetleča glazura za torte
  • 100 ml kondenziranega mleka
  • 150 g sladkorja
  • 130 m vode
  • 150 g bele čokolade
  • 10 g želatine

Strani

Aktualni izdelki za peko

29,98 €

Wilton angelski pekač 25x10 cm

Wilton pekač iz aluminija. Odlične kvalitete. Premer:cca 25,4 cm, višina:10,1 cm

14,98 €

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

8,50 €

Modelček za 3D pite v obliki buče

Oblika kalupa samodejno vtisne vzorec buče na testo. Enostavna uporaba, samo položite testo v model, dodajte nadev in zaprite.

5,98 €

2 modelčka za žepke, kuverto (8,4 cm)

Dva modelčka za žepke, vetrnice, kuverto presenečenja …

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini