Torta NODI - Recept za torto

Torta NODI - Recept za torto

deli

Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.

Masi združimo in s KARTICO narahlo vmešamo moko. Če želimo čokoladni biskvit, dodamo malo kakava.

Biskvit pečemo na 180*C 35 min (biskvit za torte - recept in količine sestavin za različne velikosti tort).

Dobro ohlajen biskvit dvakrat prerežemo in napolnimo. Vsako plast pred tem tudi nasočimo s sladko vodo, ki ji dodamo malo ruma, še bolje pa je, če biskvit namočimo s kompotom, ki nam ostane od sadja. Polnilo: 6 dcl sladke smetane, sadje in čokolada Če delate pol sadne in pol čokoladne, smetano prepolovite in v polovico dodajte na sopari stopljeno jedilno čokolado, ki ji dodate žlico olja.

Torto prekrijte s plastično folijo, da se ne posuši in jo čez noč postavite v hladilnik.

Naslednji dan torto vzemite iz obroča, jo obmažite in okrasite. Obmaz: Ker je na torti slika iz sladkorne mase, ki ne sme biti v stiku s smetano, vrhnji del torte premažite z masleno kremo, ob robu pa s smetano.

Kako sami naredite sliko, si lahko ogledate v rubriki med recepti pod: dekoracija za torte in nasveti pisanje in risanje na torto z živilskimi flomastri. Ko je torta premazana, nanjo položite sliko, s smetano napolnite DRESIRNO VREČKO, v katero ste vstavili NASTAVEK zvezdica št 7 in okrasite robove.

Nasvet: Nič ne bo hudega, če se smetana ob robovih stika z sladkorno maso, če bo torta uporabljena isti dan. Če pa torto nameravate uporabiti naslednji dan, pa je bolje, da so robovi iz maslene kreme. Drugače je, če imate sliko iz hostije. V tem primeru jo MORATE položiti na smetano.

Maslena krema:

Sladkor kuhamo do močne niti in pustimo, da se malo ohladi. Stepamo margarino, ki smo ji dodali malenkost toplega sladkorja. Ostali sladkor prilijemo, ko je ohlajen in vse skupaj stepamo. Krema mora biti penasta in bela, kot smetana.

Za 14 do 16 kosov potrebujemo:

 • 6 jajc
 • 150 g sladkorja
 • 270 moke
 • 9 dcl l sladke smetane
 • Jagode (zamrznjene ali sveže)
 • Breskve ( sveže ali v kompotu)
 • 100 g jedilne čokolade
 • sladkorno maso
 • živilske barve

Maslena krema:

 • 200 g sladkorja
 • 300 g margarine

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Torta ČEBELICA - Recept za torto

Torta ČEBELICA - Recept za torto

Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.

 Recept za biskvit in količine sestavin za različne velikosti tort

Recept za biskvit in količine sestavin za različne velikosti tort

Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

Torta Nutella - Recept za torto

Torta Nutella - Recept za torto

Jajca ločimo. Rumenjake stepamo s polovico sladkorja, da se močno spenijo.

Beljake stepemo z ostalim sladkorjem v trd sneg.       

Sadna smetanova torta

Sadna smetanova torta

Za torto premera 24 cm:

Po receptu naredimo biskvit.

Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

Kakšna mora biti velikost obroča za 16,18,20,25,30 kosov torte?

Okrogle torte:

Višnjeva torta s skuto

Višnjeva torta s skuto

Margarino ali maslo stopimo, dodamo sladkor in počasi vmešamo zdrobljene kekse in cimet.

Maso damo v obroč za torto ali pomaščen pekač.

Strani

Dostava v času izrednega stanja!!!

 • Dostava: obveščamo vas, da kljub trenutni situaciji naša dostava poteka nemoteno. 
 • Osebni prevzem: paket lahko varno prevzamete vsak delavnik med 9:00 in 13:00 uro. Osebni prevzem je v trenutni situaciji možen le s predhodnim plačilom. Podatke za nakazilo prejmete po oddaji naročila. Obvezno nam sporočite približni čas vašega prihoda na 031/446-029.

V podjetju GLS Slovenia, ki za nas opravlja dostavo strogo upoštevajo navodila s strani države, zato so kurirje preventivno opremili tudi z ustrezno sanitarno opremo.

GLS ima urejeno tudi dostavo brez osebnega stika s kurirjem. V ta namen imate možnost za prevzem paketa v več kot 70 Paketomatih po vsej Sloveniji, ali pa vam kurir paket pusti pred vrati, na terasi, za ograjo, ipd... Prosimo vas, da pri oddaji naročila izberete predplačilo na TRR v kolikor imate osebno spletno banko, da preko le-te izvedete plačilo. Na ta način ni odkupa ob prevzemu in se lahko popolnoma izognemo neposrednemu stiku s kurirjem.

Ogled GLS paketomatov za prevzem paketa

Ko bo paket spakiran prejmete na svoj elektronski naslov in preko SMS sporočila podatke, da je bilo vaše naročilo za dostavo uspešno predano GLS kurirju in si preko prejete povezave izberete eno od alternativnih možnosti:

 • Dostava v Paketomat
 • Dostava paketa na dogovorjeno mesto brez osebnega stika (paket pusti pred vrati, na terasi, za ograjo... velja za predplačila na TRR)
 • Dostava v Paketno trgovino
 • Sprememba naslova dostave

Naša in vaša varnost mora biti v tej situaciji na prvem mestu, zato vsi skupaj ravnajmo odgovorno.

Prosimo vas za vašo podporo!

 1. Dostava paketov bo potekala na prostem in brez kontaktov z upoštevano razdaljo 1,5 metra. GLS kurirji ne bodo vstopali v zaprte prostore ob dostavi paketa.
 2. V čim večjem številu vas prosimo za predplačilo na TRR in s tem pripomorete, da kurirju ni potrebno pobirati denarja in se popolnom izognete neposrednemu stiku. Na ta način bomo skupaj odgovorni do družbe in ne bomo ogrožali lastnega in tujega zdravja.
 3. Pri predplačilu na TRR boste prejeli epošto in SMS kjer lahko izberete dostavo na dogovorjeno mesto ali dostavo v GLS Paketomat. Dostava na dogovorjeno mesto pomeni, da prejemnik ne podpiše prevzema in da lahko kurir pusti paket npr. pred vrati, na terasi, za ograjo, ipd..
 4. Pri plačilu ob povzetju boste v stiku s kurirjem, saj mora od vas pobrati kupnino. Prosimo vas, da upoštevate razdaljo 1,5 metra, ali pa izberite možnost (ko bo paket spakiran prejmete epošto in SMS z navodili), da paket sami prevzamete v paketomatu kjer lahko plačate odkup s kreditno kartico.
 5. V kolikor paket prevzemate neposredno od kurirja vas prosimo, da ga prevzamete zunaj in upoštevate razdaljo 1,5 metra. Naša in vaša varnost mora biti v tej situaciji na prvem mestu, zato vsi skupaj ravnajmo odgovorno.

Želimo vam veliko zadovoljstva pri peki.