Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.
Masi združimo in s KARTICO narahlo vmešamo moko. Če želimo čokoladni biskvit, dodamo malo kakava.
Biskvit pečemo na 180*C 35 min (biskvit za torte - recept in količine sestavin za različne velikosti tort).
Dobro ohlajen biskvit dvakrat prerežemo in napolnimo. Vsako plast pred tem tudi nasočimo s sladko vodo, ki ji dodamo malo ruma, še bolje pa je, če biskvit namočimo s kompotom, ki nam ostane od sadja. Polnilo: 6 dcl sladke smetane, sadje in čokolada Če delate pol sadne in pol čokoladne, smetano prepolovite in v polovico dodajte na sopari stopljeno jedilno čokolado, ki ji dodate žlico olja.
Torto prekrijte s plastično folijo, da se ne posuši in jo čez noč postavite v hladilnik.
Naslednji dan torto vzemite iz obroča, jo obmažite in okrasite. Obmaz: Ker je na torti slika iz sladkorne mase, ki ne sme biti v stiku s smetano, vrhnji del torte premažite z masleno kremo, ob robu pa s smetano.
Kako sami naredite sliko, si lahko ogledate v rubriki med recepti pod: dekoracija za torte in nasveti pisanje in risanje na torto z živilskimi flomastri. Ko je torta premazana, nanjo položite sliko, s smetano napolnite DRESIRNO VREČKO, v katero ste vstavili NASTAVEK zvezdica št 7 in okrasite robove.
Nasvet: Nič ne bo hudega, če se smetana ob robovih stika z sladkorno maso, če bo torta uporabljena isti dan. Če pa torto nameravate uporabiti naslednji dan, pa je bolje, da so robovi iz maslene kreme. Drugače je, če imate sliko iz hostije. V tem primeru jo MORATE položiti na smetano.
Maslena krema:
Sladkor kuhamo do močne niti in pustimo, da se malo ohladi. Stepamo margarino, ki smo ji dodali malenkost toplega sladkorja. Ostali sladkor prilijemo, ko je ohlajen in vse skupaj stepamo. Krema mora biti penasta in bela, kot smetana.
Za 14 do 16 kosov potrebujemo:
- 6 jajc
- 150 g sladkorja
- 270 moke
- 9 dcl l sladke smetane
- Jagode (zamrznjene ali sveže)
- Breskve ( sveže ali v kompotu)
- 100 g jedilne čokolade
- sladkorno maso
- živilske barve
Maslena krema:
- 200 g sladkorja
- 300 g margarine