Silikonski model za gumi medvedke

deli

Silikonski model za gumi medvedke

Koda: ABSHJ-BB-04
9,95 €

Obvezen modelček v vsaki kuhinji, kot nalašč za izdelavo čokolad, bonbonov, želejev, sladkarij, žvečilnih bonbonov, ledenih kock itd.

Kalupi so nelepljivi in ​​medvedki bodo popolne oblike: Čiščenje je enostavno, saj modelček samo speremo. Lahko se opere tudi v pomivalnem stroju.

Kalup je primeren za pečico, ali zamrzovalnik.

Primeren je za uporabo pri temperaturah od -60°C do +260°C.

Velikost cca: 19 x 14 cm

Višina medvedka 2 cm

Material: silikon

Uporabimo lahko žele, čokolado, sladkorno maso, za ledene kocke, milo, vosek...

Recept za zdrave gumi bonbone

Pri izdelavi medvedkov nismo omejeni in lahko uporabimo sadje po izbiri, med in želatino, ki bo vse skupaj spremenila v gumijasto strukturo, izomalt pa kot nadomestek sladkorja, da bodo bonboni zdravi...

Pomarančni medvedki

  • 120 ml svežega pomarančnega soka
  • pol jedilne žličke limoninega soka
  • 1 jedilna žlica medu
  • 20g jedilne želatine ali želirno sredstvo agar agar

Jagodni medvedki

  • 75 g jagodnega pireja (v multipraktiku zmiksane jagode)
  • 40 ml vode
  • pol jedilne žlice limoninega soka
  • 1 jedilna žlica medu
  • 20g jedilne želatine ali želirno sredstvo agar agar

Priprava:

  1. Vse sestavine (razen želatine) zmešajte, ter vlijte v kozico in ob mešanju segrevajte na srednjem ognju. Želatino zmešamo v lončku s približno pol decilitra vode. Mešanico pustimo 10 minut, da nabrekne. Ko se strdi, jo segrejte do 40°C, tako da se želatina utekočini. Pozor: naj ne zavre!  Želatine ni mogoče uporabiti v kombinaciji z naslednjim svežim sadjem: ananas, kivi, papaja, mango in ingver.
  2. Utekočinjeno želatino vmešajte v maso, da zmes postane gostejša.
  3. Segrevajte in mešajte, dokler sestavine niso povezane in želatina popolnoma stopljena, masa pa lepo prozorna.
  4. Odstavite s štedilnika in s pomočjo kapalke zmes porazdelite po modelu.
  5. Pekač postavite v hladilnik za približno 1 uro, oziroma dokler se želatina ne strdi.

Sadni sok in sadje bosta bombone obarvala in jim dala okus, želatina pa bo vse skupaj spremenila v gumijasto strukturo.

Medvedke hranite v hladilniku in porabite v nekaj dneh.

    Čokoladni medvedki

    Čokolado stopimo nad soparo in napolnemo modelček.

    Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!

    Pekis priporoča

    Silikomart silikonski modelček MINI TABLICE
    8,95 €

    Silikomart silikonski modelček MINI TABLICE

    Velikost ploščice cca: 3.8 x 2,8 x 0,4 cm, primeren za pečico, zamrzovalnik, -60°C do +230°C

    Za čokolado, fondant,...

    Silikonski modelček Samorog
    14,90 €

    Silikonski modelček Samorog

    Kalup za sladkorno, modelirno maso, marcipan, čokolado, kuhan sladkor – karamel..

    Velikost cca. 12 x 8 cm

    Silikonski Modelček vezani šopki rož
    29,90 €

    Silikonski Modelček vezani šopki rož

    Ustvarite vrsto rožic hitreje kot kadarkoli prej.

    Velikost: 21 x 12 cm

    Katy Sue silikonski Modelček Zmajevi kremplji
    14,90 €

    Katy Sue silikonski Modelček Zmajevi kremplji

    Kalup za sladkorno, modelirno maso, marcipan, čokolado, kuhan sladkor – karamel..

    Velikost cca. 6x1,2 cm.

    Silikomart silikonski modelček Čokoladna spirala
    11,95 €

    Silikomart silikonski modelček Čokoladna spirala

    Čokoladna spirala. Primeren za pečico, zamrzovalnik, -60°C do +230°C

    Za čokolado, fondant, ledene kocke...

    Silikomart čokoladne ploščice Safari
    14,95 €

    Silikomart čokoladne ploščice Safari

    Čokoladne ploščice Safari. Primeren za pečico, zamrzovalnik, -60°C do +230°C

    Za čokolado, fondant, ledene kocke...

    Silikonski Modelček cvetoča vrtnica
    29,90 €

    Silikonski Modelček cvetoča vrtnica

    Ustvarite vrsto cvetočih vrtnic hitreje kot kadarkoli prej.

    Velikost: 21 x 12 cm

    Silikomart silikonski modelček Čokoladne smrekce
    13,95 €

    Silikomart silikonski modelček Čokoladne smrekce

    Čokoladne smrekce. Primeren za pečico, zamrzovalnik, -60°C do +230°C

    Za čokolado, fondant, ledene kocke...

    Strani

    Zaradi povečanih količin paketov predstavljajo paketi s plačilom po povzetju dodatno časovno breme za GLS kurirje in tudi večje varnostno tveganje zato je priporočljivo naročilo s predplačilom na TRR.

    Dostava in osebni prevzemi!

    • Od ponedeljka do petka od 9:00 do 16:00.
    • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
    • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

    Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.