Kremo naredimo iz beljaka, sladkorja v prahu in kapljice limoninega soka. Na zraku se lepo posuši.
Recept za Icing kremo
- 1 beljak
- 200 gr sladkorja v prahu
- par kapljic limoninega soka
Beljak ROČNO! stepamo (z metlico, ali vilicami) in postopoma dodajamo sladkor, na koncu pa še limonin sok.
Maso lahko obarvamo z živilskimi barvami:z barvo v tubi, v prahu, v pasti, ali s tekočo.
Kremo preložimo v vrečko, ki smo jo spodaj malo odrezali in brizgamo. Za bolj fina pisanja pa vzamemo adapter v katerega vstavimo okrogel nastavek za pisanje (Nastavek 1,5mm ali 2mm )
Za rožice lahko vzamete večji, ali manjši nastavek - odvisno, kako velike rožice želite imeti.
Icing krema je univerzalna glazura, ki jo uporabljamo pri okraševanju piškotov, tort, peciva, iz nje delamo razne okraske tako, da pod peki papir položimo risbo in brizgamo okraske, ki se na zraku potem posušijo in jih lahko uporabimo kjerkoli. Z njo lahko s primernim nastavkom pišemo po tortah, z nastavkom zvezdica pa nabrizgamo rožice, ki se posušene uporabijo za okraševanje tort, Cupcakes-ov, piškotov in podobno.