Si že poskusila narediti šamrole, nadevane s slanimi nadevi?
Poskusi. Odlične so!
Namesto sladke vanilijeve kreme, ali smetane, ali beljakovega nadeva, šamrole lahko polniš tudi s slanim nadevom.
Uporabiš tulce v obliki korneta - Stožčaste modele za šamrole.
Priprava listnatega testa: Na rahlo pomokani delovni površini, ali peki papirju pusti, da se listnato testo odmrzne in nareži na trakove širine približno 2 cm.
Da se trakovi testa bolje držijo, listnato testo predhodno premaži z malo vode.
Modele namaži z razpršilom za peko, oljem, ali maslom in trakove ovij okoli modelov, tako da se rahlo prekrivajo.
Začni na koničasti strani.
Pri ovijanju testa na tulce pazi da se trakovi prekrivajo, da med peko ne bodo nastale luknje iz katerih bi iztekala krema.
Na koncu premaži s stepenim jajcem, ki si mu dodala malo vode. Lahko potreseš tudi s sezamom.
Tulce položi na peki papir in peci pri 200 °C ali 180 °C (ventilatorska pečica) cca 15-20 minut do zlato rjave barve.
Še vroče role iz krhkega testa snemi s tulcev in pusti, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajene rolice napolniš s slanimi nadevi po želji.
Na vrh zapičiš vejico peteršilja, da bo videti kot korenček.