Blejska grmada

Biskvit

Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake. V maso počasi dodajamo moko in maso med mešanjem narahlo dvigujemo.

Polovico mase vlijemo v pekač, v preostalo polovico zamešamo še kakav in vlijemo na pravokoten pekač. Z vilico si pomagamo, da obe masi - svetlo in temno - premešamo, da nastane videz marmornega kolača. Pečemo v predhodno ogreti pečici pri 180 stopinjah približno 20 minut. Pečen biskvit ohladimo in prerežemo, da dobimo 2 plasti

Vanilijeva krema

Ločimo beljake od rumenjakov. V rumenjake vlijemo 2 dcl mleka, dodamo moko in gladko zmešamo. Preostalo mleko zavremo, dodamo 70 g sladkorja, vanilin in prilijemo rumenjakovo maso. Dobro premešamo. Beljake stepemo v sneg, ki mu postopoma dodajamo preostali sladkor. Beljakov sneg umešamo v hladno kremo in narahlo premešamo.

Sladkorni sirup:

Sirup pripravimo tako, da sladkor in vodo prevremo, vanj dodamo rozine in rum. Ohladimo, rozine pa odcedimo.

Sestavljanje grmade

Grmado zložimo v primerno posodo, visoko cca 15 cm.

V pekač najprej naložimo plast biskvita, prelijemo s polovico sladkornega sirupa, potresemo z mletimi orehi in rozinami, ter prelijemo z vanilijevo kremo. Nato naložimo plast biskvita in ponovimo postopek. Na koncu potresemo še kakav in grmado postavimo v hladilnik, najbolje čez noč.

Ohlajeno grmado postrežemo tako, da s sladoledno žlico zajamemo kepice, ki jih nato okrasimo s stepeno smetano in povrhu pokapamo s stopljeno čokolado.

Sestavine za biskvit:

  • 10 jajc
  • 250 gr moke
  • 250 gr sladkorja
  • 20 gr kakava v prahu

Vanilijeva  krema:

  • 1 liter mleka
  • 5 jajc
  • 140 gr sladkorja
  • 140 gr moke
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja

Sladkorni sirup:

  • 300 gr sladkorja
  • 1 liter vode
  • 0,5 dl ruma
  • 100 gr rozin

Potrebujemo še:

  • 250 gr mletih orehov
  • sladko smetano
  • jedilno čokolado.

Pekis priporoča

11,95 €

Sito za moko 250g

Priročno orodje za presejanje moke. Sito je izdelano iz nerjavečega jekla in primerno za 250 gramov.

9,95 €

Samodejni podajalnik jajc – praktična rešitev za urejen hladilnik

Preizkusite ga in poskrbite, da bodo vaša jajca (L velikost) vedno na varnem, pregledno shranjena in hitro dostopna.

14,95 €

Pripomoček za dvigovanje pekačev, 2 delni

Za enostavno vstavljanje in odstranjevanje pekačev iz pečice.

8,50 €

Kovinski lijak s širokim grlom za nalivanje v kozarce

Za vlivanje smetane, pudinga, glazure za kolače, marmelade in še veliko več.

4,95 €

Strgalo za testo ali pripomoček za odstranjevanje tort 22 cm

Popolna pomočnica za odstranitev sladic iz pekačev ne da bi jih pri tem poškodovali. Prav tako idealno za postrganje kozarcev (npr. Marmelada, namaz).

5,95 €

Posoda za maslo

Priročen pripomoček v kuhinji, ki vam omogoča enostavno in higienično shranjevanje masla

19,95 €

Silikonska lopatka, kuhalnica, modeček čebelica, čebelji panj

Popolni pekovski pomočniki za ljubitelje čebeljarjena

12,95 €

Strojček za raviole in marmeladne žepke

Idealen pripomoček za domače kuharske ustvarjalce, ki cenijo okuse sveže pripravljenih testenin in udobje v kuhinji.

4,95 €

Neoprijemljiva prevleka za valjar

Zaradi neoprijemljivega učinka bo lepljenje testa stvar preteklosti. Za valjarje s premerom 5-8 cm in dolžine 35 cm

 

19,95 €

Dr.Oetker sito za moko 350g

Cedilo je priročno orodje za posipanje in presejanje moke, sladkorja v prahu, kakava in ostalega.

12,95 €

Metlica za mešanje, kuhanje Soft-Grip

Ročaj, ki je hkrati funkcionalen in ergonomski, omogoča udobno in profesionalno delo. Velikost: 29 cm

19,95 €

Zložljiv vložek (22,5 cm) za kuhanje na pari, zelenjava, ribe, morski sadeži...

Prilagodi se posodam različnih velikosti, da olajša odstranitev hrane po kuhanju. Premer do 22,5 cm

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Orehovi masleni rogljički

1/5 kg listnatega testa

Nadev

Panettone s kandiranim sadjem

Tradicionalni italijanski praznični kolač.

Sestavine:

PRINCES KROFI Recept - PRINCES KROFKI

Paljeno testo:

Ameriški krofi brez glutena

Sestavine za 12 krofov

Krhko testo za SLADKE košarice

TESTO:

  • 300 g moke tip 500
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • limonina lupinica

OSTALO

Panettone s čokolado

Tradicionalni italijanski praznični kolač.

Sestavine:

Strani

Aktualni izdelki za peko

9,95 €

Silikonski modelček (enojni 22x11cm) Dubai čokolada

Silikonski modelček za "Dubai čokolado" je popoln pripomoček za vse, ki cenijo kreativnost, kakovost in prefinjenost v slaščičarstvu

6,95 €

Wilton komplet modelčkov za piškote – Božičkova glava, jelen in božično drevo

Popestrite svojo praznično peko z ljubkimi motivi, ki prinašajo čar božiča v vsako kuhinjo

-25%
Jedilna barva v prahu BLEŠČEČE BRONASTA ***-25%***
3.95 €
2,96 €
11/2026

Jedilna barva v prahu BLEŠČEČE BRONASTA ***-25%***

Prah po izdelku nanesite s čopičem, ali z dodatkom alkohola uporabite za risanje ali pisanje.

-33%
Obliv Deco Melts (3x250g) SNEŽNO BEL 2+1 gratis
9,90 €

Obliv Deco Melts (3x250g) SNEŽNO BEL 2+1 gratis

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini