Recept za ROLADO

Recept za ROLADO

deli

Cela jajca s sladkorjem močno stepamo, da masa naraste. S kuhalnico narahlo vmešamo moko. Maso na tanko s paleto namažemo na peki papir in pečemo pri 1800C 12 - 15 minut. Pečen biskvit  pomokamo in ga obrnemo na peki papir, kjer naj počiva 3 minute. Ohlajenem biskvitu odstranimo papir, biskvit nasočimo (sladka voda ali kompot) a ne preveč, ga na tanko premažemo z marmelado in polnimo. Za polnilo vzamemo različne nadeve:

* sladko smetano, vanjo zamešamo poljubno sveže ali vloženo sadje,

* za čokoladno polnilo v stepeno smetano vlijemo na pari stopljeno jedilno čokolado.

* kislo smetano

* ali samo marmelado

Rolado zvijemo kot potico in jo zavijemo v peki papir, da obdrži obliko, ter damo na hladno. Pregib mora biti spodaj.

Rolado na koncu posujemo s sladkorjem v prahu, lahko pa jo obmažemo s smetano ali oblijemo s čokolado in poljubno okrasimo.

Biskvit:

  • 10 jajc
  • 200 gr sladkorja
  • 250 gr moke
  • Vanilijev sladkor

Za gospodinjsko pečico, pekač cca 40x27 cm, vzamete 1/2 količine

 

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept za ŠAMROLE

Recept za ŠAMROLE

Polnilo za šamrole.

Recept za MINJONE

Recept za MINJONE

Nekaj o minjonih: Minjoni so majhne tortice, običajno so veliki 3,5 x 3,5 cm x 3,5 cm.

Recept za slane in sladke PRESTE

Recept za slane in sladke PRESTE

Sladke PRESTE (Recept 1)
  • 300 gr moke
  • 150 gr masla ali margarine
  • 120 gr sladkorja

Strani