Torta NODI - Recept za torto

deli

Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.

Masi združimo in s KARTICO narahlo vmešamo moko. Če želimo čokoladni biskvit, dodamo malo kakava.

Biskvit pečemo na 180*C 35 min (biskvit za torte - recept in količine sestavin za različne velikosti tort).

Dobro ohlajen biskvit dvakrat prerežemo in napolnimo. Vsako plast pred tem tudi nasočimo s sladko vodo, ki ji dodamo malo ruma, še bolje pa je, če biskvit namočimo s kompotom, ki nam ostane od sadja. Polnilo: 6 dcl sladke smetane, sadje in čokolada Če delate pol sadne in pol čokoladne, smetano prepolovite in v polovico dodajte na sopari stopljeno jedilno čokolado, ki ji dodate žlico olja.

Torto prekrijte s plastično folijo, da se ne posuši in jo čez noč postavite v hladilnik.

Naslednji dan torto vzemite iz obroča, jo obmažite in okrasite. Obmaz: Ker je na torti slika iz sladkorne mase, ki ne sme biti v stiku s smetano, vrhnji del torte premažite z masleno kremo, ob robu pa s smetano.

Kako sami naredite sliko, si lahko ogledate v rubriki med recepti pod: dekoracija za torte in nasveti pisanje in risanje na torto z živilskimi flomastri. Ko je torta premazana, nanjo položite sliko, s smetano napolnite DRESIRNO VREČKO, v katero ste vstavili NASTAVEK zvezdica št 7 in okrasite robove.

Nasvet: Nič ne bo hudega, če se smetana ob robovih stika z sladkorno maso, če bo torta uporabljena isti dan. Če pa torto nameravate uporabiti naslednji dan, pa je bolje, da so robovi iz maslene kreme. Drugače je, če imate sliko iz hostije. V tem primeru jo MORATE položiti na smetano.

Maslena krema:

Sladkor kuhamo do močne niti in pustimo, da se malo ohladi. Stepamo margarino, ki smo ji dodali malenkost toplega sladkorja. Ostali sladkor prilijemo, ko je ohlajen in vse skupaj stepamo. Krema mora biti penasta in bela, kot smetana.

Za 14 do 16 kosov potrebujemo:

  • 6 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 270 moke
  • 9 dcl l sladke smetane
  • Jagode (zamrznjene ali sveže)
  • Breskve ( sveže ali v kompotu)
  • 100 g jedilne čokolade
  • sladkorno maso
  • živilske barve

Maslena krema:

  • 200 g sladkorja
  • 300 g margarine

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Količina smetane za torte različnih velikosti

Količina smetane za različne velikosti tort

Torta Nutella - Recept za torto

Postopek za biskvit:

Koliko materiala (moke, jajc in sladkorja) potrebujem za 16,18,20,30 kosov torte?

Količine za biskvit:

Za 14 do 16 kosov torte potrebujemo:

Mavrična torta

Mavrično torto sestavljajo raznobarvne plasti rahlega in sočnega biskvita, na sredini pa se skrivajo barvni bombončki, ki se ob prerezu vsujejo iz sredine torte.

Sadna smetanova torta

Za torto premera 24 cm:

Po receptu naredimo biskvit.

Prvo plast sem nadevala z breskvami in borovnicami, drugo pa z višnjami in jagodami, pol/pol.

Biskvit 'brez hribčka' Biskvit 'brez hribčka'

Biskvit 'brez hribčka'

Biskvit vlijemo v model in ga z lopatico ali slaščičarsko kartico narahlo potiskamo od sredine navzven, tako, da je pred pečenjem ob robovih višji.

Strani

Aktualni izdelki za peko

8,60 €

Mešanica za ČAROBNO kremo 450g

Mešanica za obmazovanje tort, za izdelavo rožic, vrtnic, za muffine-cupcakes, za polnilo raznih sladic.

5,95 €

Hostija Morska deklica 20 cm

Premer slike: 20 cm

Položimo na smetano

9.95 €
5,97 €

Stojalo (za 32 kom) Cake Pops ***-40%**

Premer luknje 5 mm (za klasične bele palčke)

3,95 €

Acetatna folija (višina 12 cm) debelejša

Debelejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri

Dolžina 3 m, Višina 12 cm

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini