Cela jajca s sladkorjem močno stepamo, da masa naraste. S kuhalnico narahlo vmešamo moko. Maso na tanko s paleto namažemo na peki papir in pečemo pri 1800C 12 - 15 minut. Pečen biskvit pomokamo in ga obrnemo na peki papir, kjer naj počiva 3 minute. Ohlajenem biskvitu odstranimo papir, biskvit nasočimo (sladka voda ali kompot) a ne preveč, ga na tanko premažemo z marmelado in polnimo. Za polnilo vzamemo različne nadeve:
- sladko smetano, vanjo zamešamo poljubno sveže ali vloženo sadje,
- za čokoladno polnilo v stepeno smetano vlijemo na pari stopljeno jedilno čokolado.
- kislo smetano
- ali samo marmelado
Rolado zvijemo kot potico in jo zavijemo v peki papir, da obdrži obliko, ter damo na hladno. Pregib mora biti spodaj.
Rolado na koncu posujemo s sladkorjem v prahu, lahko pa jo obmažemo s smetano ali oblijemo s čokolado in poljubno okrasimo.
Biskvit:
- 10 jajc
- 200 gr sladkorja
- 250 gr moke
- Vanilijev sladkor
Za gospodinjsko pečico, pekač cca 40x27 cm, vzamete 1/2 količine