Recept - Slastna jabolčna pita

deli

Jabolčna pita, ki se kar stopi v ustih

  • 350g moke
  • 250g masla
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 150g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka

Nadev:

  • 0,50kg jabolk
  • ščepec cimeta
  • sladkor (količina po želji)
  • 1 rumenjak

Postopek:

  • Za testo damo vse sestavine v posodo in jih pregnetemo, da dobimo gladko maso.
  • Maso pokrijemo in jo damo za 1 uro počivat v hladilnik.
  • Medtem očistimo jabolka in jih naribamo na lističe.
  • V posodi jih podušimo skupaj s cimetom in s sladkorjem.
  • Testo vzamemo iz hladilnika.
  • 2/3 ga razvaljamo na 0,5 cm debeline in ga damo v pomaščen pekač za pito.
  • Nanj stresemo nadev, ki ga enakomerno porazdelimo po testu.
  • Ostalo 1/3 testa razvaljamo in narežemo na 0,5cm debele trakce, ki jih v obliki mreže nadevamo na pito.
  • Mrežo premažemo z rumenjakom.
  • Pito pečemo 30 minut na 180 * C.

Pito pred serviranjem lahko potresemo tudi z netopljivim sladkorjem v prahu.

Pekis priporoča

9,95 €

Perforiran silikonski pekač za pito 23,5 cm

Perforacija spodbuja kroženje zraka za enakomerno peko na obeh straneh! 

  • Velikost: 23,5 cm, višina 3cm
  • Temperaturno odporen do 240°C
  • Država porekla: Francija
5,75 €

PME pekač z odstranljivim dnom za pito 10 cm

Pekač za pito z odstranljivim dnom

Velikost 10 cm

Višina 2,5  cm

Material: Aluminij

12,50 €

Dr.Oetker tradicionalni pekač za PITO 22 cm

Popoln rezultat peke zahvaljujoč teflonski prevleki.

  • Premer Ø 22 cm
  • Višina 3,5 cm
  • Izdelano v Nemčiji
16,90 €

Patisse perforiran pekač za pito 28 cm

Posebnost tega pekača je perforirano dno za posebej hrustljave rezultate pečenja

22,95 €

Nastavljiv perforiran obroč za pito, 16-30cm

Perforiran obroč zagotavlja, da se pita enakomerno peče in da jo je enostavno sprostiti.

14,50 €

Dr.Oetker tradicionalni pekač za PITO 30 cm

Popoln rezultat peke zahvaljujoč teflonski prevleki.

  • Premer Ø 30 cm
  • Višina 3 cm
  • Izdelano v Nemčiji
9,98 €

Dr.Oetker klasičen pekač za PITO 30 cm

Popoln rezultat peke, zlasti v plinskih pečicah.

  • Premer Ø 30 cm
  • Izdelano v Nemčiji
16,95 €

Patisse Profi pekač za PITO z odstranljivim dnom 28 cm

  • Debelina: 0,30 mm
  • Temperaturno odporen do: 215ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

SKUTINA PITA s sadjem

Testo: dobro pregnetemo vse sestavine in testo položimo za vsaj pol ure v hladilnik, da počiva.

Recept - Čokoladna šarlota

Šarlota iz treh vrst čokolade

Blejska grmada

Biskvit

Primer polnjenja in okrasitve s sadjem Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) veljajo za eno boljših italijanskih - sicilijanskih slaščic. Ime prihaja iz besede canollo, kar pomeni "majhna tuba".

Recept za ROLADO

Cela jajca s sladkorjem močno stepamo, da masa naraste. S kuhalnico narahlo vmešamo moko. Maso na tanko s paleto namažemo na peki papir in pečemo pri 1800C 12 - 15 minut.

Orehovi masleni rogljički

1/5 kg listnatega testa

Nadev

Strani

Aktualni izdelki za peko

9,99 €

Modelčki za polnjene velikonočne dobrote

Modeli za izdelavo polnjenih piščančkov, zajčkov in jajčk... Velikost 5 cm

9,95 €

Acetatna folija (višina 29 cm) debelejša

Debelejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri, zavijanje sladkega darila...

Dolžina 1 m, Višina 29 cm

14,98 €

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

8,50 €

Jedilna barva v prahu (10g) ZLATA Z BLEŠČICAMI

Prah po izdelku nanesite s pomočjo čopiča. Z dodatkom alkohola se lahko uporablja tudi kot barva za risanje ali pisanje.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini