Recept - PUSTNI KROFI

Postopek:

Kvašeno testo zamesimo po direktnem načinu, kar pomeni, da vse surovine zgnetemo naenkrat. Previdni moramo biti, da kvas in sol ne prideta v stik, kajti sol uniči glivice kvasovke. Ko je testo homogeno, ga vzamemo iz kotlička, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati.

Razvaljamo ga na višino 2 cm, z modelom premera 8 cm izrežemo krofe in jih obrnemo na pomokan prt.

Ponovno pustimo vzhajati in potem spet obrnjene cvremo v olju, segretem na 170*C. Cvremo približno 4 min. na eni strani in 3 min. na drugi strani.

* Preden damo krof v olje, se mu mora na vrhu narediti skorjica. Zgornji del s skorjico damo najprej v olje, saj bo tako nastal lep, bel rob.

Počakamo, da se ohladijo. Šprico za krofe vstavimo v vrečko, ali vzamemo slaščičarsko injekcijsko iglo in v krofe nabrizgamo marmelado.

Krofe na koncu posujemo z netopljivim sladkorjem v prahu.

Potrebujemo:

  • 1000 gr moke
  • 100 gr sladkorja
  • 70 gr kvasa
  • 10 gr soli
  • 75 gr margarine
  • 160 gr rumenjakov ( 8 rumenjakov)
  • 4 dcl mleka
  • rum, vanilin sladkor, limonina lupina

Rum je pomemben!, ker prepreči, da bi krof vpil olje.

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

Zmešajte ricotto, mascarpone in grški jogurt do gladke zmesi. Med mešanjem dodajajte sladkor v prahu.

Recept za ROLADO

Cela jajca s sladkorjem močno stepamo, da masa naraste. S kuhalnico narahlo vmešamo moko. Maso na tanko s paleto namažemo na peki papir in pečemo pri 1800C 12 - 15 minut.

Orehovi masleni rogljički

1/5 kg listnatega testa

Nadev

INDIJANČKI (slaščičarski šolski recept)

Stepamo in postopoma dodajamo sladkor, ter  stepamo do čvrstega snega.

Panettone s kandiranim sadjem

Tradicionalni italijanski praznični kolač.

Sestavine:

PRINCES KROFI Recept - PRINCES KROFKI

Paljeno testo:

Strani

Aktualni izdelki za peko

9,95 €

Modelčki v obliki srčka, zvezdice, rožice ali polkrogle. Dodajte zelenjavo ali salamo in ustvarite zabavne, zdrave obroke

24,90 €

Podloga 70 × 50 cm iz čvrstega silikona, odpornega na visoke (do 260 °C) in nizke temperature (do –60 °C) in silikonski valjar, dolžine 38 cm. 

 

9,95 €

Odkrijte popolno ravnovesje med močjo, natančnostjo in naravnim okusom z ročnim sokovnikom za citruse in sadje

12,95 €

32 modelčkov za popolno peko in čokoladne dobrote

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini