AROME

Zakaj so arome boljše, kot naribana lupinica limone, pomaranče in ostalih agrumov?

Pri vseh vrstah agrumov se zaradi preprečevanja gnitja in razvoja plesni namreč uporablja enak postopek: takoj po obiranju jih poškropijo s fungicidi in pesticidi, ti pa ostanejo v njihovem olupku.
Prehranski strokovnjaki opozarjajo, da velja dobro razmisliti, preden olupke uporabljamo v prehrani.
Pranje, pa tudi dolgotrajno namakanje, ne moreta uničiti vseh kemikalij in strupov, ki so v olupku.

Raje kot škropljeno sadje, izberite kontrolirano izdelavo arom. 
Arome, ki jih izdelujejo proizvajalci, so izdelane po strogih merilih in zato bolj zdrave kot je, na primer naribana limonina lupina.

Proizvodnja arom
Poznamo arome, ki so pridobljene s fizikalnimi postopki: stiskanjem, prešanjem, dodajanjem encimov ali mikroorganizmov ter arome, ki so pridobljene s kemijskimi postopki izolacije. Običajni potrošnik težko zazna razliko v okusu med vaniljevim sladkorjem, ki mu je bil dodan sintetizirani vanilin, in sladkorjem z izvlečkom naravne vanilje. Arome, ki so proizvedene sintetično, imajo prednost pred naravnimi iz vidika čistosti, saj ne vsebujejo primesi alergenov. Če za osnovni kriterij postavimo kompleksnost arome - da se aroma živila približa tisti, ki smo je vajeni iz narave, pa imajo prednost naravne.
 
Uporaba izraza »naraven«
Zakonodaja EU zelo podrobno predpisuje pravila za uporabo izraza naraven. Glede na izvor surovin se uporabljata izraza »naravne arome« in »arome«. Če je na živilu navedba »naravna aroma« , vsebuje le aromatične sestavine naravnega (rastlinskega ali živalskega) izvora, ki so bile pridobljene s fizikalnimi postopki: stiskanjem, prešanjem, dodajanjem encimov ali mikroorganizmov.
Z oznako »arome« pa so označene tiste, ki so pridobljene s kemijskimi postopki izolacije.

Uporaba arom
Z izboljšanje okusa in vonja jih dodajamo v kreme, biskvite, peciva, kompote, brezalkoholne in alkoholne pijače, trde sladkarije – lizike, bonbone, čokolado, torte, piškote, glazure, sladoled,  fondant in široka paleta drugih pekovskih in slaščičarskih izdelkov.

Pekis priporoča

2,50 €

Aroma MARSHMALLOW

Visoko koncentrirana aroma LorAnn z okusom marshmallow, 3 do 4 krat močnejša kot ekstrakti.

5,95 €

Pasta (Peppermint) Pepermint, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

6,95 €

Pasta (White Choco) BELA ČOKOLADA, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

2,50 €

Aroma (Key Lime) Limeta

Visoko koncentrirana aroma LorAnn z okusom Limete, 3 do 4 krat močnejša kot ekstrakti.

6,95 €

Limonina (118 ml) emulzija za peko in aromo

Pekovska emulzija z okusom limone uporablja naravno eterično olje limone za dajanje svetlega, krepkega okusa citrusov - aroma je nebeška

6,95 €

Burbonska vanilija madagaskar, pasta 50ml

Burbonska vanilija Madagaskar velja za eno najboljših blagovnih znamk vanilije na svetu.

3,25 €

Aroma (Strawberry) Jagoda

Visoko koncentrirana aroma LorAnn z okusom Jagode, 3 do 4 krat močnejša kot ekstrakti.

6,95 €

Pasta (Mandarin) MANDARINA, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

2,85 €

Aroma (Chocolate) Čokolada

Visoko koncentrirana aroma LorAnn z okusom čokolade, 3 do 4 krat močnejša kot ekstrakti.

2,85 €

Aroma (Lemonade) Limonada

Visoko koncentrirana aroma LorAnn z okusom zvečilnega gumija, 3 do 4 krat močnejša kot ekstrakti.

2,95 €

Aroma (Pear Natural) Naravna hruška

Visoko koncentrirana aroma LorAnn z okusom naravne hruške, 3 do 4 krat močnejša kot ekstrakti.

5,95 €

Pasta (Mascarpone Cream) MASCARPONE KREMA, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Barvni sladkor za sladkorno peno
Kako naredimo barvni sladkor?
 
Če se sprašujete kako narediti barvno in okusno sladkorno peno, je recept zelo preprost.
Profesionalne pekovske emulzije

Kaj je pekovska emulzija - kako in kje se uporablja - ali so emulzije močnejše od ekstraktov ?

Kako rišemo na pirhe

Da bo slika na pirhih lepo vidna, moramo najprej odstraniti barvo iz jajčne lupine, da bo bela. To naredimo tako, da sledimo spodnjim korakom:

Količina smetane za torte različnih velikosti

Količina smetane za različne velikosti tort

CELIAKIJA

Celiakija je kronična bolezen tankega črevesa, ki se razvije zaradi preobčutljivosti na gluten oziroma na njegov izvleček gliadin.

Kaj je slaščičarski obliv in uporaba
Postani mojster oblivanja sladic. Poznaš razliko med čokolado in slaščičarskimi oblivi?

Strani

Aktualni izdelki za peko

5,95 €

Model RAVIOLI (3 cm) popolna oblika in enostavna priprava domačih raviolov

S premerom modela 24 cm in premerom posameznega raviola 3 cm je idealen za pripravo klasičnih majhnih raviolov

2,95 €

Svečka številka (6) Dinozaver

Dinozaver svečka

Višina: 8,2 cm

6,95 €

Model čebelji panj, osje gnezdo, polžek

Model za izdelavo mini čebeljega panja, polžje lupine, kape, osjega gnezda... Velikost 3,5 x 3,5 cm

29,98 €

Večja silikonska podloga za peko in modeliranje 91x61cm

Velika nelepljiva silikonska podloga. Velikost: 91,44 x 60,96 cm / do +240°C

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini