Domača OREHOVA POTICA - Recept

deli

Sestavine za 10 - 15 kosov:

  • 500 g moke
  • 80 g masla
  • 2,5 dcl mleka
  • 80 g kristalnega sladkorja
  • 3 rumenjaki
  • ščep soli, žlička ruma, limonina lupina
  • 20 g kvasa
  • 100 - 200 g rozin, ki jih na koncu po želji posujemo po nadevu.

Priprava testa:

  •  Moko presejemo v večjo skledo.
  •  Segrejemo mleko (do mlačnega) in vanj dodamo maslo, sladkor, rumenjake, sol, rum ter limonino lupino. Mešamo, da se sestavine povežejo.
  •  Pripravimo kvasec: kvas zdrobimo v skodelico, dodamo žlico mlačnega mleka in žličko sladkorja. Pustimo nekaj minut, da kvasec naraste.
  •  V moko vlijemo kvasec in postopoma prilivamo toplo mlečno zmes. Testo dobro pregnetemo – lahko ročno ali s kuhinjskim robotom.
  •  Posodo pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati, dokler se volumen testa ne podvoji.

Sestavine za nadev:

  • 500 g mletih orehov
  • 2 dcl mlačnega mleka (po potrebi dodamo več)
  • 200 g kristalnega sladkorja
  • malo ruma
  • naribana limonina lupinica ali aroma
  • 3 beljaki (stepeni v sneg)
  • rozine (po želji, prej namočene v vodi)

Priprava nadeva:

  •  Mlete orehe prelijemo z mlačnim mlekom, dodamo sladkor, rum in limonino lupino.
  •  Dobro premešamo in na koncu nežno vmešamo še sneg iz beljakov.

Sestavljanje in peka potice:

  • Testo razvaljamo na debelino 3–4 mm.
  •  Enakomerno premažemo z nadevom in po želji potresemo z rozinami.
  • Zvijemo v zavitek in ga položimo v namaščen ter z drobtinami posut pekač.
  • Potico pustimo vzhajati, dokler ne podvoji volumna.
  •  Pred peko jo premažemo z rumenjakom ali oljem in na več mestih prepikamo z zobotrebcem.
  • Pečemo v ogreti pečici na 170 °C približno 60 minut, dokler ne dobi lepe zlato-rjave barve. Čas peke prilagodimo svoji pečici.
 
 
 

Pekis priporoča

16,50 €

Pekač in mreža za oblivanje in hlajenje, Wilton

Pekač: 38,7 x 26 x 1,9 cm
Mreža: 35,5 x 25,4 cm

18,98 €

Angelski pekač 15,2x7,6 cm

Uživajte v spužvastih tortah zabavnih oblik. Kot nalašč za angelske torte in so odlični za izdelavo čudovitih dizajnov

9,95 €

Wilton vložek za dvobarvne muffine

Primerno za standardne pekače za kolačke/mafine.

23,95 €

Pekač za Mini Waflje, 18 kom

Velikost pekača cca. 38 x 26 cm

Velikost wafla: 4,5 x 6,5 cm

15,95 €

Dr.Oetker "Back-Freude" pekač za potico-šarkelj 10 cm

  • Vzdržljiv mini pekač, temperaturno odporen do: 230ºC
  • Država porekla: Nemčija
  • Material: kovina
16,50 €

Dr.Oetker Pekač za pico, pito ali torto (višina 3 cm) 28 cm

Dr.Oetker pekač za pico/torto zagotavlja enakomerno peko in vrhunske rezultate.

  • Premer: 28 cm
  • Višina: 3 cm
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
21,95 €

Pekač za mini potičke-šarkelj (BREZ_LUKNJE) 12 kom, 7 cm, PME

Velikost: 37,3 x 26,1 cm

Premer potičk: 7 cm

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

6,95 €

PME nelepljiv okrogel pekač za pečico 20x18,5 cm

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

  • Notranje mere:
    • Zgoraj: 20 cm
    • Spodaj: 18,5 cm
    • Višina: 3,4 cm

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept za preste (Brezel)

Preste so odlično pecivo. S spodnjim receptom jih preprosto lahko naredite sami. Preste bodo hrustljave in puhaste.

Recept - Baby piškoti

Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

Vanilijevi, orehovi, kokosovi, pistacijevi rogljički

Vanilijevi Rogljički

Domače lučke - Ideje in nasveti za izdelavo

Lučke.  Najbrž jih vsi obožujemo. Še posebej take, ki jih naredimo doma in si jih privoščimo brez slabe vesti, saj so veliko bolj zdrave od tistih, ki jih kupimo v trgovini.

Čarobni pekač

Silikonski pekač s katerim lahko spečemo katerokoli obliko peciva.

Ameriški krofi brez glutena

Sestavine za 12 krofov

Strani

Aktualni izdelki za peko

3,95 €

Slaščičarsko lepilo z integriranim čopičem za lažji nanos

Slaščičarsko lepilo za lepljenje sladkornih figuric in ostalih okraskov na sladice

9,95 €

Silikonski modelček (dvojni 2 x 16x8cm) Dubai čokolada

Silikonski modelček za "Dubai čokolado" je popoln pripomoček za vse, ki cenijo kreativnost, kakovost in prefinjenost v slaščičarstvu

5,95 €

Topper za Sveto obhajilo ali birmo – Golob z rastlinskim motivom (mirror gold)

  • Širina: 11 cm
  • Višina brez podstavka: 13 cm
  • Material: visoko kakovostna plastika – zrcalno zlata površina
4,95 €

Bleščeč sladkor ZLAT

Sladkorni kristali so popoln način, da svojim pečenim kreacijam dodate kanček barve.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini