Najpogostejša vprašanja in odgovori o sladkorni fondant masi

Najpogostejša vprašanja in odgovori o sladkorni fondant masi

deli

Najpogostejša vprašanja:

  • Koliko mase  potrebujem  za torto veliko cca 14-16 kosov?

Za torto premera 24-28 cm potrebujete cca 600 - 700 gr mase, ostalo lahko uporabite za okraske.

  • V kolikšnem času moram maso, ko jo enkrat odprem, porabiti?

Tudi ko jo enkrat odprete, je uporabna do roka, navedenega na embalaži, le hraniti jo morate v dobro zaprti vrečki (ker se na zraku trdi) in bolj na hladnem (poleti v hladilniku).

Maso imamo vedno svežo in rok uporabe je vsaj še pol do enega leta.

  • Kako prilepim rožice in figurice na maso?

Manjše figurice in rožice spodaj premažete z vodo, večje s čokolado ali jedilnim lepilom.

  • Včasih se mi pri valjanju naredijo mehurčki. Kako naj to rešim?

Mehurčke previdno prepičite z buciko in mesto znova narahlo razvaljajte

Kako sladkorno maso obarvate in iz nje ustvarjate, si oglejte med našimi recepti in nasveti, za še več navdiha in ustvarjalnosti pa vam priporočamo knjigice : Marzipan Magic, The Cakes new Dress in ostalo literaturo v naši ponudbi, kjer boste našli veliko uporabnih idej, ki jih boste lahko uporabili tudi pri ustvarjanju z vašimi malčki

Maslena krema za premaz pod sladkorno maso:

Recept za masleno kremo se nahaja med recepti, ali pa že pripravljena mešanica v spletni trgovini.

Pomembno!

Sladkorna Masa in smetana:

V osnovi to ne gre skupaj, ker smetana sladkorno maso (v kateri je veliko sladkorja) topi. 

Torte nikakor ne smete cele obleči v sladkorno maso, če je premazana s smetano. V tem primeru jo morate na zunaj obmazati z masleno kremo.

Lahko pa torto obmažete s smetano, nanjo pa položite sliko, ki ste jo izrezali iz sladkorne mase, rožice in podobno, le da morate pod motiv nabrizgati malo maslene kreme, oz. paziti, da smetana in sladkorne masa nista preveč v stiku.

Nič hudega se ne bo zgodilo, četudi torta tako stoji več ur, saj se masa ne stopi tako hitro.

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Vse kar potrebujemo da spečemo okusno torto
Okusno torto lahko spečemo brez posebnega znanja. Za to potrebujemo:
- 250 g mešanice za biskvit
- 4 srednje velika jajca
- 25 ml vode
Kako naredite sliko iz sladkorne mase

Natisnite sliko motiva, ki ga želite imeti na torti.

Modelirno ali sladkorno maso razvaljajte na primerno debelino (cca 3 mm) in jo pustite kakšnih 15 – 20 minut, da se malo osuši.

Kuža iz sladkorne mase in rožice na smetani Sladkorna Masa in smetana

V osnovi to ne gre skupaj, ker smetana sladkorno maso (v kateri je veliko sladkorja) topi. Obstajajo pa seveda spodaj opisane izjeme.

Kako naredimo smrkca iz modelirne mase

Narediti smrkca iz modelirne mase sicer  zahteva malce več spretnosti in potrpežljivosti, ampak z voljo, orodjem za oblikovanje  ter nekaj vaje, je vse mogoče.

Šablona z vzorcem po želji Kako z icing kremo, ali masleno kremo naredimo vzorec s pomočjo šablone

Z uporabo šablone, bo videz tort deloval zelo razkošno.

Za vzorec iz šablon lahko uporabimo:

Izdelava rožic za torto Izdelava rožic za torto

Sladkorni masi dodajte poljubno barvo, jo pregnetite in razvaljajte na 2-3 mm. Podlago, na kateri delate, potresite z mletim sladkorjem ali škrobom.

Strani

Pekis priporoča

Valjana sladkorna masa - ZELENA 430g
6,95 €

Valjana sladkorna masa - ZELENA 430g

Že razvaljana sladkorna masa za prevleko tort do 25 cm, muffinov, piškotov,..

Sladkorna Masa Wonder Paste -BELA 1 kg
9,90 €

Sladkorna Masa Wonder Paste -BELA 1 kg

Slaščičarska sladkorna masa za prevleko tort.

Sladkorna masa – Vijolična 250g
2,49 €

Sladkorna masa – Vijolična 250g

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

CMC Tylose prašek za učvrstitev sladkorne mase
4,90 €

CMC Tylose prašek za učvrstitev sladkorne mase

Uporaba: za ojačanje sladkorne mase, da dobimo bolj čvrsto maso za izdelavo figuric, rožic in ostalih okraskov.

Mešanica za Makrone brez glutena
5,90 €

Mešanica za Makrone brez glutena

Preprosta priprava. mešabici dodamo beljake, mešamo 5 min, po želji dodamo jedilno barvo in masa je pripravljena. 300g

Mešanica za masleno kremo, brez glutena
4,95 €

Mešanica za masleno kremo, brez glutena

Mešanica za pripravo okusne brezglutenske maslene kreme. Po želji dodajte aromo.

Netopljiv sladkor v prahu 200g
1,90 €

Netopljiv sladkor v prahu 200g

Slaščičarski netopljiv sladkor, posip za potice, zavitke,krofe, piškote, rogljičke, za razvaljanje sladkorne mase

Sladkorna masa – Siva 250g
2,49 €

Sladkorna masa – Siva 250g

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

Strani

Zaradi povečanih količin paketov predstavljajo paketi s plačilom po povzetju dodatno časovno breme za GLS kurirje in tudi večje varnostno tveganje zato je priporočljivo naročilo s predplačilom na TRR.

Dostava in osebni prevzemi!

  • Od ponedeljka do petka od 9:00 do 16:00.
  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 2 delovnih dni. Potrebno je prišteti tudi nekaj dnevni čas dostavne službe. Zaradi trenutno povečanega števila naročil priporočamo, da naročilo oddate en teden prej
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.