Noč čarovnic - Kosti iz beljakov

115 g  sladkorja v prahu

115 g  kristalnega sladkorja

5  beljakov

ščep soli

* V  večjo skledo damo beljake in ščep soli. Obe sestavini z ročnim mešalnikom zmešamo v čvrst sneg. Med mešanjem postopoma po žlicah dodajamo kristalni sladkor. Sneg je ravno prav stepen, ko lahko iz njega delamo mehke konice, ki se počasi povesijo.

* Na beljake presejemo tretjino sladkorja v prahu in ga z metlico previdno vmešamo v beljakovo maso. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega sladkorja v prahu.

* Pečico segrejemo na 110 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko. Vrečko napolnimo s snegom in na papir nabrizgamo sneg v obliki kosti. Pomagamo si tako, da najprej nabrizgamo svaljek, ki mu na obeh koncih dodamo dva kroga.

* Pekač z nabrizganimi kostmi položimo v ogreto pečico in jih pečemo dobro uro. Pečico ugasnemo, pečene beljakove kosti pa pri priprtih vratih pečice pustimo še toliko časa, da se ohladijo.

Izdelki v trgovini za noč čarovnic

Pekis priporoča

3,25 €

Nonperlice sladkorne

ORANŽNE

Velikost: 2 mm

4,50 €

Velikost buč je približno 3 x 4,5 cm

Uporabimo čokolado, ali obliv.

8,88 €

  • 10 prtičkov 33x33 cm
  • 6 kozarcev po 220 ml
  • 6 krožnikov 18 cm
3,20 €

Nonperlice sladkorne

ČRNE

Velikost: 2 mm

3,95 €

Mešanica vsebuje kombinacijo sladkornih figur, biserov, mimoz, konfetov, mrvic in nonparlic

4,50 €

Modelček za piškote za noč čarovnic s šablonami - Buča

7,95 €

Odlični za rezanje piškotnega testa, testa, rajvčkov-browniev, tort, fondanta, kruha, sira, sendvičev in gline za obrt.

11,90 €

6 različnih motivov

Velikost 5 - 7 cm

4,50 €

Dodajte piko na i svojim tortam ali kolačkom s temi jedilnimi sladkornimi biseri. 

5,95 €

Ne prepuščajo maščobe

Količina: 60 kom

Velikost - premer dna 3,3 cm

3,63 €

Vsebina: 2 kosa

  • Večji: 7,7 x 4,6 cm
  • Manjši: 4 x 2,5 cm
1,95 €

Primerno za izrezovanje piškotnega testa, fondanta, marcipana itd.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Vanilijevi, orehovi, kokosovi, pistacijevi rogljički

Vanilijevi Rogljički

LJUBLJANSKI POLJUBČKI

Margarino penasto stepamo,

dodamo sladkor v prahu.

Postopoma dodamo rumenjake in cela jajca.

Na koncu dodamo moko.

Recept za LUBENICE

Iz  sestavin za rdečo in zeleno maso naredimo testo. Dve tretjini mase obarvamo z  rdečo barvo, eno tretjino pa z zeleno. Masi damo v hladilnik za vsaj 30 minut.

Recept - Baby piškoti

Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

ICING KREMA (Royal icing, Beljakova glazura, Sladkorni led)

Kremo naredimo iz beljaka, sladkorja v prahu in kapljice limoninega soka. Na zraku se lepo posuši.

Piškoti iz testomata (keksomata)

Splošna navodila za peko piškotov iz testomata:

Strani

Aktualni izdelki za peko

-25%
Jedilna barva v prahu BLEŠČEČE BRONASTA ***-25%***
3.95 €
2,96 €
11/2026

Prah po izdelku nanesite s čopičem, ali z dodatkom alkohola uporabite za risanje ali pisanje.

6,95 €

Kristali Magic Sparkles dodajo sladicam nežen, bleščeč sijaj. Popolni za elegantne kreacije s pravljičnim učinkom in prefinjenim zaključkom

24,90 €

Podloga 70 × 50 cm iz čvrstega silikona, odpornega na visoke (do 260 °C) in nizke temperature (do –60 °C) in silikonski valjar, dolžine 38 cm. 

 

5,95 €

S premerom modela 24 cm in premerom posameznega raviola 3 cm je idealen za pripravo klasičnih majhnih raviolov

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini