Pasji piškoti s piščančjimi jetrci
Potrebujemo:
- 500 g polnozrnate moke
- 100 g stopljene svinjske masti, olja ali druge maščobe
- 1 jušno kocko
- 250 g ohlajenih piščančjih jetrc (jetrca predhodno skuhamo v vodi, ki ji dodamo jušno kocko)
- 1 jajce
- voda, v kateri so se kuhala jetrca
- začimbe, oz. dodatki po izbiri, npr. sir, peteršilj,
Kuhana jetrca in sir zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo moko, maščobo, začimbe in
jajce, ter vse skupaj dobro premešamo. Ob postopnem dodajanju vode od kuhanja, zgnetemo v gladko zmes (ko se masa lepo mesi, nehamo dodajati vodo).
Testo postavimo za 10 do 15 minut v hladilnik, nato ga razvaljamo na debelino 0,5 cm in izrežemo piškote. V pečici, ogreti na 160 ˚C, jih pečemo cca 30 minut, dokler niso hrustljavo zapečeni.