Recept - linški piškoti

Linško testo:

  • 600 gr moke
  • 200 gr margarine
  • 200 gr masla
  • 200 gr sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • limonina lupina

V moko zdrobimo margarino in maslo, dodamo jajce, sladkor in limonino lupino. Testo na hitro zgnetemo (v mešalniku, ali ročno), na hladnem naj počiva vsaj eno uro.

Pomokamo delovno površino in testo razvaljamo. Predno začnemo z izrezovanjem, pod testom potegnemo s paleto, da zaradi sprijemanja ločimo testo od podlage, da lažje izrezujemo.

Iz testa z modelčkom za linške piškote izrežemo piškote.

Če nimamo modelčka, si lahko pomagamo tako, da en piškot pustimo cel, v drugega pa naredimo luknjice z okroglim NASTAVKOM št: 7

Piškote  pečemo 10 – 12 min. na 180* C.

Ko so pečeni,  piškote brez luknjic na narobni strani premažemo z marmelado, piškote z luknjicami pa posujemo s sladkorjem v prahu in jih položimo na piškote, premazane z marmelado.

Pekis priporoča

2,75 €

Mini modelček cvet 1,5 cm, rostfrei

Premer: 1,5 cm

Globina: 2 cm

Rostfrei, primeren za pomivalni stroj.

4,50 €

Modelček na vzvod za linške oči (5,5 cm) srček

Za rezanje testa, fondana ali marcipana. Primerno tudi za ročna dela ali modeliranje (npr. Modelirna glina, vosek)

2,50 €

Mini modelček zajček 1,5 cm, rostfrei

Premer: 1,5 cm

Globina: 2 cm

Primeren za notranji izrez linških piškotov

2,50 €

Mini modelček Lunca z obrazom 1,5 cm, rostfrei

Premer: 1,5 cm

Globina: 2 cm

Primeren za notranji izrez linških piškotov

4,50 €

Modelček na vzvod za linške oči (6 cm) kvadrat

Za rezanje testa, fondana ali marcipana. Primerno tudi za ročna dela ali modeliranje (npr. Modelirna glina, vosek)

2,50 €

Mini modelček kokoška 1,5 cm, rostfrei

Premer: 1,5 cm

Globina: 2 cm

Primeren za notranji izrez linških piškotov

4,98 €

Modelček za RAVNE linške piškote (srček, krog, zvezdica)

Velikost: 4 cm

Srček, krog, zvezdica

4,50 €

Modelček na vzvod za linške oči (6 cm) krog

Za rezanje testa, fondana ali marcipana. Primerno tudi za ročna dela ali modeliranje (npr. Modelirna glina, vosek)

2,50 €

Mini modelček mačja glava 1,5 cm, rostfrei

Premer: 1,5 cm

Globina: 2 cm

Primeren za notranji izrez linških piškotov

2,95 €

Mini angelček v obroču za linške 3 cm, rostfrei

Premer: 3 cm

Rostfrei, primeren za pomivalni stroj.

4,50 €

Modelček na vzvod za linške oči (6 cm) zvezda

Za rezanje testa, fondana ali marcipana. Primerno tudi za ročna dela ali modeliranje (npr. Modelirna glina, vosek)

2,50 €

Mini modelček konjska glava 1,5 cm, rostfrei

Premer: 1,5 cm

Globina: 2 cm

Primeren za notranji izrez linških piškotov

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

LJUBLJANSKI POLJUBČKI

Margarino penasto stepamo,

dodamo sladkor v prahu.

Postopoma dodamo rumenjake in cela jajca.

Na koncu dodamo moko.

Recept za LUBENICE

Iz  sestavin za rdečo in zeleno maso naredimo testo. Dve tretjini mase obarvamo z  rdečo barvo, eno tretjino pa z zeleno. Masi damo v hladilnik za vsaj 30 minut.

Recept - Baby piškoti

Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

Piškoti za noč čarovnic
  • 300 g moke
  • 150 g masla
  • 1 limona
  • 0,5 vrečke pecilnega praška
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vanilin sladkorja
  • 30 g mletih lešnikov
Piškoti iz testomata (keksomata)

Splošna navodila za peko piškotov iz testomata:

Recept - Piškoti OREHI

Sestavine v mešalniku dobro zgnetemo, testo damo vsaj za pol ure v hladilnik.

Modelčke za orehe napolnimo ne čisto do vrha.

Pečemo 12 -15 min na 180*C

Strani

Aktualni izdelki za peko

-25%
Jedilna barva v prahu BLEŠČEČE BRONASTA ***-25%***
3.95 €
2,96 €
11/2026

Jedilna barva v prahu BLEŠČEČE BRONASTA ***-25%***

Prah po izdelku nanesite s čopičem, ali z dodatkom alkohola uporabite za risanje ali pisanje.

24,90 €

XXL silikonska podloga za testo z valjarjem – popoln komplet

Podloga 70 × 50 cm iz čvrstega silikona, odpornega na visoke (do 260 °C) in nizke temperature (do –60 °C) in silikonski valjar, dolžine 38 cm. 

 

-40%
Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso ***-40%***
14.98 €
8,99 €

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso ***-40%***

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

6,95 €

JEM modelček za božično drevo 19,5 x 14,8 cm

Iz razvaljane mase izrežite popolno božično drevesce.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini