Za model 24 cm
- 3 dcl mleka
- 75 g sladkorja
- 2 jajca
- 3 žlice škroba ali vanilijevega pudinga
- 150 g skute
- 1,5 žlica vanilin sladkor
- Pomarančna lupinica
- 3 dcl sladke smetane
- 15 g želatine
Postopek: 3 dcl mleka in 75 g sladkorja zavremo.
Odstavimo in dodamo 2 rumenjaka in 3 žlice škroba ali vanilijevega pudinga.
Vse skupaj ponovno zavremo in kuhamo 1-2 minuti.
Ohladimo in primešamo skuto, pomarančno lupinico, vanilin sladkor in predhodno namočeno in malo segreto želatino.
Na koncu v kremo zamešamo sladko stepeno smetano.
Borovničev preliv:
- 370 g svežih, ali zamrznjenih borovnic
- 150 g sladkorja
- 3-4 žlice škroba
- 1,5 žlica vanilin sladkorja
- 20 g želatine
Postopek za borovničev preliv:
- V posodo damo borovnice, sladkor in vanilin sladkor in zavremo.
- Ko preliv zavre, ga zgostimo s škrobom do primerne gostote, ga ohladimo in in dodamo predhodno namočeno in malo segreto želatino.
- Torto, ki smo jo premazali s kremo, za eno uro postavimo v hladilnik, da se krema povrhu malo strdi, nato pa nanjo vlijemo borovničev preliv.
Zložimo torto:
- biskvit, ki ga navlažimo s sokom ali z osladkano vodo, v katero kanemo malo ruma,
- skutina krema,
- borovničev preliv,
- čez noč naj počiva v hladilniku.