Lučke. Najbrž jih vsi obožujemo. Še posebej take, ki jih naredimo doma in si jih privoščimo brez slabe vesti, saj so veliko bolj zdrave od tistih, ki jih kupimo v trgovini.
Dobra stran doma narejenih lučk pa je tudi ta, da jih lahko popolnoma prilagodimo svojemu okusu.
Najprej v modelček vlijemo malo jogurta – po želji (navadni, sadni, grški... ) Vsebino zamrznemo.
Poljubno sadje zmeljemo v paličnem mešalniku, da dobimo sadno kašo.
Sadno kašo vlijemo na zamrznjeno jogurtovo podlago in ponovno postavimo v zamrzovalnik.
Sadje narežemo na manjše kockice ali rezine, z njimi napolnimo modelčke do ¾ in do vrha prelijemo s sveže stisnjenim pomarančnim sokom.
Tisti, ki imate rajši bolj sladko varianto, lahko sadje tudi sladkate, ali uporabite med.
Podporno palico skrajšajte na višino torte in postavite pod podstavek. Pri manjših nadstropnih tortah enostavno po sredini z vrha ojačamo torto. Premer 1 cm