Domača OREHOVA POTICA - Recept

Sestavine za 10 - 15 kosov:

  • 500 g moke
  • 80 g masla
  • 2,5 dcl mleka
  • 80 g kristalnega sladkorja
  • 3 rumenjaki
  • ščep soli, žlička ruma, limonina lupina
  • 20 g kvasa
  • 100 - 200 g rozin, ki jih na koncu po želji posujemo po nadevu.

Priprava testa:

  •  Moko presejemo v večjo skledo.
  •  Segrejemo mleko (do mlačnega) in vanj dodamo maslo, sladkor, rumenjake, sol, rum ter limonino lupino. Mešamo, da se sestavine povežejo.
  •  Pripravimo kvasec: kvas zdrobimo v skodelico, dodamo žlico mlačnega mleka in žličko sladkorja. Pustimo nekaj minut, da kvasec naraste.
  •  V moko vlijemo kvasec in postopoma prilivamo toplo mlečno zmes. Testo dobro pregnetemo – lahko ročno ali s kuhinjskim robotom.
  •  Posodo pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati, dokler se volumen testa ne podvoji.

Sestavine za nadev:

  • 500 g mletih orehov
  • 2 dcl mlačnega mleka (po potrebi dodamo več)
  • 200 g kristalnega sladkorja
  • malo ruma
  • naribana limonina lupinica ali aroma
  • 3 beljaki (stepeni v sneg)
  • rozine (po želji, prej namočene v vodi)

Priprava nadeva:

  •  Mlete orehe prelijemo z mlačnim mlekom, dodamo sladkor, rum in limonino lupino.
  •  Dobro premešamo in na koncu nežno vmešamo še sneg iz beljakov.

Sestavljanje in peka potice:

  • Testo razvaljamo na debelino 3–4 mm.
  •  Enakomerno premažemo z nadevom in po želji potresemo z rozinami.
  • Zvijemo v zavitek in ga položimo v namaščen ter z drobtinami posut pekač.
  • Potico pustimo vzhajati, dokler ne podvoji volumna.
  •  Pred peko jo premažemo z rumenjakom ali oljem in na več mestih prepikamo z zobotrebcem.
  • Pečemo v ogreti pečici na 170 °C približno 60 minut, dokler ne dobi lepe zlato-rjave barve. Čas peke prilagodimo svoji pečici.
 
 
 

Pekis priporoča

19,95 €

Pekač: 38 x 26 cm

Premer florentince: 5.5 cm

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

49,99 €

  • Posebno oblikovan Dr. Oetker model
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
  • Država porekla: Nemčija
  • Material: kovina
12,95 €

Dr.Oetker pekač za pico/torto zagotavlja enakomerno peko in vrhunske rezultate.

  • Premer: 20 cm
  • Višina: 3 cm
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
-20%
Silikomart pekač in model za piškote, listki ***-20%***
24.95 €
19,96 €

  • Primeren za pečico
  • Primeren za zamrzovalnik in pomivalni stroj
18,95 €

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

Velikost srčka: 6 cm

Velikost pekača: 37,3 x 26,1 cm

34,95 €

Premer: 28 cm

Višina: 8 cm

Zelo kakovosten in trpežen premaz za čisto zabavo pri peki

  • Poreklo: Nemčija
  • Material: kovina
29,98 €

Wilton pekač iz aluminija. Odlične kvalitete. Premer:cca 25,4 cm, višina:10,1 cm

9,95 €

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

Višina muffina: 3 cm

Dno muffina: 5 cm

Velikost pekača:29 x 18 cm

19,95 €

Pekač je sestavljen iz dveh plošč, izoliranih s plastjo zraka.

22,95 €

24 mini okroglih biskvitkov, 4,5 cm

Velikost pekača 38x26 cm

Kovina + ne-lepljiv premaz

49,99 €

  • Posebno oblikovan Dr. Oetker model
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
  • Država porekla: Nemčija
  • Material: kovina
-20%
Dr.Oetker silikonski pekač za 12 muffinov ***-20%***
29.95 €
23,96 €

Visoka temperaturna obstojnost od -40°C do +230°C – primeren tudi za mikrovalovno pečico

Premer dna: 5,5cm

Velikost pekača:32,5 x 24,5 cm

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept za preste (Brezel)

Preste so odlično pecivo. S spodnjim receptom jih preprosto lahko naredite sami. Preste bodo hrustljave in puhaste.

Ingverjevi - pirini ovseni piškoti

Zdravi piškoti iz ovsenih kosmičev in svežega naribanega ingverja ki bodo zadovoljili še tako zahtevne gurmane s svojo preprostostjo, bogatim okusom in enostavno pripravo.

Domače jogurtove lučke s sadjem

Najprej v modelček vlijemo malo jogurta – po želji (navadni, sadni, grški... ) Vsebino zamrznemo.
Poljubno sadje zmeljemo v paličnem mešalniku, da dobimo sadno kašo.

Recept - Baby piškoti

Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

Vanilijevi, orehovi, kokosovi, pistacijevi rogljički

Vanilijevi Rogljički

Domače lučke - Ideje in nasveti za izdelavo

Lučke.  Najbrž jih vsi obožujemo. Še posebej take, ki jih naredimo doma in si jih privoščimo brez slabe vesti, saj so veliko bolj zdrave od tistih, ki jih kupimo v trgovini.

Strani

Aktualni izdelki za peko

12,95 €

Silikonski model za oreščke vam omogoča enostavno pripravo in peko vaših najljubših slaščic

-40%
Snežaki (modelčki na vzvod) 4 delni ***-40%***
9.95 €
5,97 €

Vsebina: 4 modelčki

Velikost: 2 / 2.8 / 3.4 / 4.1 cm

9,95 €

Preizkusite ga in poskrbite, da bodo vaša jajca (L velikost) vedno na varnem, pregledno shranjena in hitro dostopna.

8,50 €

Odlično za pripravo domačega peciva, oblikovanih čokoladk ipd. Izdelani iz močne kovine. Notranja mera: 4 cm

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini