Linško testo:
- 600 gr moke
- 200 gr margarine
- 200 gr masla
- 200 gr sladkorja v prahu
- 1 jajce
- limonina lupina
V moko zdrobimo margarino in maslo, dodamo jajce, sladkor in limonino lupino. Testo na hitro zgnetemo (v mešalniku, ali ročno), na hladnem naj počiva vsaj eno uro.
Pomokamo delovno površino in testo razvaljamo. Predno začnemo z izrezovanjem, pod testom potegnemo s paleto, da zaradi sprijemanja ločimo testo od podlage, da lažje izrezujemo.
Iz testa z modelčkom za linške piškote izrežemo piškote.
Če nimamo modelčka, si lahko pomagamo tako, da en piškot pustimo cel, v drugega pa naredimo luknjice z okroglim NASTAVKOM št: 7
Piškote pečemo 10 – 12 min. na 180* C.
Ko so pečeni, piškote brez luknjic na narobni strani premažemo z marmelado, piškote z luknjicami pa posujemo s sladkorjem v prahu in jih položimo na piškote, premazane z marmelado.