Recept za čokoladno-češnjeve skodelice

deli

Kruhove skodelice so lahko kruhove, biskvitne, sadne, zelenjavne in še bi lahko cedili sline.... prav vse so slastne.

Sestavine za testo čokoladno-češnjeve skodelice:

  • 6 jajc
  • 120 g sladkorja
  • 1 paket vanilin sladkorja
  • malo limonine lupine
  • 1 ščepec soli
  • 150 g moke
  • 40 g kakava
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 120 g tekočega masla

Tekoče maslo ima odstranjeno vodo. To se naredi tako, da se segreva maslo do tališča in se mu nato dovoli, da se ohladi. Preostanek se loči glede na gostoto. Na vrhu se nahajajo beljakovine (kazein) preostanek se potem izlije iz mešanice vode in mlečnih beljakovin, ki se usede na dno.

Sestavine za češnjev kompot:

  • 1 kozarec češenj
  • 2 žlici koruzne moke
  • 100 g cimetovega sladkorja

Sestavine za kremo:

Priprava testa za čokoladno-češnjeve skodelice:

  • Jajca, sladkor, vanilijev sladkor, limonin sok in sol zmešamo da dobimo svetlo in kremasto maso.
  • Moko zmešamo s kakavom in pecilni praškom in jo nežno dodamo v kremasto maso.
  • Testo razdelimo na pekač, ki ga predhodno naoljimo, ali uporabimo sprej za peko. Pečemo v predgreti pečici.
  • Po pečenju počakamo približno 15 minut, da se pekač ohladi in nato biskvitne skodelice prestavimo na mrežo za dekoriranje in hlajenje.

Priprava češnjevega kompota:

  • Skozi sito iz češenj iztisnemo sok.
  • 3 žlice soka zmešamo s koruzno moko. Preostanek soka zavremo s cimetovim sladkorjem in dodamo v mešanico s koruzno moko.
  • Dodamo višnje in v vsakem tortno skodelico umešamo po 1 žlico.

Priprava kreme:

  • Pudin pripravimo v skladu z navodili.
  • Puding pokrijemo s plastično folijo in pustimo 2 uri v hladilniku.
  • Pripravimo Stadter nevtralno kremo po priloženih navodilih.
  • V stepeno kremo vmešamo vanilijev puding in začinimo s češnjevim kompotom.
  • Tako pripravljeno kremo postavimo v vrečko za dekoriranje z nastavkom zvezdica in z njo napolnimo pripravljene skodelice.
  • Okrasimo z malo čokoladne dekoracije in svežimi češnjami ter postrežemo.

Čas pečenja:

Pečemo približno 15 minut pri 180°C z gretjem na vrhu in dnu (ali kroženju zraka pri 170°C).

Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!

Pekis priporoča

4,50 €

Modelček za čokoladne košarice

Za izdelavo čokoladnih košaric, ki jih po želji napolnimo.. s sadjem, kremami, bomboni...

1,95 €

Wilton odprta zvezdica Tip#032, manjši - 7 mm

Uporaba: Za obrobe tort, za polnjenje košaric, ladjic.

Priporočamo manjši ADAPTER

6,95 €

Plastičen modelček (BWB) MINI čokoladne kocke

Izjemen kalup za čokoladne kocke, zasnovan za enostavno in natančno izdelavo popolnih čokolad

6,50 €

Desertne žličke Mocart, 10 cm, prozorne, 20 kom

Dolžina: 10,3 cm, višina: 3,8 cm

Količina 20 kom

Barva: prozorna

Ogled velikosti

14,50 €

Silikomart silikonski pekač (dolžina 7,2cm) ladjice

Primeren za pečico, hladilnik in zamrzovalnik. Od -60°C do 230°C.

Velikost: 7,2 x 3 cm / višina 1,5 cm

8,50 €

Kozarčki za sladice 150 ml, prozorni, 20 kom

Velikost: 6.5 x 3.9 x 6.6 cm

Količina 20 kom, prozorni

Zasnovani za večkratno uporabo

12,95 €

Plastičen modelček (BWB) čokoladna posodica

Izjemen kalup za čokoladne posodice, zasnovan za enostavno in natančno izdelavo popolnih čokolad

3,95 €

Košarice MIGNON kakav 44 mm, 20 kom

Košarica iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami. 20kom, velikost:44mm

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Domač vanilijev puding (tudi za polnjenje košaric)

Naredite enkrat za spremembo domač puding. Presenečeni boste nad polnim okusom.

Krhko testo za SLANE košarice

Mini košarice z zelenjavnim, mesnim, sirovim, pizza in ostalimi slanimi nadevi so čudovit in enostaven prigrizek.

TESTO

SLANE košarice iz krhkega testa - Recepti za nadeve -

Za vas smo pripravili recepte za 3 odlične nadeve. Košarice lahko napolnite s francosko solato, pizza nadev (šunka/sir/pelati), sir- drobnjak, tuna- drobnjak.

Mini košarice s skuto in sadjem

Skutina krema: V posodi zmešamo skuto, sladkor, limonin sok in maslo, ali margarino.

Ladjice iz krhkega testa s čokoladno kremo

Čokoladna krema s smetano za ladjice ali košarice iz krhkega testa, ali kot krema v kozarcih.

Smetano vlijemo v posodo in jo na nizkem ognju počasi segrevamo do vrelišča.

Primer polnjenja in okrasitve s sadjem Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) veljajo za eno boljših italijanskih - sicilijanskih slaščic. Ime prihaja iz besede canollo, kar pomeni "majhna tuba".

Strani

Aktualni izdelki za peko

7,95 €

Kozarčki za sladice 120 ml, prozorni, 20 kom

Velikost: 6.2 x 3.9 x 5.8 cm

Količina 20 kom, prozorni

Zasnovani za večkratno uporabo

4,95 €

Obliv za Cake Pops, piškote - Bel 300g

Slaščičarski obliv, podoben beli čokoladi. Čudovit okus po vaniliji, enostavna uporaba.Za barvni obliv uporabite barve za obliv

9,95 €

Komplet mini dinozavri za dekoracijo sladic

Prikupni komplet manjših dinozavrov za dekoracijo sladic. 

Velikost: od 8 do 10 cm

4,95 €

Acetatna folija (višina 12 cm) debelejša

Debelejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri

Dolžina 3 m, Višina 12 cm

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini