Naredimo testo za muffine. Količina zadošča za cca 15 kornetov
Zmešamo maslo in sladkor. Nato dodamo jajce in kislo smetano. Posebej zmešamo ostale sestavine in jih nato primešamo k prvi masi.
Kornete napolnimo z maso za muffine. Pazimo da korneta ne napolnimo preveč, saj se muffini ob peki razširijo
Napolnjene kornete postavimo na pladenj, ki ga damo v pečico.
Pečemo 15 do 20 minut pri 180 do 200 stopinjah. Ko so muffin korneti pečeni, jih damo iz pečice in pustimo da se ohladijo.
Medtem ko se ohlajajo, naredimo kremo.
Krema mascarpone
- 250 ml smetane
- 250 ml mascarpone sira
- 4 žlice sladkorja v prahu
Smetano napol stepemo. Dodamo sladkor in mascarpone ter stepamo naprej, da nastane trda krema.
Kremo lahko z živilskimi barvami (tekoča, v prahu, pasta) različno obarvamo in jo nabrizgamo na muffine.
Brizgamo s pomočjo vrečke za brizganje in primernega nastavka, naprimer zvezdica 6 ali 7 cm.
Na koncu jih poljubno okrasimo.
Sestavine:
- 120 g sladkorja
- 120 g masla ali margarine
- 1 jajce
- 150 g kisle smetane ali navadnega jogurta
- 175 g moke
- 1/2 pecilnega praška
- 3 jedilne žličke kakava
- 50 g čokoladnih kapljic ali nastrgane čokolade